0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας . Δυστυχώς ξέρω ότι το υπουργείο εσωτερικών δεν έδωσε πολλές πιστώσεις για τους θερινούς διορισμούς . Δηλαδή θα είναι εκεί γύρω στους 4000 ( συν θέλω α ελπίζω) . Οι φιλόλογοι θα είναι γύρω στους 350 , θέλω να ελπίζω !
Η αλήθεια είναι ότι καθόλου αισιόδοξη η εκτίμησή σας εν γένει. Αν η ειδικότητα βαρόμετρο όπως είναι οι Φιλόλογοι, έχετε εκτίμηση για 350 για 522 οργανικά κενά, να μην τολμήσουμε να υπολογίσουμε άλλες...! Η κάλυψη που δίνετε είναι, το 67% επί των οργανικών. Αν τώρα το εκτιμάτε με βάση τις συντάξεις τα πράγματα αλλάζουν!Το θέμα είναι από που γίνεται η κάλυψη και με τι ποσοστό...Με την ελπίδα τα νούμερα που δίνεται να έχουν ισχυρά ανοδικές τάσεις...
Τόσοι πολλοί...
Κι όμως το νούμερο αυτό (350 περίπου), είναι κάλυψη του 67% των οργανικών κενών των ΠΕ02!
Aυτο πείτε στους 35.000 των πινάκων και στους 5000 με προϋπηρεσία...που θα τους πάρει γύρω στα 15 χρόνια να διοριστούν...
Κίρκη, το νούμερο που αναφέρεις είναι πολύ μικρό για τους φιλολόγους. Οι συντάξεις μας είναι στο 454 κοντά. Θα πέσει κόφτης για να δοθεί αλλού;
Οχι.... ακόμη και οι διορισμοί να γινουν βάση του 1:1 στους 4045 το 350 για φιλολόγους είναι λίγο.
Τα οργανικά κενά στους ΠΕ02 (Φιλόλογους) είναι 522. Η κάλυψη αυτών σε ποσοστό της τάξης του 67% δίνει περίπου 350! Εάν το λάβουμε στις συντάξεις βγαίνει ακόμα μικρότερο. Προφανώς, το νούμερο αυτό για μια ειδικότητα βαρόμετρο όπως οι φιλόλογοι, είναι πράγματι μικρό... Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ενισχυθεί έντονα με διορισμούς άνω των 400!