0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φέτος θα τρέξει πρώτα η Γενική και μετά θα τρέξει η ειδική, όταν εκδοθούν οι πίνακες την εβδομάδα 18-22/8
Εννοείτε ότι με αυτή τη σειρά θα γίνουν οι αιτήσεις …. Όχι η σειρά που τρέχει το σύστημα για τα αποτελέσματα …θέλω να πιστεύω .
Καλησπερα ταυτόχρονα ή με μια βδομάδα διαφορά. Για τα λειτουργικά κενά πότε περίπου θα 'έχουμε μια εικόνα?
Ναι, με αυτή τη σειρά. Εγώ δεν το έθεσα σωστά. Επαναλαμβάνω ότι είναι καθαρά προσωπική άποψη καθώς οι πίνακες της ειδικής θα είναι έτοιμοι 1 βδομάδα πριν τον Σεπτέμβριο.
Έχω την εντύπωση ότι ο πίνακας για διορισμούς τρέχει με βάση τον αριθμό του κλάδου. Πρώτα πε60 μετά ΠΕ 61 ΠΕ 70 ΠΕ 71 κτλ. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λαθος
Έχει πλάκα πάντως το πώς σε κλάσματα δευτερολέπτου μετατρέπεται το "πάλι τελευταία στιγμή θα τρέχουμε οι αναπληρωτές" (αναφερόμενοι σε πρόσληψη τέλος Αυγούστου) σε "ε ας περιμένουμε μια βδομάδα αν είναι, για να τρέξει κανονικά το σύστημα, δηλαδή πρώτα η ειδική και μετά η γενική".
προφανως κ οι διαδικασίες επηρεάζουν αμεσα τις ζωες μας κ γι αυτο ολη η πρεμουρα κ η βιασυνη. δεν ειναι οτι δεν εχουμε τι να κανουμε μεσα στο καλοκαιρι κ ειπαμε να ασχοληθούμε με αυτο, ουτε τρελαθήκαμε. επίσης δε νομιζω ότι θα ήταν τραγική απαίτηση, όλες αυτές οι διαδικασίες που τρέχουνε να ολοκληρώνονταν λίγες μέρες νωρίτερα. όχι από ανυπομονησία αλλα γιατί έτσι θα λειτουργούσε καλυτερα κ το ιδιο το συστημα.πχ περυσι εγιναν οι διορισμοί τέλος αυγουστου, μέχρι να ορκιστούν, να αιτηθούν στη συνέχεια αποσπασεις πχ αμεα, γονικες άδειες κτλ , η σχολικη χρονιά είχε ήδη ξεκινήσει κ το υπουργείο δεν ηξερε ακομη ποιες θα είναι οι πραγματικές του αναγκες κ που. επείδη όμως δεν έπρεπε να φανεί ότι αφηνει κενά κ δεν παίρνει αναπληρωτές, έβγαλε κ μία πρωτη φάση κουτσουρεμένη, με ελάχιστες θεσεις (τουλαχιστον στην δική μου ειδικότητα) και περιμέναμε να πιάσουμε δουλεια τον οκτωβρη όπου πηραν τους δεκαπλάσιους.με αυτη τη λειτουργία και κένα έχουμε και οι εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται κ χάνουν χρήματα κ δουλεια δε γινεται. δε χρειαζονται νομιζω λοιπον ειρωνίες.
Οι πίνακες της ειδικής θα αργήσουν για 2 λόγους:1. Γιατί οι αιτήσεις άργησαν να ξεκινήσουν, ώστε να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους υποψηφίους (που επηρεάζεται κι εκείνων η ζωή τους, άρα δε νομίζω να έχεις αντίρρηση με αυτό)2. Γιατί παρότι η διαδικασία απλοποιήθηκε, αναμένονται και πάλι αρκετές ενστάσεις, οι οποίες καλό θα ήταν να επιλυθούν πριν βγουν οι πίνακες (πάλι επηρεάζονται οι ζωές αυτών που έκαναν ένσταση, οπότε υποθέτω και πάλι δεν έχεις αντίρρηση).Άρα οι πίνακες της ειδικής θα βγουν το συντομότερο δυνατόν. Το ερώτημα είναι άλλο: Ποιων οι ζωές έχουν περισσότερη σημασία; Αυτών που βιάζονται να προσληφθούν κι άρα μια καθυστέρηση έστω και μιας βδομάδας τους ζημιώνει ή θα τους βάζει να τρέχουν όντως τελευταία στιγμή; Ή αυτών που το τρέξιμο πρώτα της γενικής και μετά της ειδικής θα τους στείλει πιθανότατα σε πιο μακρινό μέρος από ότι αν γινόταν το ανάποδο;
μιλάς απο μόνος σου για καθυστέρηση των αιτήσεων άρα προφανως έρχεσαι στα λόγια μου.από εκεί κ πέρα όλα είναι αλληλένδετα, η μία καθυστέρηση επιφέρει την άλλη. η καθυστέρηση των διορισμών φέρνει ντόμινο κ στις προσλήψεις. το επαθα πέρυσι που κ δεν διορίστηκα για λίγο κ έχασα κ μια φαση γιατι το υπουργείο ακομη ψαχνόταν, όπως σου προανέφερα. ακόμη κ η οποια ταλαιπωρία προκύψει στην ειδικη, πάλι εξαιτίας των καθυστερήσεων των διαδικασιών θα προκύψει, γιατι μέχρι τώρα προηγούταν η ειδικη. οπότε δε βλέπω τον λόγο γιατι να κατηγορούμε όσους ζητουν το αυτονοητο (δλδ επισπευση των διαδικασιων κ οργανωση) ακόμα κ αν για καποιους δεν μας αρεσει ο λογος για τον οποιο βιάζονται;
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά λέτε ότι για αναπληρωτές θα τρέξει πρώτα η γενική και μετά η ειδική;