*

Αποστολέας Θέμα: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 262723 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MissPE06

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« Απάντηση #308 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 03:03:37 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση! Στην περίπτωση που κάποιος πάρει 1 ημέρα μόνο αναρρωτική πληρώνεται από την υπηρεσία του δηλαδή; Kαι ποιο είναι το ποσό που θα πάρει γι' αυτή τη μέρα;

Πληρώνεται από την υπηρεσία του το μισό ημερομίσθιο.
Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:41:58 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 03:09:57 pm »

Παρακαλώ!
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 03:57:33 pm »
Συνάδελφοι βοήθεια!

Αρρώστησα και πήγα σήμερα στο ΙΚΑ και πήρα άδεια για σήμερα και αύριο. Μου έδωσαν 1 τριπλότυπο...,
Το κίτρινο γράφει για τον εργοδότη(ουσιαστικά είναι βεβαίωση της δικαιολογημένης απουσίας μου). Αυτό το δίνω στο σχολείο, έτσι δεν είναι;
Το μπλε και το ροζ έντυπο τι το κάνω; Πάω κάτι στο ΙΚΑ;

Δεν έχω πάρει ξανά αναρρωτική άδεια και δεν έχω ιδέα τι κάνω...
Τη διαδικασία την έκανα την περασμένη εβδομάδα. Στην περίπτωση που έχεις πάνω από 3 ημέρες: Τα δίνεις και τα 3 στο σχολείο, τα στέλνουν στη διεύθυνση, σου τα επιστρέφουν συμπληρωμένα, πας στο ΙΚΑ, πληρώνεσαι, τα ξαναπάς σχολείο για να βρουν τη διαφορά, και τότε κρατάς εσύ το ένα αντίγραφο. Εγώ τώρα περιμένω να μου τα επιστρέψουν από τη διεύθυνση για να πάω στο ΙΚΑ.       
Στην περίπτωσή σου, νομίζω ότι τελειώνεις στα 2 πρώτα βήματα.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος athinaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 04:54:33 pm »
Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε πόσες μέρες άδεια δικαιούται ένας ΑΜΩ και ενός ΑΚΩ; Πρέπει να πάρω άδεια για 3 με 4 μέρες και ο Διευθυντής μου είπε οτι δεν μπορώ να αναφέρω ως αιτιολογία οικογενειακούς λόγους. Τι να κάνω; Σας ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:41:58 »

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 09:38:56 pm »
Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε πόσες μέρες άδεια δικαιούται ένας ΑΜΩ και ενός ΑΚΩ; Πρέπει να πάρω άδεια για 3 με 4 μέρες και ο Διευθυντής μου είπε οτι δεν μπορώ να αναφέρω ως αιτιολογία οικογενειακούς λόγους. Τι να κάνω; Σας ευχαριστώ!
Επειδή τις ημέρες κανονικής άδειας τις δίνουν δύσκολα, ζητούν να υπάρχει σοβαρός λόγος τον οποίο και αναφέρεις. Πέρισι πήρα επειδή ο γιος μου έπρεπε να μπει νοσοκομείο για επέμβαση. Πάντοτε εξαρταται από τη διεύθυνση τί ακριβώς θα θεωρήσουν πειστικό λόγο. Αν παράδειγμα θέλεις να πας στο χωριό να μαζέψεις ελιές αν και δικαιούσαι κάποιες μέρες δε θα σου τις δώσουν.  :P :P Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο, μου το έχει διηγηθεί συνάδελφος.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Δώσε κάποιο σοβαρό και συγκεκριμένο λόγο και ποιός μπορεί να αρνηθεί. Συνήθως με θέματα υγείας δεν το διακινδυνεύουν.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 02:50:28 pm »
Ας καταθεσω κι εγω την εμπειρια μου απο την " περιπετεια" που ειχα μετα απο τρεις ημερες αναρρωτικη αδεια που ζητησα απο τη διευθυνση πρωτοβαθμιας οπου ανηκω ως αναπληρωτρια .Εχα την ατυχια να εχω προβλημα με τη χολη μου το οποιο επιδεινωθηκε μεσα στις εορτες των Χριστουγεννων.Την Κυριακη 8-1-2012(μια μερα πριν ανοιξουν τα σχολεια ) πηγα τελικα στο γιατρο στο νοσοκομειο οπου και μου ειπε οτι εχει προβλημα η χολη μου.Τη Δευτερα πηγα στο ΙΚΑ οπου και μου εδωσε αδεια αναρρωτικη 3 ημερων .Πηγα το χαρτι στο σχολειο, ο διευθυντης το εστειλε  στην πρωτοβαθμια και μετα απο μια εβδομαδα μου τηλεφωνουν λεγωντας πως εχει γινει λαθος στην ημερομηνια που εγραφε το χαρτι της αδειας απο το ικα.Πηγαινω στη διευθυνση παιρνω το χαρτι και το επιστρεφω στο γιατρο ο οποιος και το διορθωνει βαζοντας υπογραφη και σφραγιδα.Το πηγαινω παλι πισω στη δευθυνση και ακουω το εξης τραγελαφικο....."Αυτο το διορθωσατε μονη σας " .Δηλαδη με απλα Ελληνικα οτι εκανα πλαστογραφια .Επειδη ειμαι αξιοπρεπης (οπως και πιστευα μεχρι πρωτινος καθε ανθρωπος που θελει να λεγεται εκπαιδευτικος λειτουργος αν μη τι αλλο) εννοειται πως δεν το αφησα ετσι.Οταν προσβαλλουν την αξιοπρεπεια σου ετσι πρεπει να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου.Παω στο διευθυντη εκπαιδευσης και θετω το προβλημα διατυπωνοντας και την αγανακτηση μου για την κατηγορια που η συναδελφος που καθεται στο γραφειο μου καταλογισε.Επεμενα να τηλεφωνησουμε στο γιατρο ο οποιος τελικα θα επιβεβαιωσει οτι οντως ειχε κανει λαθος και οτι ο ιδιος το διορθωσε.Τελικα ακουσα οτι πρωτον ειμαι υποπτη(επειδη ειχα τη τυχη να αρρωστησω τις μερες που ανοιξαν τα σχολεια αμεσως μετα τις διακοπες των Χριστουγεννων ) και δευτερον οτι εκανα και πλαστογραφια(η κουβεντα της υπαλληλου του γραφειου "τη διορθωση την κανατε μονη σας" ενω ηταν ολοφανερη η σφραγιδα του γιατρου).Αναρωτιεμαι λοιπον τι περιεχομενο πρεπει να εχει η αξιολογηση των εκπαιδευτικων .Μηπως πρεπει να αξιολογηθουν ως προς την συμπεριφορα ,αν ειναι αγενεις και κακοπροαιρετοι ? Αν αυτοι που αποσπωνται στα γραφεια δεν εχουν  ουτε καν "τροπους" , συγχωρηστε με για την εκφραση ,τοτε γιατι αραγε τοποθετουνται εκει ? Ενα υπαλληλος διοικητικος θαρρω πως πρεπει να ειναι σε θεση τουλαχιστον να ειναι ευγενης ....

Ζητω συγγνωμη αν το μηνυμα μου ηταν μακροσκελες .

Μια "πλαστογραφος" αναπληρωτρια με προβλημα χολης.(αντε μετα να μην παθει και η χολη σου δηλαδη μετα απ αυτα ) :)

H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 03:39:48 pm »
Ας καταθεσω κι εγω την εμπειρια μου απο την " περιπετεια" που ειχα μετα απο τρεις ημερες αναρρωτικη αδεια που ζητησα απο τη διευθυνση πρωτοβαθμιας οπου ανηκω ως αναπληρωτρια .Εχα την ατυχια να εχω προβλημα με τη χολη μου το οποιο επιδεινωθηκε μεσα στις εορτες των Χριστουγεννων.Την Κυριακη 8-1-2012(μια μερα πριν ανοιξουν τα σχολεια ) πηγα τελικα στο γιατρο στο νοσοκομειο οπου και μου ειπε οτι εχει προβλημα η χολη μου.Τη Δευτερα πηγα στο ΙΚΑ οπου και μου εδωσε αδεια αναρρωτικη 3 ημερων .Πηγα το χαρτι στο σχολειο, ο διευθυντης το εστειλε  στην πρωτοβαθμια και μετα απο μια εβδομαδα μου τηλεφωνουν λεγωντας πως εχει γινει λαθος στην ημερομηνια που εγραφε το χαρτι της αδειας απο το ικα.Πηγαινω στη διευθυνση παιρνω το χαρτι και το επιστρεφω στο γιατρο ο οποιος και το διορθωνει βαζοντας υπογραφη και σφραγιδα.Το πηγαινω παλι πισω στη δευθυνση και ακουω το εξης τραγελαφικο....."Αυτο το διορθωσατε μονη σας " .Δηλαδη με απλα Ελληνικα οτι εκανα πλαστογραφια .Επειδη ειμαι αξιοπρεπης (οπως και πιστευα μεχρι πρωτινος καθε ανθρωπος που θελει να λεγεται εκπαιδευτικος λειτουργος αν μη τι αλλο) εννοειται πως δεν το αφησα ετσι.Οταν προσβαλλουν την αξιοπρεπεια σου ετσι πρεπει να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου.Παω στο διευθυντη εκπαιδευσης και θετω το προβλημα διατυπωνοντας και την αγανακτηση μου για την κατηγορια που η συναδελφος που καθεται στο γραφειο μου καταλογισε.Επεμενα να τηλεφωνησουμε στο γιατρο ο οποιος τελικα θα επιβεβαιωσει οτι οντως ειχε κανει λαθος και οτι ο ιδιος το διορθωσε.Τελικα ακουσα οτι πρωτον ειμαι υποπτη(επειδη ειχα τη τυχη να αρρωστησω τις μερες που ανοιξαν τα σχολεια αμεσως μετα τις διακοπες των Χριστουγεννων ) και δευτερον οτι εκανα και πλαστογραφια(η κουβεντα της υπαλληλου του γραφειου "τη διορθωση την κανατε μονη σας" ενω ηταν ολοφανερη η σφραγιδα του γιατρου).Αναρωτιεμαι λοιπον τι περιεχομενο πρεπει να εχει η αξιολογηση των εκπαιδευτικων .Μηπως πρεπει να αξιολογηθουν ως προς την συμπεριφορα ,αν ειναι αγενεις και κακοπροαιρετοι ? Αν αυτοι που αποσπωνται στα γραφεια δεν εχουν  ουτε καν "τροπους" , συγχωρηστε με για την εκφραση ,τοτε γιατι αραγε τοποθετουνται εκει ? Ενα υπαλληλος διοικητικος θαρρω πως πρεπει να ειναι σε θεση τουλαχιστον να ειναι ευγενης ....

Μια "πλαστογραφος" αναπληρωτρια με προβλημα χολης.(αντε μετα να μην παθει και η χολη σου δηλαδη μετα απ αυτα ) :)

δε μας χ...ουν λέω εγώ!!!
άιντε!
δε φτάνει που είναι βίσματα όλοι εκεί μέσα!
μιλάνε κιόλας!
αντί να το βουλώνουν που εξυπηρετούνται και να εξυπηρετούν κι εμάς!!!
αλλά δε φταίνε αυτοί,φταίμε εμείς που δεν το τραβάμε!!!
εμένα με είχαν απειλείσει με απόλυση!έγκυος όντας!
τα έχουμε πει εδώ....

ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα!!!!
να είναι καλά!!!!

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 03:42:38 pm »

'Ελεος πια. Τί άλλο θα ακούσουμε. Λες και οι αναπληρωτές δεν ανήκουμε στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους μόνιμους εκπαιδευτικούς και βγάζουν πάνω μας όλα τους τα απωθημένα  >:( >:( Και σε ποιά διεύθυνση συνέβη το τραγελαφικό?
                 WILLIAM BLAKE

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 03:45:34 pm »
Παρεπιμπτόντως, ήρθε έγγραφο από τη διεύθυνση ότι οι άδειες μετά από αργία ή σ/κ θα πρέπει υποχρεωτικά να περνούν από επιτροπή!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρίως για να συμμαζευτούν οι μόνιμοι ήταν το καρφί. Και δεν είναι λόγια δικά μου, αλλά συναδέλφου μόνιμου.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 03:52:37 pm »
Κι επειδη νομιζω πως πρεπει ως εκπαιδευτικοι να διδασκουμε τους μαθητες μας και να αποτελουμε προτυπο για εκεινους ,φρονω πως πρεπει να μαθαινουν να υποστηριζουν το δικιο τους χωρις φοβο και να μην ανεχονται μομφες που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.Χωρις φοβο και παθος λοιπον μια αναπληρωτρια εκπαιδευτικος τολμησε να υπερασπιστει το δικαιωμα της να μην την κατηγορουν ως "σχολιαροπαιδο" που αντιγραφει υπογραφες στη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Πειραια .

Οσοι πιστοι προσελθετε... :)
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 10:19:06 am »
Κι επειδη νομιζω πως πρεπει ως εκπαιδευτικοι να διδασκουμε τους μαθητες μας και να αποτελουμε προτυπο για εκεινους ,φρονω πως πρεπει να μαθαινουν να υποστηριζουν το δικιο τους χωρις φοβο και να μην ανεχονται μομφες που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.Χωρις φοβο και παθος λοιπον μια αναπληρωτρια εκπαιδευτικος τολμησε να υπερασπιστει το δικαιωμα της να μην την κατηγορουν ως "σχολιαροπαιδο" που αντιγραφει υπογραφες στη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Πειραια .

Οσοι πιστοι προσελθετε... :)
Και πολύ καλά τους έκανες. Δεν είμαστε πρόβατα.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:50:27 am »

Πέρα από τη σωστή στάση και τη συνετή αντιμετώπιση της katkat και πέρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά μιας υπαλλήλου, που το πιθανότερο είναι να μην είναι εκπαιδευτικός, κάθε προσπάθεια γενίκευσης και κατηγοριοποίησης δεν έχει κανένα νόημα. Η προκατάληψη δεν ωφελεί κανέναν.
Όταν η συμπεριφορά κάποιου είναι προβληματική θα είναι προς όλους το ίδιο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος anastasouia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 10:07:53 am »
Καλή σας μερα.
Είμαι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής και διανύω των έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου.
Επειδή τα  πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα σχετικά με τα δικαιολογητικά της αδειας μας θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου στείλει τι ακριβώς χρειάζεται (δικαιολογητικά) για άδεια κύησης, άδεια τοκετού και άδεια λοχείας. Μίλησα με ΙΚΑ , ΟΑΕΔ και Υπουργείο αλλά ειλικρινά δεν βγάζω άκρη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 01:07:02 pm »
Καλή σας μερα.
Είμαι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής και διανύω των έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου.
Επειδή τα  πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα σχετικά με τα δικαιολογητικά της αδειας μας θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου στείλει τι ακριβώς χρειάζεται (δικαιολογητικά) για άδεια κύησης, άδεια τοκετού και άδεια λοχείας. Μίλησα με ΙΚΑ , ΟΑΕΔ και Υπουργείο αλλά ειλικρινά δεν βγάζω άκρη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλησπέρα κορίτσι!
με το καλό!

πήρα πρόσφατα άδεια κύησης!
η διαδικασια είναι η εξής:
1. σου γράφει ο γιατρός σου βεβαίωση πΗΤ(πιθανή ημερομηνία τοκετού)
2.κλείνεις ραντεβού με γυναικολόγο στο κέντρο μάνας και παιδιού ή αν δεν έχετε στην περιοχή σου σε γυναικολόγο του ικα
3.πας εκεί σου δινει κι εκείνος βεβαίωση πητ σε ένα χαρτί 3 σε 1 όπου απο κάτω υπογράφει ο προιστάμενος για τη μέρα που σταμάτησες από τη δουλειά και από κάτω εσύ!
4.η υπευθυνη των αδειών σου δίνει άδεια 56 πριν τη πητ χωρίς αυτήν!
5.εσύ στέλνεις το χαρτι που σου είπα παραπάνω και μια αίτηση δική σου για χορήγηση άδειας κύησης 56 ημερών
6.με το χαρτι που θα έχει υπογράψει ο προιστπαμενος και εσύ πηγαίνεις στο ικα για να σου χορηγήσουν το επίδομα κύησης

αυτά!
για το επίδομα λοχείας:
1.με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού και το βιβλιάριό σου πας στο ικα και σου χορηγούν το επίδομα λοχείας 63 ημερών από τη μέρα τοκετού
2.στέλνεις ένα ανίγραφο και στη δευτ/βάθμια μαζί με την άιτησή σου χορηγεί άδεια 63 μέρες!

όσο για την άδεια τοκετού που λες,τι εννοείς;
επίδομα τοκετού;
αυτό δε ξέρουμε αν θα το πάρουμε ακόμη!
πάντως τη μέρα που θαπας για το επίδομα λοχείας θα σου χορηγήσουν και το επίδομα τοκετού!

επίσης,δικαιούσαι και συμπληρωματικό βοήθημα από τον οαεδ αρκεί να έχεις ενεργή σύμβαση
χρειάζεται να συμπληρωσει ο εργοδότης ένα χαρτί που σου δίνει ο οαεδ και τη βεβαίωση επιδόματος μητρότητας που θα δώσει το ικα όταν θα πας για επίδομα λοχείας!λογαριασμό εθνικής αν δεν έχεις,αμκα.
αυτά νομίζω!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144