0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MissPE06 στις Ιανουαρίου 25, 2012, 04:21:42 pmΕυχαριστώ για την απάντηση! Στην περίπτωση που κάποιος πάρει 1 ημέρα μόνο αναρρωτική πληρώνεται από την υπηρεσία του δηλαδή; Kαι ποιο είναι το ποσό που θα πάρει γι' αυτή τη μέρα;Πληρώνεται από την υπηρεσία του το μισό ημερομίσθιο.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Στην περίπτωση που κάποιος πάρει 1 ημέρα μόνο αναρρωτική πληρώνεται από την υπηρεσία του δηλαδή; Kαι ποιο είναι το ποσό που θα πάρει γι' αυτή τη μέρα;
Συνάδελφοι βοήθεια!Αρρώστησα και πήγα σήμερα στο ΙΚΑ και πήρα άδεια για σήμερα και αύριο. Μου έδωσαν 1 τριπλότυπο...,Το κίτρινο γράφει για τον εργοδότη(ουσιαστικά είναι βεβαίωση της δικαιολογημένης απουσίας μου). Αυτό το δίνω στο σχολείο, έτσι δεν είναι;Το μπλε και το ροζ έντυπο τι το κάνω; Πάω κάτι στο ΙΚΑ;Δεν έχω πάρει ξανά αναρρωτική άδεια και δεν έχω ιδέα τι κάνω...
Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε πόσες μέρες άδεια δικαιούται ένας ΑΜΩ και ενός ΑΚΩ; Πρέπει να πάρω άδεια για 3 με 4 μέρες και ο Διευθυντής μου είπε οτι δεν μπορώ να αναφέρω ως αιτιολογία οικογενειακούς λόγους. Τι να κάνω; Σας ευχαριστώ!
Ας καταθεσω κι εγω την εμπειρια μου απο την " περιπετεια" που ειχα μετα απο τρεις ημερες αναρρωτικη αδεια που ζητησα απο τη διευθυνση πρωτοβαθμιας οπου ανηκω ως αναπληρωτρια .Εχα την ατυχια να εχω προβλημα με τη χολη μου το οποιο επιδεινωθηκε μεσα στις εορτες των Χριστουγεννων.Την Κυριακη 8-1-2012(μια μερα πριν ανοιξουν τα σχολεια ) πηγα τελικα στο γιατρο στο νοσοκομειο οπου και μου ειπε οτι εχει προβλημα η χολη μου.Τη Δευτερα πηγα στο ΙΚΑ οπου και μου εδωσε αδεια αναρρωτικη 3 ημερων .Πηγα το χαρτι στο σχολειο, ο διευθυντης το εστειλε στην πρωτοβαθμια και μετα απο μια εβδομαδα μου τηλεφωνουν λεγωντας πως εχει γινει λαθος στην ημερομηνια που εγραφε το χαρτι της αδειας απο το ικα.Πηγαινω στη διευθυνση παιρνω το χαρτι και το επιστρεφω στο γιατρο ο οποιος και το διορθωνει βαζοντας υπογραφη και σφραγιδα.Το πηγαινω παλι πισω στη δευθυνση και ακουω το εξης τραγελαφικο....."Αυτο το διορθωσατε μονη σας " .Δηλαδη με απλα Ελληνικα οτι εκανα πλαστογραφια .Επειδη ειμαι αξιοπρεπης (οπως και πιστευα μεχρι πρωτινος καθε ανθρωπος που θελει να λεγεται εκπαιδευτικος λειτουργος αν μη τι αλλο) εννοειται πως δεν το αφησα ετσι.Οταν προσβαλλουν την αξιοπρεπεια σου ετσι πρεπει να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου.Παω στο διευθυντη εκπαιδευσης και θετω το προβλημα διατυπωνοντας και την αγανακτηση μου για την κατηγορια που η συναδελφος που καθεται στο γραφειο μου καταλογισε.Επεμενα να τηλεφωνησουμε στο γιατρο ο οποιος τελικα θα επιβεβαιωσει οτι οντως ειχε κανει λαθος και οτι ο ιδιος το διορθωσε.Τελικα ακουσα οτι πρωτον ειμαι υποπτη(επειδη ειχα τη τυχη να αρρωστησω τις μερες που ανοιξαν τα σχολεια αμεσως μετα τις διακοπες των Χριστουγεννων ) και δευτερον οτι εκανα και πλαστογραφια(η κουβεντα της υπαλληλου του γραφειου "τη διορθωση την κανατε μονη σας" ενω ηταν ολοφανερη η σφραγιδα του γιατρου).Αναρωτιεμαι λοιπον τι περιεχομενο πρεπει να εχει η αξιολογηση των εκπαιδευτικων .Μηπως πρεπει να αξιολογηθουν ως προς την συμπεριφορα ,αν ειναι αγενεις και κακοπροαιρετοι ? Αν αυτοι που αποσπωνται στα γραφεια δεν εχουν ουτε καν "τροπους" , συγχωρηστε με για την εκφραση ,τοτε γιατι αραγε τοποθετουνται εκει ? Ενα υπαλληλος διοικητικος θαρρω πως πρεπει να ειναι σε θεση τουλαχιστον να ειναι ευγενης .... Ζητω συγγνωμη αν το μηνυμα μου ηταν μακροσκελες .Μια "πλαστογραφος" αναπληρωτρια με προβλημα χολης.(αντε μετα να μην παθει και η χολη σου δηλαδη μετα απ αυτα )
Κι επειδη νομιζω πως πρεπει ως εκπαιδευτικοι να διδασκουμε τους μαθητες μας και να αποτελουμε προτυπο για εκεινους ,φρονω πως πρεπει να μαθαινουν να υποστηριζουν το δικιο τους χωρις φοβο και να μην ανεχονται μομφες που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.Χωρις φοβο και παθος λοιπον μια αναπληρωτρια εκπαιδευτικος τολμησε να υπερασπιστει το δικαιωμα της να μην την κατηγορουν ως "σχολιαροπαιδο" που αντιγραφει υπογραφες στη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Πειραια .Οσοι πιστοι προσελθετε...
Καλή σας μερα. Είμαι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής και διανύω των έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου.Επειδή τα πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα σχετικά με τα δικαιολογητικά της αδειας μας θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου στείλει τι ακριβώς χρειάζεται (δικαιολογητικά) για άδεια κύησης, άδεια τοκετού και άδεια λοχείας. Μίλησα με ΙΚΑ , ΟΑΕΔ και Υπουργείο αλλά ειλικρινά δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.