0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ισχύει αν έχεις παιδί. Γονική άδεια λέγεται.
Δεν θεωρείται πραγματική διδακτική υπηρεσία και συνεπώς δεν προσμετράται προϋπηρεσία στους πίνακες.
Η άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες δίνεται μόνο αμέσως μετά της λοχείας. Μπορεί να πάρει άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου για 4 μήνες το μέγιστο (οι 2 πρώτοι μήνες πληρώνονται) αν έχει συμπληρώσει 1 χρόνο προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία που όμως αν κατάλαβα καλά δεν έχει...γράφεις ότι δουλεύει για πρώτη χρονιά αναπληρώτρια, αλλά μήπως έχει δουλέψει στο παρελθόν ως ωρομίσθια;
Αυτό που βλέπω να γράφουν για ανατροφή παιδιού έως 4 ετών ποιους αφορά; (Ξέρω ότι δε δικαιούται την 4μηνη). Σας ευχαριστώ για την απάντηση!
Μάλλον μπερδεύεσαι με την άδεια ανατροφής που δικαιούνται οι μόνιμοι.
Καλησπέρα, την άδεια ανατροφής τέκνου (τους 3.5 μήνες) την δικαιούται μόνο οι αναπληρώτριες ή μπορούν να την πάρουν και οι άντρες αναπληρωτές;
Update σχετικά με την προϋπηρεσία. Ο χρόνος απουσίας λόγω γονικής άδειας, υπολογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό των αποδοχών, τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας απουσίας και του επιδόματος αδείας, την επαγγελματική εξέλιξη και τον υπολογισμό της αποζημίωσης απόλυσης. Όμως δεν υπολογίζεται για την κατάταξη σε πίνακα αναπληρωτών. (Εμένα στη λήξη της σχολικής χρονιάς μου δώθηκε βεβαίωση προϋπηρεσίας χωρίς το διάστημα που πήρα τη γονική άδεια και μετά από κάνα χρόνο, με επανάληψη στο ορθό, μου έστειλε η διεύθυνση βεβαίωση όπου συμπεριλαμβανόταν το διάστημα που πήρα τη γονική άδεια)
Δηλαδή στη γονική άδεια των αναπληρωτών (2+2 μηνών) μετράει ή όχι το μόριο της προϋπηρεσίας στους πίνακες ΑΣΕΠ;