0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδη ποτε μειωνονται οι αποδοχες?π.χ με την γονικη?με την αναρρωτικη?ειναι αυτο που λετε, οταν μας απολυουν 30/6 και παιρνουμε το επιδομα μη ληφθησας αδειας?ποτε δηλ δεν το παιρνεις αυτο το επιδομα?οταν κανεις χρηση ποιας αδειας?βοηθηστε με να καταλαβω.
Έβαλες πολλά μαζεμένα. Οι αποδοχές μειώνονται με την αναρρωτική διότι για τις 3 πρώτες ημέρες ο εργοδότης πληρώνει το 1/2 του ημερομισθίου.Για όσους κάνουν χρήση γονικής άδειας (πατέρας ή μητέρα) δεν υπάρχει μείωση αποδοχών. Το ίδιο ισχύει και για την κανονική άδεια. Το επίδομα μη ληφθείσας άδειας το παίρνει ο εργαζόμενος ακέραιο αν δεν έχει κάνει χρήση κανονικής άδειας κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σε αντίθετη περίπτωση μειώνεται αναλογικά.Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλησπέρα jak_13. Αν κάποιος αναπληρωτής πάρει και τις 7 ημέρες κανονικής άδειας, δεν θα πάρει καθόλου επίδομα μη ληφθείσας άδειας;
ξερει κανεις σε περιπτωση γεννησης τεκνου τι αδεια δικαιουται ο πατερας;
Τρεις ημέρες.
Την Τρίτη παίρνει η κόρη μου βαθμούς. Νομίζω ότι και οι αναπληρωτές δικαιούμαστε γονική άδεια. Δικαιούμαι όλη την ημέρα ή μόνο κάποιες ώρες, αφού είμαι σε σχολείο κοντινό σ' αυτό της κόρης μου; Επειδή δεν έχω πάρει ποτέ στο παρελθόν, μήπως ξέρετε να μου πείτε αν θα πληρωθώ γι' αυτή τη μέρα ή όχι, όπως συμβαίνει στην αναρρωτική; Συγνώμη, αν έχει αναφερθεί σε προηγούμενες απαντήσεις αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω. Ευχαριστώ...
Καλησπέρα σας, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια (μισθολογικά, προϋπηρεσία κ.α.). Είμαι αναπληρώτρια και για πρώτη φορά χρειάστηκε να πάρω 3 μέρες αναρρωτική με βεβαίωση από γιατρό του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο έως 15 μέρες αναρρωτική είναι με αποδοχές. Εδώ αναφέρεται ότι έχει μείωση του ημερομισθίου κατά το ήμισυ. Γιατί??? Επίσης θα ήθελα να με ενημερώσετε αν χρειάζεται να κάνω κάποιες άλλες ενέργειες (διάβασα στο forum για κάποιες επιτροπές του ΙΚΑ), ή απλώς πάω το χαρτί του γιατρού στο σχολείο. Σας ευχαριστω