0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κοίτα, κάποτε πρέπει να ξεκινήσουν κι οι αιτήσεις. Για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις, πρέπει να έχει βγει πρόσκληση. Για να έχει βγει πρόσκληση, θα πρέπει να έχει βγει κατανομή. Δεν αποκλείω να σκάνε το ένα πίσω από το άλλο την ίδια μέρα.
Να ρωτήσω κάτι εντελώς καλοπροαιρετα για να μπορέσω να το καταλάβω και εγώ;Για ποιο λόγο αυτή η πρεμουρα για την κατανομή;Τι εννοώ έστω ότι βγαίνει αυτή τη στιγμή η κατανομή και μας λέει ότι στην ειδικότητα ΠΕ1678 θα πάρουν 200 άτομα.Αν εγώ είμαι στην θέση 300 ποιος μου εγγυάται ότι θα διοριστω και δεν θα συμπληρωθούν οι θέσεις από τους πρώτους 200 και επίσης ότι όντως θα πάρουν 200 και όχι 148 που πολλές φορές το υπουργείο αλλά λέει και άλλα κάνει; Επίσης έστω ότι είμαι μέσα στους πρώτους 200 άρα διοριζομαι. Ποιος μου εγγυάται ότι θα μπω στην περιοχή που θέλω εγώ και δεν θα μου την πάρουν οι από πάνω μου;Αρα τι σημασία έχει η κατανομή και όχι τόσο το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις;Ειλικρινά τα ρωτάω με καλή διάθεση καθώς ειλικρινά δεν έχω καταλάβει αυτή την αγωνία για την κατανομή.
Το θέμα είναι να βγάλουν την κατανομή ανά κλάδο αλλά και την κατανομή ανά περιοχή. Να έχουμε και μερικές μέρες ( έστω μια δύο) να το σκεφτούμε πριν αρχίσουν οι δηλώσεις. Θεωρώ πλέον αφού φτάσαμε Αύγουστο τελικά για να μάθουμε ότι θα βγουν όλα μαζί. Και πλέον δεν περιμένω ότι αυτό θα γίνει Δευτέρα αλλά ίσως λίγο πιο μετά Τρίτη ή Τετάρτη.
Αν δώσουν 7 μέρες προθεσμία για τις δηλώσεις, προλαβαίνει κάποιος που έχει κάνει μια σχετική προεργασία/έρευνα. Αν κάποιος περιμένει την πρόσκληση για να ασχοληθεί, ίσως να πιεστεί αρκετά. Με δεδομένη τη συμβουλή ότι πάντα βάζουμε τις επιλογές μας με τη σειρά που τις προτιμάμε εμείς (για τους δικούς μας λόγους, π.χ. άλλος δε θέλει νησί, άλλος θέλει νησί, άλλος θέλει κοντά, άλλος βάζει πρώτα δυσπρόσιτο για να πιάσει αργότερα σπίτι του κι όχι κοντά), από τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να βάλει σε σειρά προτίμησης και τις 78 διευθύνσεις εκπαίδευσης και μετά, ανάλογα με την πρόσκληση διορισμών να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές. Η προεργασία αυτή όμως θεωρώ ότι θα του φανεί χρήσιμη.
Οι αιτήσεις αναπληρωτών θα είναι ταυτόχρονα την ίδια εβδομάδα με τις αιτήσεις για μόνιμο διορισμό; Θυμάται κανείς πως το έκαναν πέρσι;;