0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είναι καθόλου φλου. Έχει λιγότερα μόρια και θα προηγηθεί να συμπληρώσει το ωράριο του στο σχολείο τοποθέτησης, στέλνοντας αυτόν με τα περισσότερα μόρια να συμπληρώσει σε άλλο σχολείο; Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση. Αντιβαίνει στη λογική. Μην επιμένεις. Το ίδιο ισχύει και για τους μόνιμους που τοποθετούνται μαζί στο ίδιο σχολείο!
Εγώ λέω αν προηγείται και στο ποια μαθήματα και τμήματα θα επιλέξει αυτός με τα υψηλότερα μόρια.
Κανείς δεν προηγείται στα μαθήματα και στα τμήματα. Αυτό δεν υπάρχει σε ΦΕΚ. Αυτός με τα περισσότερα μόρια συμπληρώνει το ωράριο του και ο άλλος με τα λιγότερα θα πρέπει να διατεθεί πχ για 4 ώρες σε άλλο σχολείο. Θα συζητήσουν και θα καταλήξουν μαζί ποια μαθήματα θα πάρει ο καθένας και ποια τμήματα. Αλλιώς θα πρέπει να αποφασίσει ο Διευθυντής.Για τέτοια πράγματα δεν πρέπει να μαλώνουν οι αναπληρωτές. Ξέρω περίπτωση που καμιά από τις δύο αναπληρώτριες δεν ήταν την επόμενη χρονιά στο σχολείο, επειδή είχαν κουράσει με τις διαμάχες τους. Φρόντισε με τον τρόπο του ο Διευθυντής για αυτό το ζήτημα!
Οι συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας με μένα στο σχολείο μου ισχυρίζονται ότι ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς επιλέγει πρώτος τα μαθήματα που θέλει και ακολουθούν οι νεότεροι. Κατά συνέπεια, παίρνουν επί δεκαετίες τα ίδια μαθήματα και απαγορεύουν στους υπόλοιπους να τα αγγίξουν. Με ποια εργαλεία μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή τη στρεβλή και, όπως δηλώνεις, παράνομη κατάσταση;
Ζητάς σύγκληση Συλλόγου Διδασκόντων. Ο Σύλλογος αποφασίζει για τις Αναθέσεις. Θα τεθεί σε ψηφοφορία κάθε μάθημα που θες εσύ και που θέλει κάποιος άλλος. Η Απόφαση του Συλλόγου είναι Δεσμευτική.
Σου απάντησαν ήδη πολύ σωστά ο leon και ο Victor123. Αλλά με αυτή τη διαδικασία θα καταλάβουν ότι δεν προηγούνται για να διαλέγουν μαθήματα. Η εσφαλμένη νοοτροπία δεν ξεριζώνεται γρήγορα!
Συμφωνώ απολύτως. Θα το κάνω θέμα, όχι τόσο γιατί δε με βολεύουν οι αναθέσεις μου, όσο επειδή πρέπει να καταλάβουν ότι ΔΕΝ προηγούνται, αλλά εκμεταλλεύονται την καλή διάθεση των συναδέλφων. Ωστόσο, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος που αναφέρεται σε προτεραιότητα των παλαιότερων οργανικά τοποθετημένων αφήνει με την ασάφειά της ένα φύλλο συκής σε όποιον θέλει να διεκδικήσει την υποτιθέμενη προτεραιότητα. Θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, αν το υπουργείο έστελνε διευκρινιστική εγκύκλιο. Ίσως αξίζει ένα ερώτημα επί του συγκεκριμένου θέματος.