*

Αποστολέας Θέμα: Κλειστά σχολεία λόγω καυσωνα  (Αναγνώστηκε 8703 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κλειστά σχολεία λόγω καυσωνα
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 14, 2024, 08:05:09 pm »
Εκτος κι αν πιασουμε τωρα κ τις περιπτωσεις που δεν εχουν ποσιμο νερο στο σπίτι.

Γιατί είχε πρόβλημα η στάμνα με το νερό από τη βρύση ; Άντε τώρα να βάλεις και το φαΐ που περίσσεψε στο φανάρι , μη μένει έξω με τις μύγες (δεν φαντάζομαι να ανοίγεις ΚΑΙ κλιματιστικό και να έχεις ΚΑΙ ψυγείο ! Τι πάθανε οι δικοί μας που είχαν φανάρι στο χωριό δηλαδή;;;;; ). Όλο "ασχολίαστο", αλλά όλο γράφεις.
ΥΓ. Πού είναι το νομοσχέδιο , πιερ, για το ανοιχτό σχολείο που είναι ΟΛΟΚΛΗΡΑ σαββατοκύριακα κλειστά με καύσωνα ή χωρίς ;;;;; Σα δε ντρεπόμαστε

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:38:03 »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 14, 2024, 08:23:14 pm »
Άρα δεν μιλάμε για αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Και κρίνουμε με τη ματιά του προνομιούχου.

Το αντιπροσωπευτικό δείγμα δηλαδή δεν μπορεί να ανοίξει ούτε καν ανεμιστήρα στο σπίτι, ούτε διαθέτει νερό για συχνά ντους.

Εχω μια αμφιβολία αν είναι το αντιπροσωπευτικό, αλλά σίγουρα είναι υπαρκτό. Είναι το ίδιο δείγμα που δεν έχει νόημα -για να θυμηθούμε παλιότερη συζήτηση- να πάει σώνει και καλά να ζήσει σε μεγάλες πόλεις, για να έχει πρόσβαση σε περισσότερα ερεθίσματα, αφού δεν έχει ούτε για τα βασικά.

Αυτοί λοιπόν οι μη προνομιούχοι γονείς θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα ζητούσαν να υπάρχει έστω στις τάξεις αυτό που δεν μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι στα παιδιά τους. Ήδη κάποιοι δήμοι ανοίγουν κλιματιζόμενες αίθουσες σε μη προνομιούχους. Δεν λένε "μείνετε σπίτι, γιατί ίδια ζέστη θα βρείτε και αλλού". Αυτό λέγεται στοιχειώδης ενσυναίσθηση και πρόνοια.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 14, 2024, 08:44:50 pm »
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση "φασαρία".
Λες και είναι δική μας απόφαση πότε και γιατί κλείνουν τα σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 14, 2024, 09:01:40 pm »
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση "φασαρία".
Λες και είναι δική μας απόφαση πότε και γιατί κλείνουν τα σχολεία.

Το θεμα ειναι οι αντιδρασεις!!!!!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:38:03 »

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 14, 2024, 09:33:40 pm »
Αυτό λέω, από τη στιγμή που δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, οι αντιδράσεις δε μας αφορούν.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 14, 2024, 09:35:38 pm »

Το θεμα ειναι οι αντιδρασεις!!!!!

Η έλλειψη αυτών, θα έλεγα.
Όλοι εσείς δηλαδή είπατε α τι ωραία ευτυχώς τα έκλεισαν και δεν πειράζει που δεν αναπληρώνονται όσα είχαμε προγραμματίσει. Οκ καλύφθηκα. Δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζεται η συζήτηση. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Εγω μάλλον ζω σε άλλο κόσμο γιατί ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έπρεπε να ζητάμε κλιματιστικά σε σχολεία. Φαίνεται ότι όλοι το θεωρούν αυτονόητο. Τα κλιματιστικά πάντως ευθύνονται και για την κλιματική κρίση. Οπότε είναι κάπως οξύμωρο από τη μια να πανικόβαλλομαστε για τις επιπτώσεις της και από την άλλη να θελουμε τον κόσμο στα σπίτια του να δουλεύει τα κλιματιστικά στο φουλ.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 17, 2024, 07:14:17 pm »
Τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι στη χώρα μας λόγω καιρικών συνθηκών ή έτσι νομίζω εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχουμε μοιρασμένες διακοπές τον χειμώνα όπως σε άλλες χώρες και αυτό μάλιστα -σε παλιότερες αναφορές που είχα διαβάσει- είχε και ρόλο προστασίας του πολίτη από την κακοκαιρία, εξ ου και τα καλοριφέρ μετέπειτα. Κανένας δεν έχει εισηγηθεί, ή δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου έστω, αγορά κλιματιστικού για συνθήκες καύσωνα. Ούτε έχει αναφερθεί ηλίαση σε σχολείο, πάλι με βάση την έρευνά μου. Απεναντίας, στις λίγες ζεστές μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία δίνονται από τους δασκάλους οδηγίες στα μικρά παιδιά για το τι θα πρέπει να κάνουν και ποιες ώρες το καλοκαίρι. Επειδή δάσκαλος δεν σημαίνει μόνο κάνω ένα βιβλίο, αλλά μαθαίνω το σωστό στους νέους (ακόμη και αν οι γονείς είναι στον κόσμο τους και πάνε καταμεσήμερο για μπάνιο, ένα παιδί μπορεί να αντιδράσει). Σε αγορά κλιματιστικού δεν προχωρά κανένα σχολείο επειδή πανεύκολα ένας γονέας μπορεί να αντιδράσει. Όλοι ξέρουμε πως ελάχιστοι άνθρωποι είναι σε θέση να προγραμματίσουν σωστή θερμοκρασία και να μην έχουμε το φαινόμενο: μέσα κόκαλο και έξω δεν μπορώ να ανασάνω μετά και όλοι γνωρίζουμε πως ένα κλιματιστικό θέλει τακτικό έλεγχο αλλιώς μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Ένας γονέας λοιπόν έχει δικαίωμα να μην συναινεί το παιδί του να βρίσκεται σε τέτοιο χώρο. Σε όσους μιλούσαν για πανεπιστήμιο, εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς, μιλάμε για ενήλικες φυσικά και τα πανεπιστήμια δεν κλείνουν ακριβώς...
Στο θέμα μας, έχω να πω πως εμένα μου κακοφάνηκε η ερώτηση αν θα πάει ένας εκπαιδευτικός στο σχολείο του ή όχι. Άλλο να ζητάει να μην είναι σε λυόμενο, να έχει υλικά και να αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος, τον χειμώνα να μην ξεπαγιάζει και άλλο να κολλάει κοντά στα μωρά που καλώς ή κακώς αποφασίστηκε να μην πάνε μερικές μέρες. Παρόλο που μπορεί να μην ρωτούσε με αυτό τον σκοπό, απλά να ήθελε να μάθει τι ισχύει και να μην βγήκε έτσι στον γραπτό λόγο. Περισσότερο όμως μου κακοφάνηκε που σε γυμνάσιο έγραφαν παιδιά 3 μαθήματα μαζί λόγω συνεξέτασης, 5 ώρες δηλ. Σε κανένα σχολείο δεν θεωρώ πως τέτοιο πρόγραμμα σεβάστηκε τους μαθητές.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182527
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144