Angela 90, ElisaPDE και 42 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και ο Neossos τετραψήφιο νούμερο έδωσε.. Προφανώς οι ΠΕ 60 θα έχουν τετραψήφιο νούμερο σ αυτούς τους διορισμούς, αλλά το θέμα είναι ο αριθμός θα αγγίξει τους 1500 ή παραπάνω..
Ειρήνη υμίν!Τα κενά, οι ανάγκες σε όλους τους κλάδους δε φαίνονται και απο το myschool? Οι προτάσεις των ΔΙΠΕ είναι κάτι αντίστοιχο (στον δικό μου εγκέφαλο) με τις προτάσεις συγχώνευσης.Το Υπουργείο ανα πάσα στιγμή γνωρίζει πόσα παιδιά έχει κάθε σχολείο, παρόλα αυτά ζητούν εισηγήσεις των ΔΙΠΕ για συγχωνεύσεις... ίσως και να τους ζητάνε να κόψουν κ απο όπου μπορούν περισσότερα ,δεν ξέρω.Κάτι αντίστοιχο θα γίνεται κ στο ζήτημα των οργανικών όπως το αντιλαμβάνομαι. Βλέπει το Υπουργείο (ενδεικτικά θα πω για τον κλάδο μου παλι) 2ΧΧΧ κενά πε60 και ζητά την πρόταση των ΔΙΠΕ για όσο το δυνατόν λιγότερες; Πώς ακούγεται αυτή η σκέψη; παίζει να έχει βάση ;
Το υπουργείο ζήτησε από τις διευθύνσεις κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο: τον αριθμό των ολοήμερων τμημάτων που λειτουργούν τα τελευταία 5 συναπτά έτη και στα οποία δεν υπάρχει συστημένη οργανική θέση. Προφανώς και αυτά είναι πολύ λιγότερα από 2.000 και θεωρώ πως είναι πολύ κοντά στον αριθμό των εισηγήσεων που δόθηκαν από τις ΔΠΕ. Ως προς τον αριθμό των πρωινών τμημάτων, το υπουργείο δεν χρειαζόταν να ζητήσει τίποτα. Διότι υπάρχει σε ετήσια βάση διαδικασία με την οποία μεταβάλλεται η οργανικότητα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας, ώστε να συμβαδίζει με τη λειτουργικότητα των τελευταίων ετών. Κάθε Νοέμβρη βγαίνει εγκύκλιος για τις προτάσεις των διευθύνσεων και κάθε Αύγουστο το ΦΕΚ με τις αλλαγές από το υπουργείο. Γκουγκλάρετε Μεταβολές Σχολικών Μονάδων και θα το διαπιστώσετε. Δεν έχει κανένα νόημα να πει το υπουργείο αυτή τη στιγμή δώστε μας τον αριθμό των νηπιαγωγείων που έχουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα (πρωινά τμήματα) από την οργανικότητα διότι αυτό το έκανε τον Νοέμβριο. Και το κάνει ΚΑΘΕ Νοέμβριο. Οι διευθύνσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να έχουν ζητήσει ήδη να αυξηθεί η λειτουργικότητα των νηπιαγωγείων στις περιπτώσεις που απαιτούνταν λόγω της δίχρονης και πιστέψτε με όλες το έχουν κάνει. Για να εξαφανίσει το υπουργείο όλα τα λειτουργικά κενά των νηπιαγωγών τότε θα πρέπει να συστήσει οργανικές (και να διορίσει) σε όλες τις θέσεις που προκύπτουν από άδειες, αποσπάσεις σε φορείς κλπ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλη μείωση στον αριθμό των τμημάτων. Σκεφτείτε ότι φέτος που ο αριθμός των μαθητών στα νηπιαγωγεία σταθεροποιήθηκε (ή και οριακά αυξήθηκε) επειδή φοιτούσαν τα παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο της πανδημίας (όπου υπήρξε πρόσκαιρη κάμψη της υπογεννητικότητας) χάθηκαν 250 πρωινά τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα λόγω συγχωνεύσεων. Φανταστείτε τι έχει να γίνει του χρόνου και ειδικά του παραχρόνου που θα υπάρξει μια απότομη μείωση στις γεννήσεις. Και αντίστοιχα (και χειρότερα) είναι τα πράγματα και στα δημοτικά για να μην παρεξηγηθώ. Έχουν χαθεί αναίτια χιλιάδες τμήματα με την πολιτική του 25 παιδιά ανά τμήμα και οι δάσκαλοι λόγω της μεγάλης απορρόφησης (εξαιτίας της παράλληλης) έχουν άγνοια κινδύνου. Όταν όμως θα βγαίνουν ΠΕ70 στη σύνταξη και δεν θα προκύπτουν οργανικά κενά (λόγω καταργήσεων), θα διαπιστώσουν τι έχει συντελεστεί αλλά θα είναι πολύ αργά. Υ.Γ. Για τις ΔΠΕ της Κεντρικής Μακεδονίας έχω παραθέσει στοιχεία σε προηγούμενό μου μήνυμα. Όπως και ανάλυση για τις συνέπειες της σύστασης οργανικών, ειδικά στη Μακεδονία. Δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερη ανάλυση για το τι θα συμβει π.χ. στη Θεσσαλονίκη όπου προτάθηκαν 91 νέες οργανικές, τη στιγμή που ζητάνε αυτή τη στιγμή μετάθεση για τη συμπρωτεύουσα 270+ ήδη μόνιμες ΠΕ60.
@Neossos φωνή βοώντος εν τη ερήμω.....
Να δουμε τι θα λετε με την κατανομη .....γιατι ξαφνικα το διψηφιο σας εγινε 4ψηφιο....για να δουμε τι θα λετε τοτε ...
Ακόμα περιμένω να βρεις στις αναρτήσεις μου, ποτέ είπα διψηφιο..... Προφανώς και συνεχίζεις τη συκοφαντία!
Εδω συκοφαντειτε τον ιδιο σας τον κλαδο απο μονη σας! Τι να λεμε...no comments
Και διαβάστε όλα αυτά που έχει αναρτήσει κατά καιρούς ο @Neossos. Και μακάρι, για το καλό του κλάδου, να τα κατανοήσετε, όσο σκληρά και αν ακούγονται για τον κλάδο μας.
Καλημέρα σας! Γενικότερα, ικανοποιούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό οι αιτήσεις μετάθεσης, για τις ήδη μόνιμες ΠΕ60, σε Αττική;;