0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο πίνακας θα κατέβει αρκετά πέρυσι με 1000 διορισμούς κατέβηκε στο 1800 περίπου ..φέτος έχουμε 161 άτομα ειδικής αγωγής που είναι στην πρώτη χιλιάδα.ενα ποσοστό δασκάλων οι οποίοι έχουν κώλυμα διορισμού λόγω ιδιωτικής προϋπηρεσίας.Επισης στην πρώτη χιλιάδα εκκαθαρισμενου πινακα α φάσης γύρω στους 100 ήταν οι
Ταυτόχρονα ας μην ξεχνάμε την υπόσχεση των διορισμών για την επόμενη χρονιά με μεγάλη μερίδα της πρωτοβάθμιας..
Δεν νομίζω πως είναι σωστή η σκέψη πως επειδή πέρυσι προσπέρασε 800 άτομα με 1.000 διορισμούς θα τα προσπεράσει και φέτος. Τα 800 αυτά άτομα ήταν μέρος ενός συνόλου 9.000+ άτομων στον πίνακα της 1ΓΕ/2019 και πολλοί από αυτούς είχαν αρνηθεί διορισμό και τις υπόλοιπες φορές (2021, 2022). Ουσιαστικά 800 άτομα αρνήθηκαν διορισμό για ένα σύνολο 8.400+ θέσεων διορισμού (403 + 3.700 + 3.333 + 1.037), ένα ποσοστό της τάξης του 10% δηλαδή. Είχα κάνει και μια σχετική ανάλυση παλαιότερα.Δεν έχει νόημα να περιμένουμε πως 700+ άτομα θα αρνηθούν διορισμό φέτος (1 στους 2 που διορίζονται δηλαδή). Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι τεράστια έκπληξη και θα σημαίνει πως έχει αλλάξει εντελώς η λογική της δικής μας φουρνιάς ως προς τους διορισμούς ή ότι ο Πιερρακάκης έχει πείσει τους μισούς από εμάς να καθυστερήσουν έναν σίγουρο διορισμό φέτος. Προσωπικά δεν το πιστεύω.
Αν δώσει 150 Δυτική Αττική, 150 Ανατολικές Αττικές και άλλα 200 στην υπόλοιπη Αθήνα, αλλάζει άρδην όλο το σκηνικό. Υποθετικά πάντα.
Με 735 ευρω μισθό την πρώτη χρονιά και τα υπέρογκα πλέον έξοδα διαβίωσης πρέπει κάποιος να έχει μεγάλη άνεση για να υποστηρίξει διαμονή μακριά από τον τόπο του.. Εγώ κρίνω πως μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο οικονομικός παράγοντας. Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί κάθε χρονιά που μπροστά στον οπσυδ αλλάζουν συνεχώς τις δηλώσεις τους κρίνοντας ρεαλιστικά οικογενειακά και άλλα δεδομένα...Θα φανεί. Ας μην ξεχνάμε την επιβεβαίωση του υπουργού στο σκάι πως φέτος η πρωτοβάθμια θα στελεχώσει ακριτικές περιοχές που δεν πηγαινουν οι αναπληρωτές.
Μην αναβάλλεις για του χρόνου έναν διορισμό που μπορείς να έχεις φέτος λέω εγώ. Υπενθυμίζω πώς οι διοριστέοι Πληροφορικοί (κι άλλες ειδικότητες) του γραπτού ΑΣΕΠ 2008 (με ΦΕΚ διορισμού παρακαλώ), ήταν 100% σίγουρο ότι θα διοριστούν οι μισοί το 2009 κι άλλοι μισοί το 2010 (36 + 36). Τελικά το 2009 διορίστηκαν μόνο οι 18 από τους 36 κι οι υπόλοιποι 54 υποτίθεται πήγαν για το 2010. Ε μετά ήρθε το Καστελόριζο, το μνημόνιο 1, μετά το μνημόνιο 2 και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά το μνημόνιο 3) αποφάσισε να τους πάρει τον Δεκέμβριο του 2016. Από τους 54, οι 39 αρνήθηκαν, γιατί όπως είναι φυσικό, μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια είχαν βρει αλλού δουλειά. Οπότε αυτό το "του χρόνου θα δώσουμε προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια" μην το παίρνετε κι εντελώς τοις μετρητοίς. Ξαναλέω. Οι άλλοι είχαν ΦΕΚ διορισμού κι άργησαν 6 χρόνια. Όσοι δεν πάνε φέτος, έχουν μόνο κάτι δηλώσεις του υπουργού. Αλλά ντάξει, είναι σημαντικό υποθέτω κι αυτό. Άλλωστε πότε ένας πολιτικός στην Ελλάδα δεν τήρησε τον λόγο του; Για παράδειγμα ο Πιερρακάκης δήλωσε ότι φέτος οι αναπληρωτές θα ήξεραν πού θα υπηρετήσουν του χρόνου πριν λήξει η σχολική χρονιά. Και το έκανε πράξη ο άνθρωπος.