MariaGrahm, teo.kyr, abovo, elli84, Vivkt, fasvil, Katia36, Mr_Staind, Goat, ElisaPDE, zarco1978 και 40 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για ακόμα μια χρονιά η συζήτηση μονοπωλείται από την πρωτοβάθμια. Είναι προς μελέτη αυτό το φαινόμενο.
Παράπονο δεν έχουμε αλλά ενδιαφερόμαστε κι εμείς να μάθουμε κάτι για τους κλάδους μας. Δεν τελείωσαν άλλωστε οι διορισμοί της δευτεροβάθμιας.
Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει αλλά έχει προκύψει το εξής:τα προγράμματα ΕΣΠΑ σχετικά με την ειδική αγωγή και τμήματα ένταξης καθώς και για τις τάξεις υποδοχής άλλαξαν το έτος λήξης και είναι πλέον 2025 (αντί 2026 που ήταν πριν).Μπορεί αυτό να έχει επίπτωση στους διορισμούς, ίσως στην ειδική αγωγή.
Πάντως το ΕΣΠΑ των ΣΜΕΑΕ-ΤΕ ή έχει αδειάσει ή εξοικονομούνται οι πιστώσεις του για κάποιο λόγο. Το έχω ξαναγράψει πως φέτος χρειάστηκαν έτσι και αλλιώς πολύ λιγότερες πιστώσεις, γιατί έγιναν χιλιάδες διορισμοί στη δευτεροβάθμια ειδική και το ΕΕΠ-ΕΒΠ (που έπαιρναν αναπληρωτές μέσω αυτού). Οπότε θα ήταν λογικό να μετατραπούν οι πιστώσεις του φέτος.
Η τροποποίηση συνέβη στις 13/5. Και ένα μήνα μετά στέλνεται εγκύκλιος για νέα τμήματα ένταξης. Τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες ανικανοποίητα αιτήματα ίδρυσης Τ.Ε. απο την προηγούμενη φορά που έγινε η διαδικασία αυτή (μόνο στα νηπιαγωγεία είχαν ικανοποιηθεί όλες οι προτάσεις).Πάντως δεν βγάζει κανένα νόημα να θέλουν να δημιουργήσουν νέα τμήματα ένταξης και ταυτόχρονα να μην καλύπτουν όλα τα οργανικά κενά των ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ (που καλύπτονται από το ίδιο πακέτο). Αν παράλληλα με τους διορισμούς των νηπιαγωγών ήθελαν να κάνουν και διορισμούς στην ειδική θα έβγαζαν μαζί τις εγκυκλίους με τις οποίες ζήτησαν προτάσεις νέων οργανικών. Κάτι πρέπει να έχει αλλάξει από την τελευταία ανάρτηση του Patreas και μάλλον έχει σχέση με αυτά που έγραψα στα προηγούμενά μου μηνύματα.