dodo23, Spiros06, Posto, elli84, zarco1978, thouvou000 και 23 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια πρώτη σκέψη είναι ότι ξεχνάμε τις ενισχυτικές διδασκαλίες και πάμε σε ανάθεση εικαστικών/ θεατρικής αγωγής στους δασκάλους. Επίσης ξεχνάμε τις γραμματειακές για ξενόγλωσσους ή και τις υπόλοιπες ειδικότητες κι οι ώρες αυτές πηγαίνουν σε ολοήμερο ή στα εργαστήρια δεξιοτήτων.
Μα ετσι κι αλλιώς τα τελευταια χρόνια συμπληρώνουμε σε ολοήμερο ή με εργαστήρια δεξιοτήτων. Γραμματειακή δεν δινουν πλέον στις ειδικότητες γιατί υπάρχουν οι συνάδελφοι που βγαίνουν λόγω σοβαρών θεμάτων εκτός τάξης κάθε χρόνο και διατίθονται στα σχολεία για αυτό. Σε κάθε σχολείο που πηγαίνω έχει τουλάχιστον δύο δασκάλους ως γραμματειακή. Επίσης φέτος στην δημιουργία των τμημάτων Α ταξης έγιναν υποχρεωτικά μετακινησεις παιδιών απο το ένα σχολείο στο άλλο (όπου υπήρχε δυνατότητα με εγγραφές κάτω των 25 παιδιών) για να μην δημιουργηθεί δευτερο τμήμα
Όταν ιδρύονται οργανικές, όλοι το έχουν δεδομένο. Το γράφει στο νόμο/ΦΕΚ που τις ιδρύει. Οι κάποιοι που δεν το έχουν δεδομένο λογικά έχουν στο μυαλό τους τη Δευτεροβάθμια, στην οποία δεν ιδρύονται οργανικές και κατά συνέπεια δε γίνονται και συμπληρωματικές μεταθέσεις.
Εάν πάρουμε νέα οργανική μετά από βελτίωση θέσης και τρέξουν συμπληρωματικές μεταθέσεις, μπορούμε να πάρουμε μετάθεση ή μας προσπερνάει το σύστημα και πρέπει να υπηρετήσουμε τη νέα θέση (της βελτίωσης εντός νομού);
Αν πάρεις νέα οργανική μετά απο βελτίωση πρέπει να την υπηρετήσεις.
Τη βελτίωση δε θα την έπαιρνες αν είχες πάρει μετάθεση. Οπότε θεωρώ ότι η συμπληρωματική μετάθεση βλέπει αν είχες υπηρετημένη την οργανική που είχες πριν, όπως αν έπαιρνες κανονικά τη μετάθεση. Άρα μπορείς να πάρεις συμπληρωματική μετάθεση, χωρίς να δεσμεύεσαι να υπηρετήσεις τη νέα οργανική που πήρες εκ των υστέρων από βελτίωση!
Θεωρείτε πως θα γίνει ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης σε δημοτικά;