*

Αποστολέας Θέμα: Ο "κουβάς" της Δευτεροβάθμιας  (Αναγνώστηκε 23100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ο "κουβάς" της Δευτεροβάθμιας
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 06, 2024, 02:25:12 pm »
να μη στείλουν ατομα σε πηγμένα ΠΥΣΔΕ χωρις οργανικές.

Και να στείλουν , δεν θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη μετακίνηση αλλού  εντός ΠΔΕ για τις ανάγκες της υπηρεσίας και να τους πάνε σε μεγάλες πόλεις για λειτουργικά την πρώτη χρονιά ειδικά σε κάποιες ΠΔΕ που βολεύει τους πάντες αυτό ; Και του χρόνου βλέπουν τι κάνουν, ένα ένα... Τραβηγμένο; ανεφάρμοστο;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:00:01 »

Αποσυνδεδεμένος M1F2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 06, 2024, 02:36:13 pm »
Ανακεφαλαίωση:
α) Οργανικά κενά: οι θέσεις που καθορίζονται από τον "αλγόριθμο" και σε αυτές πραγματοποιούνται (τουλάχιστον εώς τώρα) οι μεταθέσεις->μετατάξεις-> διορισμοί.
β) Κενές οργανικές θέσεις: οι θέσεις που παραμένουν κενές αφού όλοι οι μόνιμοι "κατασταλάξουν" στις υπηρεσίες τους όποιες είναι αυτές(μπορεί να περιλαμβάνουν και οργανικά κενά σε κάποιες δδε), αυτές δεν είναι απαραίτητα οργανικά κενά και αποτελούν τον "κουβά", και αν έχω καταλάβει καλά σε αυτές (πάντα στις "επιτρεπόμενες" περιοχές) ενδέχεται να γίνουν οι "επιπλέον" διορισμοί.
γ) Λειτουργικά κενά: οι θέσεις που παραμένουν κενές λόγω οποιασδήποτε άδειας, μειωμένου ωραρίου (διευθυντές, υποδιευθυντές, αιρετοί, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.), κλπ.
Αν έχω καταλάβει ορθά το άθροισμα των παραπάνω κενών θέσεων καλούνται (τουλάχιστον εώς τώρα) να αναπληρώσουν οι αναπληρωτές και οι αποσπάσεις (αν και αφήνουν "πίσω" άλλες κενές θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν προφανώς από αναπληρωτές) και αν πάλι έχω καταλάβει καλά στις θέσεις του β) είναι να γίνουν οι επιπλέον διορισμοί (πάντα στις "επιτρεπόμενες" περιοχές) όπως είπα.   
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2024, 05:08:16 pm από M1F2 »

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 06, 2024, 03:48:16 pm »
Καλά τα λες αλλά το πώς θα καταφέρει να διορίσει στη Δευτεροβάθμια παραμένει γρίφος και μάλλον θα λυθεί μόνο όταν δούμε την κατανομή. Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια οι μεταθέσεις , μετατάξεις,διορισμοί γίνονται μόνο σε οργανικά κενά. Τα οποία οργανικά κενά είναι δυναμικά και μεταβάλλονται κάθε χρόνο. Δεν μπορεί να τα δημιουργησει κάποιος.
Παλαιότερα οι μεταθέσεις και οι διορισμοί γίνονταν σε κενές οργανικές θέσεις και γι'αυτό διόριζε όσους ήθελε.

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 06, 2024, 05:06:24 pm »
Τα κενά στις περισσότερες αστικές ΔΔΕ δεν είναι οργανικά, για αυτό δεν τα κάλυψαν με τις μεταθέσεις τον Μάρτιο. Εκεί θα μπορέσουν να διορίσουν μόνο σε ειδικότητες που ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης. Σίγουρα δεν θα διορίσουν ΠΕ02 σε μια περιοχή, αν δεν έχουν πάρει μετάθεση όλοι οι φιλόλογοι που ήθελαν αυτή την περιοχή. Μπορεί, όμως, να διορίσει ΠΕ03, αν έχει οργανικά κενά και δεν επιθυμούσαν άλλοι μαθηματικοί να πάνε στη συγκεκριμένη περιοχή με μετάθεση!
Αυτό είναι το λογικό. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι θα δοθούν λειτουργικά κενά για διορισμό, προκειμένου να μειωθούν οι αναπληρωτές! Είναι δυνατόν!; Δηλαδή κάποιοι που δεν έφυγαν ποτέ από τον τόπο συμφερόντων τους (ισχύει και για την περιζήτητη κεντρική Μακεδονία) όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές (παίρνοντας κ θέσεις μονίμων που δεν αποσπουνταν για μικροκομματικούς λόγους)τώρα παλι θα προηγηθούν έναντι των μονίμων  κ θα διοριστούν σπίτι τους; Τέλος πάντων, "κοντός ψαλμός..." που λένε. Εδώ θα είμαστε κ θα φανεί τι θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:00:01 »

Αποσυνδεδεμένος M1F2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 06, 2024, 05:22:15 pm »
Αυτό είναι το λογικό. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι (α)θα δοθούν λειτουργικά κενά για διορισμό, προκειμένου να μειωθούν οι αναπληρωτές! Είναι δυνατόν!; Δηλαδή κάποιοι που δεν έφυγαν ποτέ από τον τόπο συμφερόντων τους (ισχύει και για την περιζήτητη κεντρική Μακεδονία) όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές (παίρνοντας κ θέσεις μονίμων που δεν αποσπούνταν για μικροκομματικούς λόγους)τώρα παλι (β)θα προηγηθούν έναντι των μονίμων  κ θα διοριστούν σπίτι τους; Τέλος πάντων, "κοντός ψαλμός..." που λένε. Εδώ θα είμαστε κ θα φανεί τι θα γίνει.
Σχετικά με τα παραπάνω αλλιώς τα έχω αντιληφθεί συνάδελφε:
(α)ΔΕΝ θα δοθούν λειτουργικά κενά για διορισμό αλλά κενές οργανικές θέσεις και μόνο στις περιοχές όπου δεν εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης ώστε να μην αδικηθούν μόνιμοι και να να μην έχουν νομικά προβλήματα και
(β)όπως αναφέρω στο (α) δεν θα εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης στις περιοχές διορισμού στις κενές οργανικές θέσεις και έτσι οι νεοδιόριστοι  (τουλάχιστον όπως φαίνεται) δεν θα προηγηθούν έναντι των μονίμων.
Αλλά όπως είπες "κοντός ψαλμός...", θα δούμε. 

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Ο "κουβάς" της Δευτεροβάθμιας
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 07, 2024, 12:07:06 am »
Εγώ είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει με διορισμούς σε κάποια περιοχή, σε συγκεκριμένη ειδικότητα του κλάδου ΠΕ04 η οποία είναι ελλειμματική, αλλά είναι πλεονάζουσες άλλες δύο (με περίπου 10-12 διαθεσίτες εκάστη) και η τέταρτη είναι ίσα βάρκα ίσα νερά (δεν έμεινε κανένας στη διάθεση και κανένα οργανικό κενό ακάλυπτο). Το δε ΠΥΣΔΕ τοποθετεί με αυστηρή προσήλωση στην ειδικότητα, ακόμα και στη φάση των εναπομεινάντων. Οι δύο πλεονάζουσες κάλυπταν ως τώρα κενά της ελλειμματικής στη φάση των λειτουργικών. Αν τώρα γίνουν διορισμοί όσοι και το έλλειμμα, τότε οι διαθεσίτες των άλλων δύο ειδικοτήτων θα δουν οριστικές σε καμιά δεκαπενταετία (και αν), ενώ πλέον και στα λειτουργικά δεν θα έχουν πού να τοποθετηθούν. (Για μεταθέσεις δε, ούτε συζήτηση εν είδει αστεϊσμού δεν θα γίνεται.)

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 07, 2024, 12:53:48 am »
Εγώ είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει με διορισμούς σε κάποια περιοχή, σε συγκεκριμένη ειδικότητα του κλάδου ΠΕ04 η οποία είναι ελλειμματική, αλλά είναι πλεονάζουσες άλλες δύο (με περίπου 10-12 διαθεσίτες εκάστη) και η τέταρτη είναι ίσα βάρκα ίσα νερά (δεν έμεινε κανένας στη διάθεση και κανένα οργανικό κενό ακάλυπτο). Το δε ΠΥΣΔΕ τοποθετεί με αυστηρή προσήλωση στην ειδικότητα, ακόμα και στη φάση των εναπομεινάντων. Οι δύο πλεονάζουσες κάλυπταν ως τώρα κενά της ελλειμματικής στη φάση των λειτουργικών. Αν τώρα γίνουν διορισμοί όσοι και το έλλειμμα, τότε οι διαθεσίτες των άλλων δύο ειδικοτήτων θα δουν οριστικές σε καμιά δεκαπενταετία (και αν), ενώ πλέον και στα λειτουργικά δεν θα έχουν πού να τοποθετηθούν. (Για μεταθέσεις δε, ούτε συζήτηση εν είδει αστεϊσμού δεν θα γίνεται.)

Μπερδεύεις τα κενά μεταθέσεων και διορισμών με τα κενά οριστικής τοποθέτησης.

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 07, 2024, 09:15:03 pm »
Ίδιο μέρος εννοώ το ίδιο νησί. Με δεδομένη τη διετία, εννοώ ότι αν τοποθετηθείς μία χρονιά σε ένα λειτουργικό κενό, το ίδιο κενό σχεδόν σίγουρα θα υπάρχει και την επόμενη χρονιά κλπ κλπ, άρα δεν θα αλλάξεις περιβάλλον. Αν έχει αποθήκη το σπίτι που βρήκες, θα το έχεις κ την επόμενη χρονιά. Απλώς μπορεί ένα διάστημα να μείενις και εσύ στην αποθήκη  ;D

Κάνατε λόγο για τύπου μόνιμο λειτουργικό κενό ακόμα και με τους/τις νεοδιορισμένους/ες που εξαφανίζονται και σας λέω ότι αν θέλουν να έχουν μόνιμο προσωπικό στα νησιά πρέπει να βελτιώσουν το στεγαστικό γιατί όσ@ διορίζονται θα κοιτούν να βρουν ευκαιρία να φύγουν, ακόμα και αν θέλουν να κάνουν το νησί σπίτι τους. Συμπονώ όσ@ εγκλωβιστούν. Με την επέλαση του airbnb τα τελευταία χρόνια δεν είναι όπως παλιότερα. Η δική μου εμπειρία διορισμού στις Κυκλάδες και συναδέλφων/ισσων μου στο θέμα στέγασης είναι αυτό που λέει η έκφραση ούτε στον εχθρό μου. Για να μιλάτε για αποθήκη μάλλον δεν είστε σε νησί που όχι η αποθήκη, αλλά οριακά το σπιτάκι του σκύλου γίνεται δωμάτιο για ενοικίαση στους/στις τουρίστες/στριες. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το ζήτημα, αλλά επειδή είναι εκτός θέματος το μόνο που θα πω είναι όταν έφυγα με μετάθεση έμαθα ότι φεύγουν και καμιά δεκαριά οικογένειες (δεν μιλάω για εκπαιδευτικούς) που έμεναν στο νησί πολλά χρόνια (γύρω στα 15) λόγω σπιτιού.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 07, 2024, 09:40:20 pm »
Έχω πλήρη εικόνα της στέγασης και ξέρω και διάφορους λόγους για τους οποίους φεύγει κανεις. Πέρα απ αυτό όμως, οι νεοδιόριστοι συνήθως έχουν οικογένεια και δεν μετοικουν όλοι μαζί διότι ο άλλος σύζυγος δουλεύει αλλού. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μονιμα στα νησιά, δεν έχουν λόγο να το κάνουν. Αν είναι σε νομό στη στεριά, μπορούν να αντέξουν για περισσότερο καιρό το πήγαινε έλα, το νησί έχει επιπρόσθετες δυσκολίες, αλλά και πάλι, και από τη στεριά ο καθένας θέλει να πάει σπίτι του, γιατί όποιος διορίζεται τώρα, είναι σε άλλη φάση γενικα. Η φουρνιά που εγκλωβίστηκε στα νησιά στα χρόνια των μνημονίων και εξής, όσοι ήταν ελεύθεροι, σε μεγάλο βαθμό  το αποδέχτηκαν και συμβιβάστηκαν και έκαναν οικογένεια και όσοι πήραν ντόπιους, δεν συζήτησαν ξανά για μεταθέσεις (και ζουν πολύ καλύτερα απ ο,τι θα ζούσαν στο μέρος τους, γιατί δεν ζουν από τον δικό τους μισθό). Δεν μπορείς να εχεις μόνιμους υπαλλήλους σε απομακρυσμένα ή δύσκολα μερη, ανθρώπους που έχουν στο μυαλό ότι η έδρα τους είναι αλλού. Με την πρώτη ευκαιρία θα φύγουν, και καλά θα κάνουν, γιατί η ελληνική επαρχία δεν είναι ειδυλλιακό μέρος αν είσαι «ξένος». Για να υπάρχει πιθανότητα να εγκατασταθούν οι νεοδιόριστοι στα νησιά, θες νέους ανθρώπους ππυ ίσως βρουν εκεί την τύχη τους. Ή νεοδιόριστους με παιδιά φοιτητές ας πούμε, που μπορεί να το δουν χαλαρά, το οποίο συμβαίνει αλλά δεν είναι και φυσιολογικό να εχεις νεοδιόριστους με παιδιά φοιτητές….

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 07, 2024, 10:20:13 pm »
Έχω πλήρη εικόνα της στέγασης και ξέρω και διάφορους λόγους για τους οποίους φεύγει κανεις. Πέρα απ αυτό όμως, οι νεοδιόριστοι συνήθως έχουν οικογένεια και δεν μετοικουν όλοι μαζί διότι ο άλλος σύζυγος δουλεύει αλλού. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μονιμα στα νησιά, δεν έχουν λόγο να το κάνουν. Αν είναι σε νομό στη στεριά, μπορούν να αντέξουν για περισσότερο καιρό το πήγαινε έλα, το νησί έχει επιπρόσθετες δυσκολίες, αλλά και πάλι, και από τη στεριά ο καθένας θέλει να πάει σπίτι του, γιατί όποιος διορίζεται τώρα, είναι σε άλλη φάση γενικα. Η φουρνιά που εγκλωβίστηκε στα νησιά στα χρόνια των μνημονίων και εξής, όσοι ήταν ελεύθεροι, σε μεγάλο βαθμό  το αποδέχτηκαν και συμβιβάστηκαν και έκαναν οικογένεια και όσοι πήραν ντόπιους, δεν συζήτησαν ξανά για μεταθέσεις (και ζουν πολύ καλύτερα απ ο,τι θα ζούσαν στο μέρος τους, γιατί δεν ζουν από τον δικό τους μισθό). Δεν μπορείς να εχεις μόνιμους υπαλλήλους σε απομακρυσμένα ή δύσκολα μερη, ανθρώπους που έχουν στο μυαλό ότι η έδρα τους είναι αλλού. Με την πρώτη ευκαιρία θα φύγουν, και καλά θα κάνουν, γιατί η ελληνική επαρχία δεν είναι ειδυλλιακό μέρος αν είσαι «ξένος». Για να υπάρχει πιθανότητα να εγκατασταθούν οι νεοδιόριστοι στα νησιά, θες νέους ανθρώπους ππυ ίσως βρουν εκεί την τύχη τους. Ή νεοδιόριστους με παιδιά φοιτητές ας πούμε, που μπορεί να το δουν χαλαρά, το οποίο συμβαίνει αλλά δεν είναι και φυσιολογικό να εχεις νεοδιόριστους με παιδιά φοιτητές….

Δεν μίλησα για όλ@. Ασφαλώς ισχύουν όσα γράφετε, αλλά υπάρχουν και κάποι@ με οικογένεια ή χωρίς, με σχέση ή χωρίς που θα ήθελαν να μείνουν. Στη φουρνιά μου είχαμε. Κάποι@ δεν έχουν δικό τους σπίτι στη βάση τους ή το ταίρι τους δεν μπορεί να βρει δουλειά χρόνια. Εκεί που ήμουν το να βρεις δουλειά ήταν εύκολο. Το σπίτι ήταν το δύσκολο. Αν λυθεί το στεγαστικό θεωρώ τα πράγματα θα βελτιωθούν πολύ και με εκπαιδευτικούς που διορίζονται και με εκπαιδευτικούς με απόσπαση. Σε μερικές περιοχές λες να φύγω από εδώ και ας μην πάω στη βάση μου και ας πάω πιο μακριά που τουλάχιστον θα έχω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου Σεπτέμβριο με Ιούνιο (τα standard έχουν πέσει πολύ χαμηλά). Νεοδιόριστους με παιδιά φοιτητές/τριες γνωρίζω και αναπληρώτρια εικαστικό με εγγόνι γνωρίζω. Το σταματάω εδώ γιατί είμαστε εκτός θέματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 08, 2024, 12:57:06 am από Τα κουρέλια τραγουδάνε »

Αποσυνδεδεμένος ariakos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 07, 2024, 11:18:00 pm »

Υπάρχει νομος που γίναν αποσπάσεις 8ΠΕ04.01 και πέρυσι 7 και παίρνουν και άλλους τόσους αναπληρωτές και καμιά μετάθεση.Ετσι εγκλωβίζονται και οι μόνιμοι στο καθεστώς των αποσπάσεων και νέοι διορισμοί προφανώς δεν μπορούν να γίνουν.Αυτες είναι οι αδικίες του αλγορίθμου.
Προφανώς

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 08, 2024, 01:15:30 am »
Υπάρχει νομος που γίναν αποσπάσεις 8ΠΕ04.01 και πέρυσι 7 και παίρνουν και άλλους τόσους αναπληρωτές και καμιά μετάθεση.Ετσι εγκλωβίζονται και οι μόνιμοι στο καθεστώς των αποσπάσεων και νέοι διορισμοί προφανώς δεν μπορούν να γίνουν.Αυτες είναι οι αδικίες του αλγορίθμου.
Προφανώς

Ο αλγόριθμος αδικεί τρελά τον ΠΕ04.01! Αυτό είναι ξεκάθαρο!

Αποσυνδεδεμένος Bacuzel

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 20, 2024, 08:29:36 pm »
Εγω πιστεύω οτι τα 2000 εξτρα άτομα θα τα χωρίσουν μπακαλίστικα ανά ειδικότητα με βάση τα ποσοστά που εχει η καθεμια μεσοσταθμικα, και ανα περιοχή ακόμα πιο μπακαλιστικα με μονη δικλείδα να μη στείλουν ατομα σε πηγμένα ΠΥΣΔΕ χωρις οργανικές.
Συμφωνώ απόλυτα, συν τις εκάστοτε πιέσεις από συγκεκριμένες ειδικότητες και τα μεγαλύτερα κονέ της κάθε μίας, για να διαφοροποιηθούν κάποιες...

Αποσυνδεδεμένος Bacuzel

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 20, 2024, 08:39:13 pm »
Αυτό είναι το λογικό. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι θα δοθούν λειτουργικά κενά για διορισμό, προκειμένου να μειωθούν οι αναπληρωτές! Είναι δυνατόν!; Δηλαδή κάποιοι που δεν έφυγαν ποτέ από τον τόπο συμφερόντων τους (ισχύει και για την περιζήτητη κεντρική Μακεδονία) όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές (παίρνοντας κ θέσεις μονίμων που δεν αποσπουνταν για μικροκομματικούς λόγους)τώρα παλι θα προηγηθούν έναντι των μονίμων  κ θα διοριστούν σπίτι τους; Τέλος πάντων, "κοντός ψαλμός..." που λένε. Εδώ θα είμαστε κ θα φανεί τι θα γίνει.
Μακάρι να γίνει έτσι, ειδικά και για την κεντρική Μακεδονία 😉...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)