*

Αποστολέας Θέμα: Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)  (Αναγνώστηκε 10270 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lucib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια για διορισμό? (ΠΕ86)
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 20, 2024, 05:39:53 pm »
Μήπως η λύση θα ήταν να διοριστείς στη Δευτεροβάθμια 3 ώρες μακριά από το σπίτι σου, όπου όμως δε θα χρειαστεί να νοικιάσεις και μετά την υποχρεωτική διετία αν δεν μπορείς να πάρεις μετάθεση για τη μόνιμη κατοικία σου να παίρνεις απόσπαση;

Σκέψου ότι αν παίρνεις απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια πηγαίνεις με το ωράριο της Δευτεροβάθμιας στα Δημοτικά!!!

Ευχαριστώ Λάζαρε. Αν διοριστώ Δευτεροβάθμια Αθήνας δε με ενδιαφέρει η μετάθεση, μετά τα δύο χρόνια θα παίρνω συνεχείς αποσπάσεις λόγω τριτεκνίας, 30 αναπληρωτές είχε φέτος, είναι δυνατόν να μην πάρω εγώ απόσπαση? Σε καμιά δεκαριά χρόνια μπορώ να επιστρέψω πια στην Αθήνα (φύγαμε για επαρχία, ή μάλλον παραμείναμε εκεί μετά το διορισμό του άντρα μου, γιατί ήταν καλύτερο για τα παιδιά).
Να είμαστε καλά πρώτα με τόσα που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:24:27 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 20, 2024, 05:43:06 pm »
Ευχαριστώ Λάζαρε. Αν διοριστώ Δευτεροβάθμια Αθήνας δε με ενδιαφέρει η μετάθεση, μετά τα δύο χρόνια θα παίρνω συνεχείς αποσπάσεις λόγω τριτεκνίας, 30 αναπληρωτές είχε φέτος, είναι δυνατόν να μην πάρω εγώ απόσπαση? Σε καμιά δεκαριά χρόνια μπορώ να επιστρέψω πια στην Αθήνα (φύγαμε για επαρχία, ή μάλλον παραμείναμε εκεί μετά το διορισμό του άντρα μου, γιατί ήταν καλύτερο για τα παιδιά).
Να είμαστε καλά πρώτα με τόσα που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Σίγουρα θα παίρνεις απόσπαση αφού είστε τρίτεκνοι. Μια χαρά το έχεις σκεφτεί. Άρα τελικά κέρδισε η Δευτεροβάθμια στις προτιμήσεις σου.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι και καλή τοποθέτηση!

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 20, 2024, 05:44:01 pm »
Τι έχω ζήσει κι εγώ όμως!🤣
Να είσαι καλά Little Bunny! Μου έφτιαξες τη μέρα έτσι όπως εξιστόρησες όλα αυτά που έγραψες!

Αποσυνδεδεμένος Little Bunny

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 20, 2024, 05:44:54 pm »
Μήπως η λύση θα ήταν να διοριστείς στη Δευτεροβάθμια 3 ώρες μακριά από το σπίτι σου, όπου όμως δε θα χρειαστεί να νοικιάσεις και μετά την υποχρεωτική διετία αν δεν μπορείς να πάρεις μετάθεση για τη μόνιμη κατοικία σου να παίρνεις απόσπαση;

Σκέψου ότι αν παίρνεις απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια πηγαίνεις με το ωράριο της Δευτεροβάθμιας στα Δημοτικά!!!
3 ώρες μακριά χωρίς να νοικιάσει; Και ασύμφορο και δεν έχει νόημα, μόνο για ύπνο θα γυρνάει πίσω.
Γίνεται απόσπαση από μια βαθμίδα σε άλλη; Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
ΠΕ86

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:24:27 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 20, 2024, 05:47:18 pm »
3 ώρες μακριά χωρίς να νοικιάσει; Και ασύμφορο και δεν έχει νόημα, μόνο για ύπνο θα γυρνάει πίσω.
Γίνεται απόσπαση από μια βαθμίδα σε άλλη; Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Δε θα πηγαινοέρχεται. Έχει σπίτι εκεί. Αφού μας το είπε σε προηγούμενα μηνύματά της! Θα επιστρέφει κάθε Παρασκευή.

Γίνεται απόσπαση από Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, αλλά όχι από Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια! Αυτός είναι ο 22ος λόγος!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Little Bunny

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 20, 2024, 06:00:18 pm »
Χαχα σωστά! Πάντως κι εγώ δυστυχώς το πιο κοντινό που έχω σε δευτεροβάθμια είναι τουλάχιστον μία ώρα (στην καλύτερη γιατί είναι και μεγάλος νομός) και ενώ το είχα βάλει στην αρχή, τελικά το έβγαλα. Οπότε θα έχω να διηγηθώ κι άλλες ιστορίες πρωτοβάθμιας στο μέλλον, αν τελικά διοριστώ 🤣
ΠΕ86

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 20, 2024, 06:01:56 pm »
Δε θα πηγαινοέρχεται. Έχει σπίτι εκεί. Αφού μας το είπε σε προηγούμενα μηνύματά της! Θα επιστρέφει κάθε Παρασκευή.

Γίνεται απόσπαση από Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, αλλά όχι από Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια! Αυτός είναι ο 22ος λόγος!  ;D
Γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κενό στη βθμια. Τότε γίνεται συνεξέταση για αθμια αν έχει δηλωθεί.
Τεσπα....βθμια uber alles αν το λέω σωστά! ;D
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος ek Π20

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • život je brutálně nepravděpodobné
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 20, 2024, 06:10:02 pm »
Λάθος παράθεση σόρι
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2024, 11:32:29 pm από ek Π20 »

Αποσυνδεδεμένος clandestino

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 20, 2024, 06:32:42 pm »
 Πραγματικά δυσκολευομαι να καταλάβω τον τόσο αρνητισμό για την πρωτοβαθμια. Σαφώς υπάρχουν διάφορες με τη Δευτεροβάθμια αλλά δεν είναι όλα αρνητικά. Πήγα με μετάταξη το 2013 στην πρωτοβαθμια, τα πρωτα 2 χρόνια ήταν ένα πολιτισμικο σοκ και περίοδος προσαρμογης, κάθε μέρα πονοκεφαλος, αλλά μόλις πήρα γραμμή τι παιζει κ πως πρεπει να προσεγγιζεις τα παιδια τα πραγματα έστρωσαν. Αν μου πει τώρα κάποιος πηγαινε Δευτεροβάθμια θα του πω καλυτερα σκότωσε με. Μόνο το Γυμνάσιο ήταν καλά που είναι κ σπάνιο να σου κάτσει. Λατρεύω τα πιτσιρικια,  σου δίνουν πολλη αγαπη και αγαπουν το μάθημά μας. Επίσης μου αρέσει η ελευθερία που υπάρχει ως προς την υλη κ η έλλειψη άγχους για εξετάσεις κ διαγωνισματα. Όμως το κατανοώ ότι μπορεί να μην είναι για τον καθενα.

Αποσυνδεδεμένος clandestino

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 20, 2024, 06:55:34 pm »
Επίσης μπορεί οι δάσκαλοι να έχουν περισσότερο ας πουμε κυρος στο δημοτικό αλλά έχουν κ περισσοτερες ευθυνες για την τάξη τους κτλ. Ουτως η άλλως κ στη δευτεροβάθμια φιλόλογοι κ μαθηματικοί έχουν παντα το πανω χέρι κ προσωπικα ως νεοδιοριστη πιο πολυ το γραμματέα έκανα. Όπως κ να έχει το σεβασμό και την εκτίμηση μια χαρά μπορεί να τα κερδίσει ο καθένας με τη δουλειά του κ το χαρακτηρα του ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αρκεί βέβαια να μην πηγαινουμε κι εμείς στο δημοτικό με το υφακι ότι είμαστε καθηγητές δλδ κάτι διαφορετικό. Εκπαιδευτικοί είμαστε όλοι.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 20, 2024, 09:27:28 pm »
[...] Όπως κ να έχει το σεβασμό και την εκτίμηση μια χαρά μπορεί να τα κερδίσει ο καθένας με τη δουλειά του κ το χαρακτηρα του ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αρκεί βέβαια να μην πηγαινουμε κι εμείς στο δημοτικό με το υφακι ότι είμαστε καθηγητές δλδ κάτι διαφορετικό. Εκπαιδευτικοί είμαστε όλοι.

+++

Διαφορετικά περιβάλλοντα, διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικές ηλικίες και απαιτήσεις.
Για μεγαλύτερη ποικιλία στο μάθημα, προτιμώ τοποθέτηση στη

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 20, 2024, 09:44:49 pm »
Έλα που σε χάλασε η Λήμνος. Μια χαρά περάσαμε εκεί. Εσύ κάθισες 5 χρόνια κι εγώ 6. Παράπονο δεν έχω. Όποιος πάει στη Λήμνο θα το διαπιστώσει ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Αρκεί να μην ψάχνει όλα αυτά που είχε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη!
Συμφωνώ και επαυξάνω. Εξαιρετικό μέρος και άνθρωποι!

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 20, 2024, 10:35:45 pm »
Το γιατί δεν το ξέρω. Πάντως το επιχείρημα που θέτεις δεν ισχύει, γιατί κατά κανόνα οι φιλόλογοι κι οι μαθηματικοί (με οργανική πάντα, όχι οι αναπληρωτές) συμπληρώνουν σε ένα σχολείο. Άρα με τη λογική αυτή, θα έπρεπε να πηγαίνει το ωράριο με βάση τον αριθμό σχολείων κι όχι τη βαθμίδα. Είναι λίγο ανούσια η συζήτηση, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τσάμπα το συζητάμε. Όσο για το ότι δεν προσφέρθηκαν θέσεις, όλοι κάνουν συμβιβασμούς στη ζωή τους για τους Χ,Υ λόγους. Κι εγώ ήθελα να διοριστώ Θεσσαλονίκη και διορίστηκα Λευκάδα, γιατί δεν είχε κενό. Ήθελα να έρθω άμεσα Θεσσαλονίκη με μετάθεση και κάθισα 5 χρόνια Λήμνο για να μαζέψω τα μόρια. Σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα θέλουμε.

Έλα που σε χάλασε η Λήμνος. Μια χαρά περάσαμε εκεί. Εσύ κάθισες 5 χρόνια κι εγώ 6. Παράπονο δεν έχω. Όποιος πάει στη Λήμνο θα το διαπιστώσει ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Αρκεί να μην ψάχνει όλα αυτά που είχε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη!

Άστα αυτά. Έφυγε ο trust και γλίτωσες........

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 20, 2024, 10:51:38 pm »

Εδώ θέλω να κάνει αντίλογο η φίλη anneta. Εγώ δε μπορώ όταν διαβάζω τέτοια της Little Bunny από πάνω με πιάνει πυρετός. Παίζει σίγουρα ρόλο και το άγνωστο, αλλιώς θα ήταν να είχα κάνει μάθημα έστω και για μια βδομάδα, θα είχα ιδία άποψη.

Λοιπόν φίλη μου,

γενικά συμφωνώ με όλες τις τοποθετησεις της litle bunny

Με γνώμονα ότι έχω δουλέψει παντού στην εκπαίδευση, δημοτικα, ολοημερα , γυμνάσια, γελ , επαλ, σδε , ιεκ ........και σε όλη την Ελλάδα και σε δυσπρόσιτα, η δευτεροβάθμια έχει άλλο κύρος και δεν κουβεντιάζεις με τον διευθυντή τα αυτανόητα όπως στο Δημοτικό  :-X :-X :-X :-X :-X

Όμως προκειμένου να επέλθει διορισμός θα θυσιαστώ !!!  :D έχοντας όμως στην άκρη του μυαλού ότι θα πάρω μετάταξη (Μόρια γενικά έχω υπερ αρκετά, ταβάνι)

Σου εύχομαι τα καλύτερα  :) :) :) :)
(έχεις 1 ώρα ακόμα μεχρι να κλείσει το σύστημα)

Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)