*

Αποστολέας Θέμα: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 262229 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Natasa D

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« Απάντηση #420 στις: Μαρτίου 28, 2012, 10:36:17 pm »

Από την 4η ημέρα ασθένειας πληρώνει και ο εργοδότης και το ΙΚΑ.

Δηλαδή από την τέταρτη μέρα το ημερομίσθιο είναι το ίδιο ποσό που θα παίρναμε κι αν δουλεύαμε;

Ναι.

Πάλι καλά... Να 'σαι καλά, jak_13! Πάντα πρόθυμος να (ξανα)απαντήσεις (πολλές φορές) στις ερωτήσεις μας!
Παιδιά, ισχύει αυτο που είχα διαβάσει? Οτι δηλαδή δικαιούμαστε 4 μέρες άδειας γάμου ? Αν ο γάμος γίνει μέσα στις διακοπες του Πάσχα ( πολιτικός γάμος ) μπορώ να την πάρω μετά την άδεια ?

Δικαιούμαστε 5 μέρες άδεια γάμου την οποία μπορούμε να πάρουμε αμέσως πριν ή μετά την τέλεση του γάμου, ίσως και να μοιράσουμε τις μέρες αμέσως πριν ή μετά το γάμο. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη, έτσι άκουσα.

Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες.
Παιδιά, ισχύει αυτο που είχα διαβάσει? Οτι δηλαδή δικαιούμαστε 4 μέρες άδειας γάμου ? Αν ο γάμος γίνει μέσα στις διακοπες του Πάσχα ( πολιτικός γάμος ) μπορώ να την πάρω μετά την άδεια ?

Δικαιούμαστε 5 μέρες άδεια γάμου την οποία μπορούμε να πάρουμε αμέσως πριν ή μετά την τέλεση του γάμου, ίσως και να μοιράσουμε τις μέρες αμέσως πριν ή μετά το γάμο. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη, έτσι άκουσα.

Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες.

Δεν μπορω να την παρω δηλαδη μια βδομαδα μετα? θα παντρευτουμε την δευτερη βδομαδα του Πασχα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:26:10 »

Αποσυνδεδεμένος solar

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Απριλίου 01, 2012, 10:11:36 pm »
Καλησπέρα.για αναπληρωτές...Για παρακολούθηση μαθημάτων μεταπτυχιακού δικαιούμαστε άδεια ή μόνο εξετάσεων? αλλιώς μόνο με κανονική άδεια? κ κανονική μπορούμε 3 μέρες πχ συνεχόμενα?? ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Απριλίου 02, 2012, 05:14:37 pm »
Έχω νεογέννητο και θέλω να πάρω την κανονική άδεια και ο γελοιος ο δ/ντης εκπσης δε μου δίνει την άδεια. Να ρωτήσ ωτους αιρετούς αν μπορώ να κάνω κάτι για να την πάρω? Μιλάμε είναι πολύ γελοίοι μερικού τύποι και
 μας μιλάνε και σαν σκκουπίδια.

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Απριλίου 02, 2012, 05:26:13 pm »
είμαι με εσπα. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναί..έλειπα απότο σχολείο λόγω εγκυμοσύνης και τώρα ενώ με ειχαν αντικαταστήσει μου λένε να πάω πίσω και θα πάρουν την κοπέλα που ήταν στη θέση μου. γίνεται αυτό? θέλω να πάρω και την κανονική άδεια και δε μου την δίνει  ο προιστάμενος. τι να κάνω??

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:26:10 »

Αποσυνδεδεμένος *infinity*

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Απριλίου 02, 2012, 07:50:05 pm »
Νομίζω πως γίνετε να σε ξαναπάνε εκεί που ήσουν άλλωστε είναι στη δικαιοδοσία του προιστάμενου να σε τοποθετήσει όπου αυτός θεωρεί πως πρέπει να υπηρετήσεις, επίσης δικαιούσαι άδεια μητρότητας 17 εβδομάδων, απο αυτές οι 8 εβδομάδες (άδεια κύησης) πριν απο την πιθανή ημερομηνία τοκετού και οι υπόλοιπες 9 εβδομάδες (άδεια λοχείας) μετά τον τοκετό. Η χορήγηση της άδειας μητρότητας με βάση το νόμο είναι υποχρεωτική άρα μπορείς να πατήσεις στο νομικό πλαίσιο και να απαιτήσεις την άδεια που δικαιούσαι κανονικότατα απο τον προιστάμενο!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Απριλίου 02, 2012, 08:51:14 pm »
 Η klio όμως όταν λέει "κανονική άδεια" μάλλον εννοεί τις 10 μέρες/χρόνο. Και ναι, ο προϊστάμενος μπορεί να στις αρνηθεί. Εάν πιστεύεις ότι σε αδικεί κι ότι έχεις σοβαρό λόγο για να την πάρεις, μπορείς να κάνεις έγγραφο στον ανώτερό του (περιφερειάρχη).
Από εκεί και πέρα, το να σε γυρίσουν στην αρχική σου τοποθέτηση είναι μάλλον το default και παρακάμπεται μόνο εάν η υπηρεσία θεωρεί ότι θα είναι κακό για τα παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος *infinity*

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Απριλίου 02, 2012, 11:17:53 pm »
Σωστά δεν το είχα σκεφτεί έτσι περι κανονικής άδειας, επίσης και για να είμαστε ειλικρινείς όπως πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε τι γίνετε μέσα στις διευθύνσεις, για να γίνει επανατοποθέτηση χρειάζεται να έχεις τον κλασσικό "γνωστό" και να περάσει η αίτηση βελτίωσης θέσης απο πυσπε ολίγον τι δύσκολο βέβαια εφόσον είσαι και αναπληρώτρια.

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Απριλίου 03, 2012, 07:32:22 am »
έχω γεννήσει και πρέπει να γυρίσω στο σχολείο. ήθελα 3 μέρες κανονική άδεια για να μεγαλώσει λίγο ακόμη το μωρό.. τι του ζήτησα? μου μίλησε άσχημα και μου φώναζε χωρίς λόγο.. Από την αρχή δεν πήρα καθόλου άδεια παρότι είχα πολλά προβλήματα εγκυμοσύνης και πήγαινα πολύυυ μακριά!τίποτα δεν εκτιμούν, με κίνδυνο της εγκυμοσύνης..και τότε είχα ζητήσει βελτίωση θέσης αλλά τίποτα. Τώρα με το μωρό γιατί δε με βάζει πιο κοντά? Αλήτες! Τίποτα δε σέβονται! Πώς να κάνεις παιδιά μετά?

Τον περιφερειάρχη που λέτε που μπορώ να τον βρω (στοιχεία, τηλέφωνο κάτι?) για να του στείλω την αίτηση??

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Απριλίου 03, 2012, 09:05:29 am »

Τον περιφερειάρχη που λέτε που μπορώ να τον βρω (στοιχεία, τηλέφωνο κάτι?) για να του στείλω την αίτηση??

Σε ποια περιφέρεια είσαι;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Απριλίου 03, 2012, 11:21:55 am »
klio βελτίωση θέσης στους αναπληρωτές είναι σχεδόν αδύνατο.
Άδεια ανατροφής (με ή χωρίς αποδοχές) δεν δικαιούνται οι αναπληρωτές; Επίσης, 4 μερούλες είναι ακόμα για Πάσχα. Σίγουρα θα βρεις τρόπο να τα βολέψεις για τόσες λίγες μέρες. Μην ξεχνάς ότι πρέπει και τα νήπια της τάξης σου να κάνουν μάθημα :)

Αποσυνδεδεμένος ELENH 27

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Απριλίου 03, 2012, 02:24:58 pm »
Καλησπερα κοριτσια!Θέλω τα φωτα σας.Γεννησα περιπου 1 μηνα πιο μπροστα απο την ΠΗΤ και ζητησα τωρα αδεια λοχειας.Η απορία μου ειναι η εξής: στην αδεια λοχειας συνολο 63 ημερες να υπολογίσω και τις ημερες του Πάσχα? Κ επίσης αφου τελειώσει η αδεια λοχειας ζητάω το υπόλοιπο κύησης που ειναι 28 ημερες απο την αδεια κύησης?

Αποσυνδεδεμένος ρενια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Απριλίου 20, 2012, 03:11:26 pm »
Καλησπερα!Θα υποβληθω σε χειρουργειο κατα τη διαρκεια των γραπτων εξετασεων.Δουλευω σε γυμνασιο ως αναπληρωτρια.Θα υπαρξει προβλημα με την αδεια μου?Αν γνωριζετε κατι, θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Αποσυνδεδεμένος MissPE06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Απριλίου 20, 2012, 03:21:47 pm »
Καλησπερα!Θα υποβληθω σε χειρουργειο κατα τη διαρκεια των γραπτων εξετασεων.Δουλευω σε γυμνασιο ως αναπληρωτρια.Θα υπαρξει προβλημα με την αδεια μου?Αν γνωριζετε κατι, θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Όχι βέβαια, γιατί να υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα για τέτοιο λόγο; Eγχείρηση θα κάνεις, δε θα πας διακοπές. Δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, λογικά θα χρειαστεί με ό,τι εξετάσεις έχεις να πας σε γιατρό του ΙΚΑ για να σου δώσει κάποια βεβαίωση και να σου γράψει αναρρωτική. Απλά ψάξτο από τώρα τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις μην τρέχεις τελευταία στιγμή που δε θα μπορείς κιόλας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και μην αγχώνεσαι με τα διαδικαστικά! Σίγουρα κάποιες φορές μας ταλαιπωρούν δίχως λόγο με αυτά αλλά πάντα υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Αποσυνδεδεμένος ρενια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Απριλίου 20, 2012, 03:29:43 pm »
Ευχαριστω πολυ για τη απαντηση!Θα ρωτησω απο τωρα για τη διαδικασια.Καλο μεσημερι!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)