Persa M., elli84 και 21 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πιστεύεις ότι νοιάζει κανέναν; Ο θάνατος σου η ζωή μου είναι. Δε θα έφτανα στο σημείο να πω ότι οι υπόλοιποι σας βλέπουν ως "πολυτέλεια", αλλά είμαι αρκετά βέβαιος ότι σας βλέπουν ως "ε ας πάρει αν περισσεύουν διορισμοί". Χρόνια τώρα αυτό φαίνεται.
Το να δοθούν κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν παιδιά δε το συζητάμε ε; Το να αλλάξουν τα μυαλά των νέων ζευγαριών που θέλουν να κάνουν ζωάρα μέχρι τα 40 τους ούτε αυτό το συζητάμε. Το βασικό είναι να μη μειωθεί το μαθητικό δυναμικό και χαθούν οργανικές θέσεις;
Συγγνώμη αλλά αδυνατώ να κατανοήσω την ευκολία με την οποία διαμορφώνετε άποψη για τις ζωές των άλλων. Ή το γεγονός ότι τσουβαλιάζετε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων ως καλοπερασάκηδες επειδή για τους δικούς τους λόγους δεν ακολουθούν έναν τρόπο ζωής που ταιριάζει στα δικά σας μέτρα. Η επιλογή να κάνει κανείς παιδί είναι προσωπική. Δεν είναι ούτε κοινωνικό χρέος ούτε υποχρέωση προς το κράτος. Το να κατηγορούνται οι νέοι ότι “θέλουν να κάνουν ζωάρα” είναι προσβλητικό και αναπαράγει τον κοινωνικό αυτοματισμό που ευνοεί τη μετατόπιση ευθυνών από τις πολιτικές στις πλάτες των πολιτών. Σε ένα νήμα για διορισμούς εκπαιδευτικών, τέτοια σχόλια δεν έχουν καμία θέση. Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά για υπογεννητικότητα, ας ξεκινήσουμε από την ανασφάλεια, τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη κοινωνικού κράτους – όχι από ηθικολογικές επιθέσεις για το πώς επιλέγει ένας άνθρωπος να πορευτεί στην ζωή του, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως το να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.
Έχετε απόλυτο δίκιο. Μπορείτε να δείτε όχι μόνον αυτό μα και παρόμοια σχόλια που ακολούθησαν στο νήμα μετά την τοποθέτησή μου γι' άμεση απόδοση ιθαγένειας σ' όλες τις οικογένειες που 'ρχονται στη χώρα μας. Οι άνθρωποι έχουν απλά πρόβλημα με τους πρόσφυγες (υφέρπων ρατσισμός) κι αρχίζουν τα γνωστά εθνικοχριστιανικά.
Μ. Βορίδης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Καταργείται η νομιμοποίηση λόγω 7ετούς παραμονής στη χώρα – Όποιος είναι παράνομος στην Ελλάδα, δεν θα νομιμοποιείται ποτέ»
Να μείνουμε στο θέμα βρε παιδιά; Υπάρχει υπογεννητικότητα αλλά δε θα το λύσουμε τώρα. Οι διορισμοι θα γίνουν σε 2 μήνες. Ας επικεντρωθούμε σε αυτό.