eng.lish, andreas33 και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πώς γίνεται με τα υπάρχοντα κενά που διαβάζουμε να φτάσουν οι διορισμοί τους 10000;
Ακόμα και να γίνει σύσταση οργανικών στις ειδικότητες, οι διορισμοί των ΠΕ 70 και ΠΕ 60 μαζί θα είναι πολύ παραπάνω από τα οργανικά τους κενά. Μπορεί να γίνει δηλαδή αυτό που έγινε και πέρυσι στη δευτεροβάθμια.. διορισμοί στα λειτουργικά.. Ίδρυση νέων οργανικών στους πε 60 είναι ρίσκο για το υπουργείο σε περιοχές που η μείωση του μαθητικού δυναμικού έχει άμεση επίπτωση στον αριθμό των εκπαιδευτικών.. όπως τα αστικά κέντρα.. νομίζω ότι κάπως έτσι το βλέπουν..Όλα αυτά που συζητάμε είναι υποθέσεις βρε παιδιά μην αρπάζεστε, προσωπικά εγώ είμαι σε τελείως άλλο κλάδο.. όλοι μιλάμε βάσει εικόνας που έχουμε από τα προηγούμενα έτη..
απο αυτά που διαβάζω για τους πε03 τα περσινά νούμερα θα είναι άπιαστο όνειρο
Πολύ σωστά. Όλοι εκτιμήσεις κάνουμε. Όμως, στην Πρωτοβάθμια οι διορισμοί γίνονται μόνο σε ιδρυμένα οργανικά κενά.Αυτό που έγινε πέρυσι στη Δευτεροβάθμια (διορισμοί σε λειτουργικά κενά) δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Πρωτοβάθμια.
Αυτό μερικοί συνάδελφοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, τουλάχιστον στους ΠΕ60!
Γιατι δεν μπορει να διορισει σε λειτουργικα στην πρωτοβάθμια παρά μονο σε οργανικα; Στη δευτεροβαθμια το επετρεπε καποιος νομος;
Υπάρχει περίπτωση να δώσουν μεγάλο σχετικά αριθμό θέσεων σχεδόν παντού και απλά πριν τους διορισμούς να επιτρέψουν συμπληρωματικές μεταθέσεις ώστε να υπάρξει μια σχετική ισορροπία ή το θεωρείτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας;Για βθμια αναφέρομαι.
Λοιπόν προσπαθώ να καταλάβω τι τους έπιασε και θέλουν να ρίξουν τον αριθμό των αναπληρωτών μέσω 30.000 διορισμών μέχρι το 2027. Εικάζω ότι μπορεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για προσλήψεις αναπληρωτών να μειωθούν, οπότε θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν με κρατικά κονδύλια. Αλλά γιατί τα κρατικά κονδύλια να πάνε σε επιπλέον διορισμούς και όχι σε προσλήψεις αναπληρωτών, εφόσον ένας μόνιμος κοστίζει περισσότερο από έναν αναπληρωτή;