*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας  (Αναγνώστηκε 8403 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 21, 2025, 06:18:14 pm »
Έχω άλλη μια ερώτηση.  Για να πάρω μετά τις κανονικές μου αδειες πρέπει να έχω κάνει αναληψη υπηρεσιας ή αυτό ισχύει μόνο για νεοδιοριστες?
Αν η σκέψη σου είναι να πάρεις τις κανονικές σου άδειες (που δεν είναι ακριβώς "σου" αν δεν εγκριθούν από τον διευθυντή) και μετά να πάρεις την άδεια ανατροφής, να ξέρεις ότι πάλι θα έχεις πρόβλημα. Δεν το δέχονται. Για όλα θέλει συνεννόηση με τον διευθυντή και το τμήμα αδειών της ΔΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:27 »

Αποσυνδεδεμένος premnt017

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 21, 2025, 06:54:45 pm »
Όχι δεν είναι αυτή η σκέψη μου, τώρα για 1/9 θέλω να μάθω αν είναι απαραίτητο να παρουσιαστώ  για να πάρω το υπόλοιπο της κανονικής μου άδειας κ μετά να δω τι άλλες κινήσεις θα κάνω.
Ξέρει κανείς?

Αν η σκέψη σου είναι να πάρεις τις κανονικές σου άδειες (που δεν είναι ακριβώς "σου" αν δεν εγκριθούν από τον διευθυντή) και μετά να πάρεις την άδεια ανατροφής, να ξέρεις ότι πάλι θα έχεις πρόβλημα. Δεν το δέχονται. Για όλα θέλει συνεννόηση με τον διευθυντή και το τμήμα αδειών της ΔΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 21, 2025, 07:29:25 pm »
Όχι δεν είναι αυτή η σκέψη μου, τώρα για 1/9 θέλω να μάθω αν είναι απαραίτητο να παρουσιαστώ  για να πάρω το υπόλοιπο της κανονικής μου άδειας κ μετά να δω τι άλλες κινήσεις θα κάνω.
Ξέρει κανείς?
Μπορείς να πάρεις κανονική άδεια χωρίς να παρουσιαστείς 1/9. Ούτως ή άλλως δεν τοποθετείσαι πρώτη φορά σε αυτό το σχολείο. Εκεί έχεις οργανική θέση από προηγούμενα χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος premnt017

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 21, 2025, 09:34:30 pm »
Ευχαριστώ!

Μπορείς να πάρεις κανονική άδεια χωρίς να παρουσιαστείς 1/9. Ούτως ή άλλως δεν τοποθετείσαι πρώτη φορά σε αυτό το σχολείο. Εκεί έχεις οργανική θέση από προηγούμενα χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:27 »

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 28, 2025, 09:31:54 pm »
γεια σας . Η γυναίκα μου είναι εκπαιδευτικός μόνιμη νεοδιοριστη. Δεν βγαζουμε άκρη με το τι ισχύει ακριβώς με αδεια εγκυμοσύνης. νομιζαμε ότι υπάρχει κάποια επαπειλούμενη που τελικά δεν υπάρχει είναι αναρρωτικές όσοι μήνες οσα ετη προυπηρεσίας έχει 4. Κάπου ακούσαμε ότι μπορεί να πάρει με τον όρο κλινήρης μόνο από διευθυντή δημόσιας μαιευτικής. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες ; πρέπει πρώτα να "φας " τις αναρρωτικές σου και μετά αρχίζουν να μετράνε; είναι με αποδοχές καθε μηνα πρεπει να υπογράφει; ποιος το καταχωρεί στην υπηρεσία στην διευθυνση; ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 29, 2025, 01:15:36 pm »
γεια σας . Η γυναίκα μου είναι εκπαιδευτικός μόνιμη νεοδιοριστη. Δεν βγαζουμε άκρη με το τι ισχύει ακριβώς με αδεια εγκυμοσύνης. νομιζαμε ότι υπάρχει κάποια επαπειλούμενη που τελικά δεν υπάρχει είναι αναρρωτικές όσοι μήνες οσα ετη προυπηρεσίας έχει 4. Κάπου ακούσαμε ότι μπορεί να πάρει με τον όρο κλινήρης μόνο από διευθυντή δημόσιας μαιευτικής. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες ; πρέπει πρώτα να "φας " τις αναρρωτικές σου και μετά αρχίζουν να μετράνε; είναι με αποδοχές καθε μηνα πρεπει να υπογράφει; ποιος το καταχωρεί στην υπηρεσία στην διευθυνση; ευχαριστώ

Όντως παρόλο που την λέμε άδεια επαπειλούμενης κύησης, στην πραγματικότητα είναι αναρρωτική άδεια. Μόνο αν δεν έχεις προϋπηρεσία υπάρχει κάποια ειδική άδεια,αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία. Από τη στιγμή που η σύζυγός σου έχει προϋπηρεσία,θα  "φάει" τις αναρρωτικές της αναγκαστικά.  Εννοείται ότι είναι με αποδοχές. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει τώρα,αλλά εγώ έκανα αίτηση και προσκόμιζα και το χαρτί του γιατρού από δημοσιο νοσοκομείο στο σχολείο.
Προσπαθήσατε να μιλήσετε με τον υπεύθυνο αδειών στη Διεύθυνση διορισμού; Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα και θα σας κατευθύνουν .

Αποσυνδεδεμένος Eleni. D.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 12, 2025, 11:31:11 am »
Καλημέρα,   θα ήθελα να ρωτησω εάν ξέρει κάποια  συνάδελφος  σχετικά με τη μακροχρόνια αναρρωτική άδεια (για επαπειλούμενη κύηση). Είδα και τα παραπάνω σχόλια ωστόσο έχω κάποιες απορίες. Είμαι έγκυος και λόγω σοβαρών  δυσκολιών στην  κύηση επέστρεψα μόλις  στον τόπο κατοικίας μου  που βρίσκεται μακριά από τον τόπο διορισμού  και αύριο που έχω ραντεβού λογικά ο  γιατρός μου (ιδιώτης) θα μου γράψει  αναρρωτική άδεια. Ποια είναι η διαδικασία; Μας καλεί η επιτροπή ?Τι γίνεται εάν δεν είμαι σε κατάσταση να πάω; Και ποια επιτροπή μας καλεί  στον τόπο  όπου μένω (και μου χορήγησε ο ιδιώτης  άδεια)? ή στον τόπο διορισμού? και σ αυτή την περίπτωση πώς παρουσιάζομαι; Επίσης υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί?

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 12, 2025, 10:11:37 pm »
Να μην εγκριθεί δεν υπάρχει περίπτωση. Αρχικά θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι αναρρωτικες που δικαιούστε για το τρέχον έτος κ έπειτα, θα καταθέσετε αίτηση για την επαπειλούμενη. Αυτή την τελευταία την καταθέτετε στη επιτροπή κ όχι στη δδε. Ωστόσο , κάποιες δδε τις παίρνουν αυτές κ τις προωθούν. Να προετοιμαστείτε ότι για την ειδική αυτή άδεια, πέρα από την άδεια του γιατρού θα σας ζητηθεί κ ενα υπερηχογράφημα (εντελώς awkward  κατά τη γνώμη μου), εκτός αν χρειαστεί να νοσηλευθειτε σε κλινική  ( που το απευχομαι) οπότε θα στείλετε το εξιτήριο. Ωστόσο, το τελευταίο δίμηνο πριν την πητ, θα κάνετε αίτηση για κανονική άδεια κύησης που ούτως ή άλλως δικαιούστε τότε, ασχέτως επαπειλούμενης. Επικοινωνήστε με το τμήμα αδειών της δδε, εξηγήσετε τους κ θα σας κατατοπισουν. Δε θεωρω ότι θα υπάρχει πρόβλημα για να σας αναγκάσουν να παραμείνετε στον τόπο διορισμού σε τέτοια περίπτωση. Εύχομαι με το καλό το μωράκι σας!
Σας επισυνάπτω έναν σύνδεσμο με οδηγίες:
https://dide-new.flo.sch.gr/wp-content/uploads/2013/05/DIDEFlorinas-Adeies_Ekpaideytikwn.pdf
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2025, 10:14:56 pm από tiel »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 12, 2025, 11:22:51 pm »
Ευχαριστώ πολύ  για την απάντηση σας. Εσείς αν κατάλαβα καλά αναφέρεστε στην επαπειλουμενη ως κανονική κυοφοριας που χρειάζεται  χαρτί δημοσίου  νοσοκομειου σωστα;Εγω αναφέρομαι στην απλη μακροχρόνια αναρρωτική. Αυτή  δεν βγαίνει με χαρτί από ιδιώτη γιατρο; Γνωρίζω ότι  η κανονική άδεια κυοφοριας  χρειάζεται χαρτί από δημόσιο.Εάν λοιπόν ξεκινήσω με τις αναρρωτικες  που δικαιούμαι από τον ιδιωτη και δεν χρειαστώ χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο (λόγω αρκετών χρονων προυπηρεσιας)  περνάω κανονικα επιτροπη κάθε μήνα κλπ; σ αυτή την περίπτωση τα προωθώ  εγω στην επιτροπη;  η τα στέλνω απλά στην Πρωτοβάθμια  και τα στέλνει εκεινη; και στην απλή  μακροχρονια αναρρωτική επίσης δεν υπάρχει περίπτωση μη έγκρισης σωστα( η αναφέρεστε μόνο στου δημοσιου);;

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 13, 2025, 12:50:39 am »
Κ στην περίπτωση της μακροχρόνιας αναρρωτικης άδειας πάλι η έγκριση θα γίνει από την πρωτοβάθμια επιτροπή κ όχι από τη δδε, όταν υπερβείτε έναν αριθμό ημερών ( νομίζω ειναι περιπου 7-10 εργάσιμες μέρες, δε θυμάμαι ακριβώς). Τώρα, αν θα τα στείλετε απ' ευθείας εσείς ή θα τα προωθήσει ηδδε σας, αυτό θα σας το πουν από τη δδε ( κάποιες δδε τα προωθούν ενώ κάποιες άλλες όχι). Κ οπως έχει γράψει κ συνάδελφος εδώ στο pde, τις άδειες που αφορούν εγκυμοσύνη τις εγκρίνουν γιατί προφανώς κ δε θέλουν να ρισκάρουν οποιαδήποτε επιπλοκή. Γνωρίζω επίσης,  ότι εγκρίνουν κ επαπειλούμενη μετά από νοσηλεία σε ιδιωτικη κλινική. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, εχετε αγχωθει τώρα με όλη τη διαδικασία κ το ενδεχόμενο μη έγκρισης, αλλά εκ των υστέρων κι εγώ μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ'ο,τι φαίνονται. Επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα αδειών της δδε σας κ θα σας κατατοπισουν.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 13, 2025, 06:40:57 pm »
Τέλεια! Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο  σας και την απάντησή σας!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 229
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)