*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 241368 φορές)

chicken και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kalliope D.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #1260 στις: Ιουλίου 12, 2025, 11:23:53 am »
https://www.especial.gr/to-arthro-96-gia-ta-tmimata-entaxis-kai-tin-eidiki-agogi-ston-nomo-5217-2025/

Ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση τμημάτων ένταξης..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:32:16 »

Αποσυνδεδεμένος sxicleo12

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1261 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:00:11 pm »
Διαβάστε τι έγραψα προχθές. Κατήργησαν 567 θέσεις ΠΕ70 (που είναι ενεργές, καθώς στην πρωτοβάθμια δεν υπάρχει "κουβάς"), ενώ θα μπορούσαν να τις καταργήσουν από τη δευτεροβάθμια που ο "κουβάς" της αριθμεί πάνω από 15.000 ανενεργές θεσεις. Προφανώς και υπάρχει σκοπιμότητα πίσω απο αυτό. Και δεν βλέπω καμία αντίδραση από τους δασκάλους.

Ποιος αποκλείει από εδώ και πέρα όταν θα χρειάζονται θέσεις ΠΕ70 για νέα Τ.Ε. δεν θα μετακινούν ισάριθμες θέσεις από τη γενική; (όπως από ότι φαίνεται θα συμβεί με τη σύσταση θέσεων ΠΕ70-71 στα ΚΕΔΑΣΥ) Αυτό δεν θα σημαίνει απλά λιγότερους νέους διορισμούς, αλλά και λιγότερα οργανικά κενά για μεταθέσεις ήδη μονίμων ΠΕ70, γιατί οργανικές μπορεί να καταργηθούν και από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με λίγα λόγια θα βγαίνουν κανονικά δάσκαλοι στη σύνταξη, δεν θα βγαίνουν όμως νέα οργανικά κενά στη γενική γιατί θα μεταφέρονται αλλού.
Οι δάσκαλοι έχουν καταλάβει ήδη ότι αν δε γίνουν 15αρια τμήματα θα χάσουν πάνω από το 1/3 των οργανικών τους αν εφαρμοστεί ακόμα και ο Νόμος Πλαίσιο 1566/85 και γι' αυτό αγωνίζονται.
Οι 567 θέσεις που καταργήθηκαν είναι πολύ μικρός αριθμός για τις 48.614 οργανικές τους. Όποιος έχει άλλα στοιχεία ας με διορθώσει. Στη ΔΕ γίνεται αφαίρεση οργανικών σε κάποιους κλάδους σε ποσοστό πάνω από 5%!!! Προηγούμενη κατάργηση οργανικών των δασκάλων έγινε το ...2005 γιατί συστάθηκαν 1.159 εκείνη τη χρονιά δηλ. έγινε ανακατανομή με προσθήκες.
Μπράβο στη ΔΟΕ που τα έχει καταφέρει έτσι χρησιμοποιώντας σωστά όλα τα επιχειρήματα του κλάδου τους.
Φυσικά σε ό,τι γράφεις περί δυσκολίας μεταθέσεων ισχύει και συμφωνώ.

Αποσυνδεδεμένος aggeloskar

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1262 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:03:14 pm »
Οι διαρροές από το Υπουργείο για τη Γενική Δευτεροβαθμιας κάνουν λόγο για αριθμό διορισμών ανάλογων των οργανικών κενών που δόθηκαν για τις μετατάξεις, δηλαδή 62 στους πε02, 79 στους πε03, 54 στους πε0401, 44 στους πε0402 κλπ. Συνολικά αυτά τα οργανικά κενά σε ολόκληρη τη Δευτεροβαθμια είναι 968.  Αντίθετα η κατανομή των εκπαιδευτικών ιστοσελίδων δίνει 2500 διορισμούς.  Επομένως, μία από τις δύο διαρροές είναι ανακριβής. Οι ανακοινώσεις των Συλλόγων της Δευτεροβάθμιας επιβεβαιωνουν τη διαρροή του Υπουργείου πάντως και όχι του esos.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2025, 12:15:20 pm από aggeloskar »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1263 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:09:00 pm »
Τι ωραία τι καλά, κάθε χρόνο θέλουμε και μεγαλύτερο κουβά οι ΠΕ06.. :-\και να φανταστείς κάποιοι βιάστηκαν να μας χαρακτηρίσουν και ευνοημένους λόγω της υπουργού! ;D ;D ;D
Το 2020 με ΓΓ ΠΕ06 και Υφυπουργό τη σημερινή Υπουργό ΠΕ06 έγινε η πιλοτική εισαγωγή των αγγλικών στα Νηπιαγωγεία. Ξεκίνησαν ως μειωμένου ωραρίου αναπληρωτές. Φέτος λιγότεροι αναπληρωτές αλλά πλήρους ωραρίου στα Νηπιαγωγεία. Περίμενε μη δούμε από βδομάδα ίδρυση οργανικών ΠΕ06 στα Νηπιαγωγεία!
Έτσι εξηγείται ο 4ψήφιος αριθμός αναπληρωτών ΠΕ06 στην ΠΕ.
Είναι απλά τυχαίο γεγονός!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:32:16 »

Αποσυνδεδεμένος mxan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1264 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:30:53 pm »
Οι διαρροές από το Υπουργείο για τη Γενική Δευτεροβαθμιας κάνουν λόγο για αριθμό διορισμών ανάλογων των οργανικών κενών που δόθηκαν για τις μετατάξεις, δηλαδή 62 στους πε02, 79 στους πε03, 54 στους πε0401, 44 στους πε0402 κλπ. Συνολικά αυτά τα οργανικά κενά σε ολόκληρη τη Δευτεροβαθμια είναι 968.  Αντίθετα η κατανομή των εκπαιδευτικών ιστοσελίδων δίνει 2500 διορισμούς.  Επομένως, μία από τις δύο διαρροές είναι ανακριβής. Οι ανακοινώσεις των Συλλόγων της Δευτεροβάθμιας επιβεβαιωνουν τη διαρροή του Υπουργείου πάντως και όχι του esos.

Εγώ δεν έχω δει καμία διαρροή από το Υπουργείο που να λέει ότι θα πάμε με τα κενά των μετατάξεων! Μόνο εκτιμήσεις ή μάλλον επιθυμία διαφόρων... Βγήκε κανείς, όπως ο Πατρέας ή με σαφήνεια να πει "έχω αυτή τη πληροφορία" ;;;; Ειλικρινά τους έχω ικανούς να δώσουν μόνο τα κενά των μετατάξεων, γιατί κακά τα ψέματα τα έχουμε δει όλα πια...αλλά αυτό που βλέπω από χθες είναι ότι ανέβασε κάποιος μια μπούρδα που θύμιζε πολύ περισσότερο το διακαή του πόθο, παρά πληροφόρηση από διαρροή και έκτοτε βλέπω παντού μια κινδυνολογία και μια τρομολαγνεια, να γράφουν όλοι "κάτι λέγεται ότι θα πάμε μόνο με τα κενά των μετατάξεων", η οποία αναπαράχθηκε μάλιστα από το Σύλλογο των φιλολόγων και από τα διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ.

Δηλαδή, ακόμα και αν δεν υπήρχε στο μυαλό τους να πάρουν πχ μόνο 70 φιλολόγους, σίγουρα τους βάλαμε την ιδέα στο κεφάλι και σίγουρα βλέποντας τη νωθρότητα της δευτεροβάθμιας γενικά και πόσο εύκολα ήδη το φάγαμε το παραμύθι, τους έχω ικανούς να περιοριστούν μόνο σε αυτά και να δώσουν τις θέσεις αλλού!

Αποσυνδεδεμένος eng.lish

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1265 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:43:34 pm »
Το 2020 με ΓΓ ΠΕ06 και Υφυπουργό τη σημερινή Υπουργό ΠΕ06 έγινε η πιλοτική εισαγωγή των αγγλικών στα Νηπιαγωγεία. Ξεκίνησαν ως μειωμένου ωραρίου αναπληρωτές. Φέτος λιγότεροι αναπληρωτές αλλά πλήρους ωραρίου στα Νηπιαγωγεία. Περίμενε μη δούμε από βδομάδα ίδρυση οργανικών ΠΕ06 στα Νηπιαγωγεία!

Δεν έχουμε ανσπληρωτές πλήρους στα νηπιαγωγεία. Κι αν αυτό έχει γίνει μιλάμε για συνολικά 3-4 περιπτώσεις. Ο μεγαλος αριθμος αναπληρωτων ειναι σναλογικος του μεγαλου αριθμου λειτουργικων κενων, δεν τα λεω εγω αλλα οι αριθμοι.

Αποσυνδεδεμένος aggeloskar

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1266 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:47:34 pm »
Οι Σύλλογοι έκαναν συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου και έβγαλαν δελτία τύπου. Οι ανακοινώσεις που βγάζουν δεν είναι μπούρδες, ξέρουν τι λένε και γιατί ανησυχούν.

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1267 στις: Ιουλίου 12, 2025, 12:52:35 pm »

Οι 900 προσλήψεις πε06 αφορούν πλήρους ωραρίου και μαζί με 1000 μειωμένου για τα νηπιαγωγεία γίνονται 1900. Κάτι ανάλογο σε αριθμούς συμβαίνει και στους πε11.
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος mxan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1268 στις: Ιουλίου 12, 2025, 01:02:53 pm »
Η μπούρδα στην οποία αναφέρομαι είναι προσωπική ανάρτηση ατόμου... όχι φιλολόγου...

Όσον αφορά τα δελτία τύπου, ειλικρινά δεν έχω δει κανένα που να λέει ότι "έγινε συνάντηση"

Ένα που είδα, μιλάει απλώς για διαρροές και ανέβηκε λίγο μετά την ανάρτηση της μπούρδας που σας έγραψα παραπάνω!

Μετά και από το Δελτίου τύπου του Συλλόγου λοιπόν ξεκίνησαν όλα τα ανθρωποφαγικά σάιτ την αναπαραγωγή.

Ειλικρινά το ζητάω, χωρίς ειρωνεία, αν έχετε πέσει σε δελτίο τύπου που να λέει συναντηθήκαμε με το υπουργείο και μάθαμε αυτά βάλτε το σύνδεσμο.

Εγώ προσωπικά, και ξαναλέω, ενώ τους έχω ικανούς, και ενώ εκτιμώ τη δουλειά των συλλόγων, πιστεύω ότι τα πράγματα έγιναν με την εξής σειρά:

Ανεβαίνει η μπούρδα από άτομο το οποίο είναι πράγματι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, τόσο από τα σχόλια, όσο και από το ίδιο το κείμενο της ανάρτησης, φαίνεται ότι είναι η δική του λογική και η δική του εκτίμηση για τις προσλήψεις των φιλολόγων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Οι πολυπληθείς φιλόλογοι, αναπαράγουν με τρόμο την εκτίμηση του αυτή, πόσο μάλλον όταν ξαναλέω πρόκειται για άτομο γνωστό εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση... πιθανόν κινητοποιούν και τον ίδιο το σύλλογο....

Ο Σύλλογος Φιλολόγων βγάζει δελτίο τύπου μιλώντας για διαρροές και όχι για συναντήσεις... προφανώς στην προσπάθεια του να δράσει έγκαιρα και μπράβο του

Τα σάιτ μιλούν για μειωμένες προσλήψεις φιλολόγων...

Το ότι όλο το θέμα έχει εστίαση στους φιλολόγους δεν είναι τυχαίο, με την έννοια ότι ξεκίνησε από τη μπουρδοανάρτηση!

Και σκεφτείτε και το εξής:
Αν δώσει στους φιλολόγους κενά μετατάξεων, θα δώσει σε όλους μόνο τα κενά των μετατάξεων.

Οι σύλλογοι των άλλων ειδικοτήτων δεν είχαν διαρροές;;; Που είναι όλοι οι υπόλοιποι;;;

Αποσυνδεδεμένος nospeak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1269 στις: Ιουλίου 12, 2025, 01:10:11 pm »
Αυτό που λέτε μου φαίνεται ακραίο. Καταρχάς εάν ένας σύλλογος στηρίζεται στα σχόλια στο φέισμπουκ τότε δεν θα έπρεπε να είναι σύλλογος. Δεύτερον ο κύριος που αναφέρεστε είπε ότι το σχόλιο που έκανε έγινε για να παρακινήσει. Εμένα με ενοχλεί πάρα πολύ όμως που κάθε καλοκαίρι αντί να μιλάμε ξεκάθαρα βγαίνει ο Χ, ψ με πείρα και λέει τα δικά του. Αλλοι λένε 1000 στη δε ειδικής και άλλοι 500. Ξεκάθαρα πράγματα θέλουμε. Αν δεν υπάρχει κάτι έγκυρο καλύτερα να μην βγαίνει προς τα έξω.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1270 στις: Ιουλίου 12, 2025, 01:28:18 pm »
Καλημέρα. Η κατανομή ακόμα συζητιέται. Έχει κλειδώσει το 1850+ για ΠΕ60 Γενικής και το 1450 και κάτω για ΠΕ70 Γενικής. Αυτό με τα κενά των μετατάξεων το έχω ακούσει και εγώ για Δευτεροβάθμια Γενικής.

Αποσυνδεδεμένος mxan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1271 στις: Ιουλίου 12, 2025, 01:32:31 pm »
Αυτό που λέτε μου φαίνεται ακραίο. Καταρχάς εάν ένας σύλλογος στηρίζεται στα σχόλια στο φέισμπουκ τότε δεν θα έπρεπε να είναι σύλλογος. Δεύτερον ο κύριος που αναφέρεστε είπε ότι το σχόλιο που έκανε έγινε για να παρακινήσει. Εμένα με ενοχλεί πάρα πολύ όμως που κάθε καλοκαίρι αντί να μιλάμε ξεκάθαρα βγαίνει ο Χ, ψ με πείρα και λέει τα δικά του. Αλλοι λένε 1000 στη δε ειδικής και άλλοι 500. Ξεκάθαρα πράγματα θέλουμε. Αν δεν υπάρχει κάτι έγκυρο καλύτερα να μην βγαίνει προς τα έξω.

Είναι πράγματι τόσο ακραίο;
Διαβάσατε και εσείς την ανάρτηση στην οποία αναφέρομαι.
Ήταν εκτίμηση και όχι διαρροή, αποκλειστικά για ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ

Μετά από λίγο:
"Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ) για τους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων εκφράζει την έντονη ανησυχία και απογοήτευσή του για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς των 10.000 εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι θέσεις για φιλολόγους αναμένεται να είναι ελάχιστες

Εμένα προσωπικά, ακραίο μου φαίνεται να αναμένει μια τεράστια εκπαιδευτική κοινότητα διαρροή από το υπουργείο εδώ και πόσο καιρό, και τελικά η μόνη διαρροή που έχουμε να αφορά τους φιλολόγους!!!

Αν πραγματικά υπήρχε έγκυρη πληροφόρηση, πιστεύω θα αφορούσε όλους τους κλάδους ή έστω κάποιους!

Δε νομίζω ότι οι φιλόλογοι έχουμε τέτοια μέσα στο Υπουργείο ως προς την πληροφόρηση.

Αποσυνδεδεμένος mxan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1272 στις: Ιουλίου 12, 2025, 01:35:22 pm »
Καλημέρα. Η κατανομή ακόμα συζητιέται. Έχει κλειδώσει το 1850+ για ΠΕ60 Γενικής και το 1450 και κάτω για ΠΕ70 Γενικής. Αυτό με τα κενά των μετατάξεων το έχω ακούσει και εγώ για Δευτεροβάθμια Γενικής.

Είστε άνθρωπος με ιστορική παρουσία στο φόρουμ.
Εννοείτε ότι το έχετε ακούσει προσωπικά από έγκυρες πηγές ή ότι έχετε διαβάσει απλώς όλα αυτά που αναπαράγονται σαν χαλασμένο τηλέφωνο;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1273 στις: Ιουλίου 12, 2025, 01:42:25 pm »
Από τις εισηγήσεις των ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  το 2023 προέκυψε η ανάγκη σύστασης νέων οργανικών στην ΠΕ ανά κλάδο ως ακολούθως:

ΠΕ05 ΠΕ06 ΠΕ07 ΠΕ08 ΠΕ11 ΠΕ79.01 ΠΕ86 ΠΕ91
76----374---112--972---477----92------392---623

Από αυτά έγινε η σύσταση πέρυσι ανά κλάδο:
9------48----14----745---0------46-----353---508

και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕ αντίστοιχα για τους συγκεκριμένους κλάδους
800---549---14----0-----255-----8------352----0

και φέτος ΕΩΣ ΤΩΡΑ έγινε σύσταση νέων οργανικών στην ΠΕ
0-------0-----0----171-----0-------0-------0-----70

Ενώ Και φέτος έγινε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ οργανικών θέσεων μόνο από 1 συγκεκριμένο κλάδο έως τώρα
0-------0-----0-------0---460-------0-------0-----0

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32928
  • Τελευταία: Special ed
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185873
  • Σύνολο θεμάτων: 19496
  • Σε σύνδεση σήμερα: 745