0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδερφοι καλησπέρα. Μια ερώτηση παρακαλώ. Στην περίοδο των ενδοσχολικών εξετάσεων οταν δεν έχουμε εισήγηση ή επιτήρηση, πρέπει να βρισκόμαστε στο σχολείο ?Ευχαριστώ
Ποιο είναι το πρόβλημα; Για 3 βδομάδες δεν έχω καμία εξέταση, μόνο 1 μάθημα στο τέλος της 3ης βδομάδας και ΟΛΑ τα υπόλοιπα μαθήματα, 1 του λυκείου και όλα του Γυμνασίου τα έχω την τελευταία εβδομάδα! Την τελευταία εβδομάδα δηλ κάθε μέρα γράφουν δικό μου μάθημα. Πώς στο καλό θα προλάβω να τα διορθώσω όλα;
Όταν μίλησα με τη Δνση του σχολείου δεν έκαναν τίποτα. Έτσι βγήκε το πρόγραμμα, λέει, δεν αλλάζει!
Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και γενικά είναι θέμα συζήτησης για ολόκληρες εβδομάδες. Εσύ δεν συμμετείχες σε όλο αυτό και αν όχι, γιατί;
Κανονικά θα έπρεπε να είναι έτσι αλλά γενικά η κατάσταση με τα προγράμματα στα σχολεία ειναι omg και 3 λολ...(και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτό που έγραψες εσύ και που είναι το σωστό να γίνεται)Στην πραγματικότητα όμως γίνεται ως εξής:αυτός που βγάζει το πρόγραμμα αν έχει εξεταζόμενο μάθημα καβατζάρει τον εαυτό του όπως γουστάρεικατόπιν καβατζάρει την κλίκα και τα κολλητάρια του (με σχέσεις ανταλλακτικές διάφορες)μετά ξεμένουν οι χειρότερες ημερομηνίες και μπορεί αυτός που έχει να διορθώσει τα πιο πολλά ή που έχει πολλά εξεταζόμενα διδακτικά αντικείμενα να θαλασοπνίγεται γιατί δεν ειναι της γλυφτο-κλίκαςστον διευθυντή το παρουσιάζουν όπως γουστάρουν, ειδικά αν δεν είναι αδέκαστος και δίκαιος δεν πολυελέγχει και όποιος ριγμένος τολμήσει να κάνει παράπονα τον βγάζουν και τρελό.οι υπόλοιποι δεν μιλάνε για να μην τους στοχοποιεί η κλίκα και πάει λέγοντας...Ομοίως άνισα μοιράζονται και οι επιτηρήσεις.Τους μαθητές το πως βολεύει να γράψουν τα μαθήματα, ώστε στα μεγαλύτερα ενδιάμεσα κενά να έχουν μετά τα μαθήματα που αυτά θεωρούν δυσκολότερα δεν τους σκέφτεται κανείς,Ακρή δεν πρόκειται να βρεις.Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τσιμπήσεις δύσκολά τα θέματα ώστε να μην γράψουν οι μαθητές και να μην έχεις πολύ διόρθωμα. Βέβαια πάλι θα μπεις στην διαδικασία να την "πληρώσουν" οι μαθητές.Ευχομαι κουράγιο και υπομονή και καλως ήρθες στο αθάνατο ελληνικό σχολείο!