0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πέρα από την κάλυψη των οργανικών κενών μίλησε για μετατροπή αναπληρωτών σε διορισμούς. Τι ποσοστό θα μετατραπεί. Δλδ αναπληρωτές προηγούμενης χρονιάς 100 πχ, πόσους θα μετατρέψει σε διορισμούς; 10, 20, 50;
Τι εννοείται μετατροπή θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμους διορισμούς;;Σε περιοχές που κάποιος μόνιμος τις ζητάει για μετάθεση εδώ και 5-10 χρόνια;; Και θες να έρθεις εσύ να πάρεις αυτή τι θέση ως πιο έξυπνος ή πιο όμορφος;;Και ο άλλος πιστεύεις θα σε παρακολουθεί τι ωραία που παίρνεις εσύ τη θέση..Ειλικρινά μερικοί ΔΕΝ παίζεστε..
Τα οργανικά κενά της Δευτεροβάθμιας γενικής είναι λίγο πάνω από 2600. Μαζί με τους μουσικούς της δευτεροβάθμιας φτάνουν σχεδόν τους 5000 οι διορισμοί. Άρα μπορούμε να πούμε ότι περίπου 2400 διορισμοί στη Δευτεροβάθμια θα προκύψουν από την μετατροπή αναπληρωτών ΠΔΕ.
Από ο,τι κατάλαβα θέλει να δει πόσοι προσλήφθηκαν με ΠΔΕ σε κάθε ειδικότητα για να υπολογίσει περίπου την κατανομή. Αλλά δεν νομίζω πως θα πάει ακριβώς έτσι σε κάθε ειδικότητα. Αν μπορούσαμε να το βρούμε κιόλας αυτό!
Και πιο έξυπνος και πιο όμορφος. Αν μου το επιτρέψει ο Πιερακάκης ο άλλος θα παρακολουθεί και θα πει κι ένα τραγούδι...Εσύ είσαι άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενος ή απλά θίχτηκες;
Σίγουρα οι 2400+ θέσεις διορισμού, που θα προκύψουν από τη μετατροπή πιστώσεων ΠΔΕ, θα μειώσουν αρκετά περισσότερους αναπληρωτές ΠΔΕ. Δεν αντιστοιχούν μισθολογικά 2400 αναπληρωτές ΠΔΕ σε 2400 μόνιμους εκπαιδευτικούς.Επίσης, ακόμα και να ψάξει κάποιος τις περσινές προσλήψεις αναπληρωτών για να δει ποιοι ήταν από ΠΔΕ σε κάθε ειδικότητα, δε νομίζω ότι μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για να υπολογίσει κάποιος την κατανομή.
Σε περιοχή που θέλω να πάω με μετάθεση εδώ και χρόνια, όπως καταλαβαίνεις θα κάνω το παν για να πάω.. και πίστεψέ με όχι απλά προηγούμαι είμαι στη θέση που ΘΑ είσαι εσύ εδώ και χρόνια.. και τέτοιες "εξυπνάδες" και "ομορφιές" πάντα πληρώνονται..!!!
Σε συζήτηση Patrea, λέει σαν παράδειγμα 2500 αναπληρωτές=2000 μόνιμοι. Αν μπορεί κάποιος να μαζέψει αυτά τα νούμερα θα ήταν τέλειο. Κι ας μην είναι ασφαλές συμπέρασμα...
Ας βγάλει ο Πιέρ την κατανομή σε νομούς, χωρίς να λάβει υπόψη καθόλου τις μεταθέσεις και μετά πηδάτε μέχρι το ταβάνι. Πάρτε απόσπαση, 99% ικανοποίηση... Πάρτε μετάθεση του χρόνου...
Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Αν διορίσει σε περιοχή που δεν πήραν μετάθεση 100 εκπαιδευτικοί, πρέπει να τους δώσει μετάθεση σε αυτή την περιοχή. Ακόμα κι αν το διεκδικήσουν δικαστικά, είναι δεδομένο ότι θα το κερδίσουν. Οπότε ο μόνιμος που δεν πήρε μετάθεση πάλι κερδισμένος είναι.