hliasfa, elli84, Thndsk35, Katerinag, anaek, mxan, sxicleo12, ElisaPDE, teo.kyr, Stelalek, ocean, V.T., KOSTIS1982, Dorakavo και 52 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι,ναι, με αυτή την έγνοια ξημεροβραδιάζονται στο Χάρβαρντ και στο Καλτεκ, πως και ποτε θα ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα.Εδώ είναι η απάντηση στο "γιατί ο κόσμος προτιμά το ιδιωτικό από το δημόσιο". Όχι γιατί το δημόσιο πάει κατά διαόλου αλλά γιατί οι διοικούντες (περισσότερο από όλους οι τωρινοί) το αφήνουν να πάει κατά διαόλου. Καμία ένσταση επ' αυτού. Προσυπογράφω στο ακέραιο. ΕΜΠ 355ΕΚΠΑ 390ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 452ΑΠΘ 485https://www.topuniversities.com/world-university-rankingsΌχι κι άσχημα για δημόσια πανεπιστήμια..
Συγνωμη αυτο το σαιτ ουτε καν το πανεπιστημιο λευκωσιας δεν εχει στα rankings. Ποου ειδατε οτι εχει τςτοια θεση;
Για τις ειδικότητες η εγκύκλιος μετατάξεων μαζί με τις νεοσυσταθείσες οργανικές βγάζει 1070 περίπου. Ισχύει το 1200 τελικά ; Αν ναι, πως θα το κάνει χωρίς οργανικές.
Κατω από 1450 θα είναι.
Απο το αρχειο του trust no one με τις θεσεις καθε χρονιας, βρηκα τα κενα μεταταξεων του 2025.Αφαιρεσα του ΠΕ60,Πε70 και τις ειδκοτητες ΤΕ ( αποφοιτοι ΕΠΑΛ ..) και μου εδωσε 1784 θεσεις.
Όλα είναι πιθανά... Εγώ πάντως δεν βλέπω μέχρι στιγμής κάποια σοβαρή προσπάθεια μείωσης των αναπληρωτών, πλην των ΠΕ60. Δεν έχει καμία λογική να συστήνουν και άλλες θέσεις ΠΕ08 και ΠΕ91 (ικανοποιώντας όλες τις προτάσεις των διευθύνσεων, που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και φουσκωμένες), αφήνοντας χωρίς νέες οργανικές κλάδους με τετραψήφιο αριθμό λειτουργικών κενών (π.χ. ΠΕ06 και ΠΕ11). Γιατί ζήτησαν νέες προτάσεις σύστασης στους ΠΕ79 όταν τους τρώνε 500 ολόκληρα οργανικά κενά από την εγκύκλιο των μετατάξεων; Δεν θα έπρεπε στην τροπολογία των ΠΕ60 να δούμε και ΠΕ79, αφού ζήτησαν με το ίδιο έγγραφο τις προτάσεις τους; Αντιθέτως είδαμε ΠΕ08 και ΠΕ91 που είχαν ήδη προτάσεις από τα 2 προηγούμενα έτη και δεν είχαν καλυφτεί πλήρως ούτε όσες νέες οργανικές σύστησαν σε αυτούς τους κλάδους πέρυσι. Όλα αυτά εμένα μου μοιάζουν να γίνονται χωρίς κανένα σχέδιο, παρά μόνο με λογικές κόψε-ράψε από εδώ και από εκεί αναλόγως των πιέσεων εντός των γραφείων.
Δεν έχω βρει πουθενά καμία εκτίμηση για τους πε 71; Έχετε ακούσει κάτι; Έχουμε πληροφορίες έστω κατά προσέγγιση;
Φυσικα και θα δοθουν. Διαφορετικα απο που θα προκυψουν 1500 θεσεις στην πρωτοβαθμια ειδικης?
Αφαιρώντας και τις ειδικότητες πρωτοβάθμιας που έχει ο καλός συνάδελφος σε στήλες μέσα στον κάθε κλάδο (ΠΕ05,ΠΕ06,ΠΕ07,ΠΕ11,κτλ) μένουν κάτω από 1100 θέσεις.Τα κενά των μετατάξεων (ως επιπρόσθετο στοιχείο) για τη Δ.Ε. είναι < 1000.Συνεπώς στην δευτεροβάθμια πιθανολογώ θα συνυπολογισθεί έντονα και η λειτουργικότητα, ίσως και στοιχεία του τύπου "πόσους αναπληρωτές προσλαμβάνω στον κάθε κλάδο/ειδικότητα), προτεραιότητα στα πανελλαδικά, για να βγει το 2500. Επίσης με τη λογική ότι οι οργανικά πλεονάζουσες πια περιοχές των "βαριών κλάδων" (ΠΕ02, ΠΕ03) σίγουρα είχαν αιτήσεις μετάθεσης που δεν ικανοποιήθηκαν, άρα δεν μπορεί να είναι περιοχές διορισμού, ίσως να βγάλει μια στροφή στους υπόλοιπους κλάδους.Πως το βλέπετε το σκεπτικό αυτό;
Το φυσικά άστο στην άκρη! Αν ήταν θα ήταν στο νομοσχέδιο για διαβούλευση! Επίσης, ειπώθηκε όπως είπε και ο Πατρέας 3.000 στην ειδική! Αυτή τη στιγμή για να πατηθεί ο μαγικός αριθμός 10.000 μένουν 1.100 στην ΕΑΕ, καθώς 1.900 ιδρύθηκαν ήδη προχθές! Κενά υπάρχουν στους ΕΕΠ/ΕΒΠ, οπότε ΝΑΙ μπορεί να μην δοθούν Τ.Ε. φέτος και να πάνε σε λειτουργικά κενά μέχρι τις μεταθέσεις!