*

Αποστολέας Θέμα: Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)  (Αναγνώστηκε 10219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)
« στις: Αυγούστου 19, 2024, 12:02:33 pm »
Είμαι κοινή ειδικότητα (ΠΕ86) και σε θέση διορισμού 100. Έχω 51 μήνες προϋπηρεσία στη Δευτεροβάθμια και δεν έχω δουλέψει ποτέ Πρωτοβάθμια, νομίζω λόγω συγκυριών (πρωτοδούλεψα σε γυμνασιολύκεια με τις ειδικές προσκλήσεις τα δύο πρώτα χρόνια, και μετά τα συνήθισα και τα έβαζα πρώτα).
Στο νομό που με ενδιαφέρει δεν έχει βγάλει κενα για δευτεροβάθμια και προβληματίζομαι, δε ξέρω τί να κάνω, δεν έχω κάνει ακόμη αίτηση, έχω ρωτήσει όποιον γνωστό μπορώ να φανταστώ και έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για τη μεταπήδηση από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια, ότι θα μου φανεί βουνό: Ωράριο, δύσκολες εφημερίες, 400 παιδιά, περισσότερο μαμά παρά δασκάλα, συνεχής βαβούρα, κυρίαααα μου πήραν το ποντίκιιιι μου. Έχω τρία δικά μου σπίτι και πραγματικά δε ξέρω αν έχω τις αντοχές.

Η εναλλακτική είναι να δηλώσω σε μέρος που δεν θα έχω μεν ενοίκιο (που πιάνω ανετότατα) αλλά θα έχω τα παιδιά μου μακριά για δύο χρόνια και θα τα βλέπω ΠΣΚ (το οποίο συνεπάγεγται 5000 ευρώ περίπου σε ΚΤΕΛ για δύο χρόνια τα οποία ομολογώ ότι προτιμώ να τα φάω σε ταξίδια, χώρια η κούραση, χώρια η ψυχολογία των παιδιών).
Τί θα κάνατε στη θέση μου?  Πριν μέρες έψαξα 300 μηνύματα πίσω τον trust no one για να βρω κάποια μηνύματα που ανέφερε πώς δεν αλλάζει την Πρωτοβάθια με τίποτα, αλλα δυστυχώς. Δεν με ξεμπλόκαρε και πολύ. Ίσως είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και τί ταιριάζει στον καθένα.
Όποια άποψη δεκτή και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:48:09 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2024, 12:11:33 pm »
Είμαι κοινή ειδικότητα (ΠΕ86) και σε θέση διορισμού 100. Έχω 51 μήνες προϋπηρεσία στη Δευτεροβάθμια και δεν έχω δουλέψει ποτέ Πρωτοβάθμια, νομίζω λόγω συγκυριών (πρωτοδούλεψα σε γυμνασιολύκεια με τις ειδικές προσκλήσεις τα δύο πρώτα χρόνια, και μετά τα συνήθισα και τα έβαζα πρώτα).
Στο νομό που με ενδιαφέρει δεν έχει βγάλει κενα για δευτεροβάθμια και προβληματίζομαι, δε ξέρω τί να κάνω, δεν έχω κάνει ακόμη αίτηση, έχω ρωτήσει όποιον γνωστό μπορώ να φανταστώ και έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για τη μεταπήδηση από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια, ότι θα μου φανεί βουνό: Ωράριο, δύσκολες εφημερίες, 400 παιδιά, περισσότερο μαμά παρά δασκάλα, συνεχής βαβούρα, κυρίαααα μου πήραν το ποντίκιιιι μου. Έχω τρία δικά μου σπίτι και πραγματικά δε ξέρω αν έχω τις αντοχές.

Η εναλλακτική είναι να δηλώσω σε μέρος που δεν θα έχω μεν ενοίκιο (που πιάνω ανετότατα) αλλά θα έχω τα παιδιά μου μακριά για δύο χρόνια και θα τα βλέπω ΠΣΚ (το οποίο συνεπάγεγται 5000 ευρώ περίπου σε ΚΤΕΛ για δύο χρόνια τα οποία ομολογώ ότι προτιμώ να τα φάω σε ταξίδια, χώρια η κούραση, χώρια η ψυχολογία των παιδιών).
Τί θα κάνατε στη θέση μου?  Πριν μέρες έψαξα 300 μηνύματα πίσω τον trust no one για να βρω κάποια μηνύματα που ανέφερε πώς δεν αλλάζει την Πρωτοβάθια με τίποτα, αλλα δυστυχώς. Δεν με ξεμπλόκαρε και πολύ. Ίσως είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και τί ταιριάζει στον καθένα.

Εννοείται ότι είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Όλα αυτά τα κριτήρια που ανέφερες (κι ίσως βρεις κι άλλα), θα τα βάλεις σε μια ιεραρχία και θα κάνεις "ταξινόμηση", όπως στο excel. Όταν τελειώσεις, θα έχεις την απάντηση σου.

Π.χ. "είναι πιο σημαντικό να είμαι σπίτι μου από το να δουλέψω Δευτεροβάθμια" κλπ

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2024, 12:23:26 pm »

Σπίτι σου και υπομονή στα 3 χρονια ώστε να μεταπηδήσεις βαθμίδα
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 19, 2024, 12:37:24 pm »
Η μετάθεση δεν είναι δεδομένη μετά τα δυο χρόνια ούτε και η μετάταξη σε άλλη βαθμιδα. Υπάρχουν και στους πε86 περιοχές κορεσμένες οπου οι μεταθεσεις είναι δύσκολες και ως εκ τούτου οι μετατάξεις αδύνατες. Όσο κι αν προτιμώ την δευτεροβάθμια γιατί έχω υπηρετήσει και στις δυο βαθμίδες, θα σου έλεγα να πας όσο πιο κοντά στον τόπο κατοικίας σου μπορείς και να αγνοήσεις την βαθμίδα γιατί κανένας μας δεν μπορεί να μαντέψει τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Εγώ διορίστηκα 2001 δευτεροβάθμια (πε05) και αναγκάστηκα το 2013 να κάνω μετάταξη γιατί αλλιώς δεν υπήρχε προοπτική μετάθεσης (αποσπαση κατάφερα να πάρω μια χρόνια κι ας υπήρχε γάμος, παιδί και άλλα θέματα)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2024, 12:42:21 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:48:09 »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2024, 12:38:06 pm »
Δε θα είναι 3 χρόνια. Δεν έχει προϋπηρεσία στην πρωτοβάθμια. 5 χρόνια χρειάζεται και μετά τα 5 χρόνια δύσκολα φεύγεις από το σπίτι σου για να κάνεις μετάταξη σε άλλο μέρος, γιατί λογικά δε θα υπάρχει κενό Δευτεροβάθμιας στον τόπο της για μετάταξη.

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 19, 2024, 01:23:28 pm »
5 χρόνια όπως αναφέρει ο trust

Δε θα είναι 3 χρόνια. Δεν έχει προϋπηρεσία στην πρωτοβάθμια. 5 χρόνια χρειάζεται και μετά τα 5 χρόνια δύσκολα φεύγεις από το σπίτι σου για να κάνεις μετάταξη σε άλλο μέρος, γιατί λογικά δε θα υπάρχει κενό Δευτεροβάθμιας στον τόπο της για μετάταξη.
Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι σε ηλικία, οκ γνωρίζω ότι αν φύγουν δυο μπορεί να αφήσουν πίσω ένα οργανικό κενό. Όμως δεν προηγούνται οι μετατάξεις των νέων διορισμών? Να σημειώσω οτι ειναι νομός που γενικά δε τον θέλουν και περιμένουν 15 άτομα στην ουρά να φύγουν με μετάθεση... (πελοπόνησσος)

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 19, 2024, 01:34:28 pm »
Η μετάθεση δεν είναι δεδομένη μετά τα δυο χρόνια ούτε και η μετάταξη σε άλλη βαθμιδα. Υπάρχουν και στους πε86 περιοχές κορεσμένες οπου οι μεταθεσεις είναι δύσκολες και ως εκ τούτου οι μετατάξεις αδύνατες. Όσο κι αν προτιμώ την δευτεροβάθμια γιατί έχω υπηρετήσει και στις δυο βαθμίδες, θα σου έλεγα να πας όσο πιο κοντά στον τόπο κατοικίας σου μπορείς και να αγνοήσεις την βαθμίδα γιατί κανένας μας δεν μπορεί να μαντέψει τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Εγώ διορίστηκα 2001 δευτεροβάθμια (πε05) και αναγκάστηκα το 2013 να κάνω μετάταξη γιατί αλλιώς δεν υπήρχε προοπτική μετάθεσης (αποσπαση κατάφερα να πάρω μια χρόνια κι ας υπήρχε γάμος, παιδί και άλλα θέματα)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πιστεύω πώς μετά τα δύο χρόνια οι αποσπάσεις θα είναι ευκολες, μιλάμε για νομό με 20+ αναπληρωτές δευτεροβάθμιας το χρόνο (γιατί και οι μόνιμοι με οργανική φεύγουν με τη σειρά τους με απόσπαση σε γειτονικό μεγάλο νομό).
Όχι φυσικά ότι μου είναι ευχάριστο να παίζω κάθε χρόνο με τις απόσπασεις αλλά ψάχνω να βρω την καλύτερη δυνατή λύση για εμένα.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 19, 2024, 01:44:14 pm »
5 χρόνια όπως αναφέρει ο trust
Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι σε ηλικία, οκ γνωρίζω ότι αν φύγουν δυο μπορεί να αφήσουν πίσω ένα οργανικό κενό. Όμως δεν προηγούνται οι μετατάξεις των νέων διορισμών? Να σημειώσω οτι ειναι νομός που γενικά δε τον θέλουν και περιμένουν 15 άτομα στην ουρά να φύγουν με μετάθεση... (πελοπόνησσος)

Συνήθως και κανονικά προηγούνται. Έπονται των μεταθέσεων. Θα πρέπει άρα και να έχει περισσέψει κενό μετά τις μεταθέσεις και να το δώσει το υπουργείο στην εγκύκλιο μετατάξεων. Οι αιτήσεις μετάταξης γίνονται τον Μάιο, που εκτός προεκλογικής χρονιάς είναι πολύ νωρίτερα των διορισμών. Κι οι συνεδριάσεις συνήθως γίνονται το πολύ Ιούνιο. Έχει τύχει όμως (συνάδελφος μας πληροφορικός κιόλας), ενώ έχει γίνει η συνεδρίαση, η ανακοίνωση να γίνει μετά την πρόσκληση διορισμών κι άρα να ακυρωθούν μετατάξεις (ουσιαστικά, γιατί τυπικά δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα ποτέ), γιατί "δεσμεύτηκαν για διορισμούς".

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 19, 2024, 04:41:06 pm »

ΝΑΙ 5 ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ γιατι γνωρίζω πώς η κοπέλα δεν έχει καθόλου προϋπηρεσία στην Α/βάθμια ;-)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 19, 2024, 04:52:45 pm »
... (πελοπόνησσος)

Ε δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολα τα δημοτικά στην Αργολίδα ή Μεσσηνία!

Κ αυτοί που σε έχουν τρομοκρατήσει τι εμπειρία έχουν ;;;;

Να έλεγα ότι είσαι με μειωμένο ωράριο λόγω προυπηρεσίας στις 21 ώρες να το καταλάβω και ότι θα σου κακοφανεί στην πρωτοβάθμια το 24....
Χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρία κάθεσαι και επηρεάζεσαι απο τρίτους που δεν αντιλέγω με τις απόψεις τους αλλά το είπες κ μόνη σου ο κάθε άνθρωπος κρίνει με την ιδιοσυγκρασία του.

Στην τελική σκέψου, μπορεί να έχεις και τα παιδιά σου μαθητές ;-)

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 19, 2024, 05:09:27 pm »
Εγώ στη θέση σου δεν θα άφηνα για 2 χρόνια 3 παιδιά να με βλέπουν ΠΣΚ...Με όσους επαγγελματίες με εμπειρία έχω μιλήσει, όλοι μετανιώνουν ότι δεν χάρηκαν το μεγάλωμα των παιδιών τους...Για τα παιδιά ας μη γράψω τίποτα πέρα από ότι φαντάζομαι πως το μόνο που θέλουν είναι τη μαμά κοντά τους.
Πάντως εσύ ζυγίζεις όλα τα δεδομένα κι ό,τι κι αν αποφασίσεις να πάνε όλα καλά!

Αποσυνδεδεμένος gioas

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 19, 2024, 05:35:37 pm »
Το κύριο πρόβλημα της Αθμιας είναι ο δασκαλοκεντρικος της χαρακτήρας. Όσο φιλότιμος και αν είσαι, όσο και να δουλεύεις θα είσαι για όλους ειδικότητα. Έτσι μας λένε άλλωστε. Ο ρόλος σου θα είναι συμπληρωματικός. Αυτό δεν σημαίνει ξαναλέω πως δεν μπορείς να κάνεις πράγματα αν θες παρόλο τη μια ώρα διδασκαλίας που συνεπάγεται 19!!!!  τμήματα τουλάχιστον (βάζω και μ.ο 3 ώρες σε ολοήμερο) και σίγουρα μίνιμουμ δύο σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου.
Με τους φετινους μαζικούς διορισμούς ΠΕ86 σε αστικά κέντρα δεν θα ανοίξουν κενά για μετατάξεις για πολλά χρόνια. Και οι μεταθέσεις θα δυσκολέψουν αλλά ήδη υπάρχει ροή συνταξιοδότησεων στον κλάδο μας οπότε όλο και κάποιες μεταθέσεις θα γίνονται κάθε χρόνο. Στις αποσπάσεις δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.
Έχω δουλέψει και στις δύο βαθμίδες για πολλά χρόνια. Δεν το συζητώ για

Αποσυνδεδεμένος std

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 19, 2024, 06:34:51 pm »
Εάν μπορείς να πηγαινοερχεσαι καθημερινά έστω και με ΚΤΕΛ πήγαινε δευτεροβάθμια! Εάν λειπεις6και έχεις μικρά παιδιά πήγαινε κοντά στο σπίτι σου. Μπορείς να έρχεσαι με αποσπάσεις. Αργότερα δε θα κάνεις μετάταξη να είσαι σίγουρη. Ειδικότητα πρωτοβάθμιας!!!

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 19, 2024, 07:00:41 pm »
Σκέψου όμως ότι όταν μεγαλώσουν τα δικά σου παιδιά κι αναπόφευκτα οι αγκαλιές θα αρχίσουν να αραιώνουν, θα έχεις πάντα τα μικρούλια στο σχολείο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)