0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια ερώτηση κι από μένα. Επειδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων φέτος έχουν "πάρει μπάλα" όλα τα σχολεία, με παράπλευρες απώλειες και για τα τμήματα που δεν συγχωνεύονται, π.χ. αναγκαστικά χάνουν τον δάσκαλό τους, θεωρείτε ότι ο Σύλλογος Γονέων έχει λόγο για όλο αυτό; Γιατί ρώτησα τον Σύλλογο Γονέων και με παρέπεμψαν στη διεύθυνση...Υπάρχουν περιοχές όμως στις οποίες οι Σύλλογοι συμπράττουν με τους Δήμους και αντιδρούν (ειδικά αν ο Δήμος δεν είναι φιλοκυβερνητικός).
Ναι, αγαπητέ, ακριβώς αυτό έγινε. Θέλω όμως στοιχεία για να την "ακούσουνε" καλά... Γιατί πλήττεται το τμήμα του δικού μου παιδιού, όχι του δικού τους. Και όχι μόνο αυτό. Έμαθα εκ των υστέρων ότι ένας μόνο δάσκαλος τόλμησε να ψελλίσει κάτι για την απώλεια ενός τμήματος και την συνένωση δύο σε ένα... και δεν κουνήθηκε ρούπι.
Σε αυτό το νήμα βλέπουμε να ζητά η πρωτοβάθμια να διατηρηθούν οργανικές θέσεις χωρίς τμήματα, και μάλιστα βλέπουμε ότι το πετυχαίνουν.Σε άλλο νήμα, ζητάμε ίσο ποσοστό κάλυψης σε διορισμούς για όλες τις ειδικότητες!!
Όχι δεν ζητάμε αυτό, συζητάμε για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που έχουν 26-30 μαθητές ή και λιγότερους από 26 τη στιγμή που υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (καταπάτηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, λόγω εφαρμογής παράνομης εγκυκλίου την οποία δεν προσέβαλε η ΔΟΕ). Και συζητήσαμε και για υποβιβασμούς 6/θεσίων σχολείων σε ολιγοθέσια με κύριο σκοπό την αποψίλωση ολόκληρων χωριών με μειούμενο πληθυσμό και την συγχώνευση των μικρών σχολείων με μεγαλύτερα. Αν αυτά περάσουν στην πρωτοβάθμια, θα περάσουν πολύ ευκολότερα μετά και στην επόμενη βαθμίδα που είναι η δευτεροβάθμια. Οπότε δεν τίθεται ζήτημα συντεχνιακό, τις οργανικές αργά ή γρήγορα θα τις χάσουμε θέλουμε δεν θέλουμε αν δεν υπάρχουν τα τμήματα και το ίδιο θα συμβεί και στη δευτεροβάθμια. Στο νήμα αυτό αναδεικνύουμε τι είναι πραγματικά το "συμμάζεμα" και ο "εξορθολογισμός" που προωθείται.
Η
[...]Αυτό θα συμπαρασύρει μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια (και θα γίνει πιο εύκολα εκεί γιατί δεν υπάρχει ο βραχνάς της μεταφοράς των μαθητών και η ανάγκη το σχολείο να είναι πολύ κοντά στον τόπο διαμονής του μαθητή). Απλά το πρώτο βήμα είναι να κατευθύνουν τον μαθητικό πληθυσμό στα σχολεία που αυτοί επιθυμούν υποβαθμίζοντας τα σχολεία που είναι προς συγχώνευση ή κατάργηση με βάση τις μελλοντικές εγγραφές (υπάρχει εσωτερικός σχεδιασμός ήδη σε κάποιες ΔΠΕ). Δεν καταστροφολογώ, αλλά δεν έχετε δει την υπογεννητικότητα ακόμα να εισέρχεται καλά καλά στη δευτεροβάθμια.