0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ θα επαναλάβω την άποψή μου, κι ας είναι αντιδημοφιλής, την οποία θεωρώ αυτονόητη σε συνθήκες αξιοκρατίας. Καμμιά απόσπαση εκπαιδευτικού σε φορείς κι υπηρεσίες. Προκήρυξη ΑΣΕΠ για τα κενά των φορέων κι υπηρεσιών με μόνιμους υπαλλήλους. Δε θα 'ναι στην ανεργία ο κόσμος επειδή βολεύεται το κράτος με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς κι επειδή βολεύονται κι οι εκπαιδευτικοί που βλέπουν τάξη και βγάζουν καντήλες.
Αυτό που είσαι τόσο σίγουρος ότι με "μόνιμους σχετικούς άλλους" μερικοί φορείς του ΥΠΑΙΘΑ δουλεύουν καλύτερα με ξεπερνά (βασικά μου λέει ότι έχεις μια άποψη θεμιτή, όπως όλοι , αλλά όχι χειροπιαστά δεδομένα από την πραγματικότητα μερικών φορέων - όχι ότι δεν πέφτει βόλεμα , αλλά μερικοί φορείς έχουν - πώς να το κάνουμε; - ΑΜΕΣΗ σχέση με την εκπαίδευση και τις διδακτικές πρακτικές και ότι δεν το έχεις κατανοήσει δηλώνει ότι δεν δουλευουν καλά με τους μονιμάδες. Δεν θέλω να γράψω συγκεκριμένα, αλλά χαλαρώστε λίγο με την εκπαίδευση , είναι ευρύτερο πράγμα από μια τάξη περίκλειστη. Δεν μιλάμε για τα ανοιχτά σχολεία των νεοφιλελε, αλλά την ουσία). Εγώ από μια δυο υπηρεσίες/φορείς θα πεταγα τελείως έξω τους μόνιμους που λες... Δεν λέω ποιες .
Εγώ πάλι θα πρότεινα υποχρεωτικά να περνάνε όλοι ένα χρόνο τουλάχιστον απόσπαση από τις διευθύνσεις να δουν από μέσα κάθετα κάπως όλο το σύστημα για εκπαιδευτικούς λόγους
Μη λες τέτοια πράματα. Εγώ βγάζω σπυράκια με τον αέρα των γραφείων. Είναι ανθυγιεινός.
Επίσης κάποιες θέσεις θεωρώ πως επιβάλλεται να καλύπτονται με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, ίσως με ένα πλαφόν στο πόσα συνεχόμενα έτη μπορεί να απουσιάζει ο εκπαιδευτικός από την τάξη. Για την υποστήριξη π.χ. των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών στα παιδαγωγικά τμήματα πιστεύω πως όχι απλώς ενδείκνυται να αξιοποιούνται εκπαιδευτικοί της πράξης, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ να αναλάμβαναν τη δουλειά αυτή άτομα που δεν μπήκαν ποτέ σε πραγματική τάξη ή που έχουν πολλά χρόνια να την δουν (όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά και αν έχουν). Αντίστοιχα, μπορώ να σκεφτώ και άλλες θέσεις σε φορείς που η πρόσφατη εμπειρία σε τάξη μπορεί να είναι χρήσιμη, κάτι που χάνεται αν αυτή η θέση καλυφθεί με τον διά βίου διορισμό κάποιου μόνιμου υπαλλήλου εκεί (π.χ. σε ορισμένα τμήματα διευθύνσεων εκπαίδευσης, στα ΚΕΔΑΣΥ ακόμα και αν πρόκειται για διοικητική θέση κλπ.).
θα προτείνω στα υψηλά κλιμάκια να μπει ποινή στην αξιολόγηση (θα σε φτιάξουμε )
Έχω μέσον τον ΑΓΕΕΘΑ γατάκια.
Γνωρίζει κάποιος αν προβλέπεται να ζητήσεις ανάκληση της αίτησης απόσπασης από πυσδε σε πυσδε(όχι της απόσπασης),δηλαδή να μην εξεταστεί καν, μετά το πέρας της προθεσμίας απενεργοποίησης της στον οπσυδ