marialena1987!, yioulilef, thouvou000, cat34, teachermania, Konasevo, abovo, mxan, Kindergarten teacher, KOSTIS1982, urfnye, Katia36 και 52 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι δάσκαλοι έχουν καταλάβει ήδη ότι αν δε γίνουν 15αρια τμήματα θα χάσουν πάνω από το 1/3 των οργανικών τους αν εφαρμοστεί ακόμα και ο Νόμος Πλαίσιο 1566/85 και γι' αυτό αγωνίζονται. Οι 567 θέσεις που καταργήθηκαν είναι πολύ μικρός αριθμός για τις 48.614 οργανικές τους. Όποιος έχει άλλα στοιχεία ας με διορθώσει. Στη ΔΕ γίνεται αφαίρεση οργανικών σε κάποιους κλάδους σε ποσοστό πάνω από 5%!!! Προηγούμενη κατάργηση οργανικών των δασκάλων έγινε το ...2005 γιατί συστάθηκαν 1.159 εκείνη τη χρονιά δηλ. έγινε ανακατανομή με προσθήκες.Μπράβο στη ΔΟΕ που τα έχει καταφέρει έτσι χρησιμοποιώντας σωστά όλα τα επιχειρήματα του κλάδου τους.Φυσικά σε ό,τι γράφεις περί δυσκολίας μεταθέσεων ισχύει και συμφωνώ.
Καλημέρα. Η κατανομή ακόμα συζητιέται. Έχει κλειδώσει το 1850+ για ΠΕ60 Γενικής και το 1450 και κάτω για ΠΕ70 Γενικής. Αυτό με τα κενά των μετατάξεων το έχω ακούσει και εγώ για Δευτεροβάθμια Γενικής.
Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτά τα στοιχεία, κατάργηση οργανικών δασκάλων όμως γίνεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (κάθε Αύγουστο). Δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται αυτή η τόσο παγιωμένη αντίληψη ότι στους δασκάλους οι οργανικές δεν αλλάζουν ποτέ. Γκουγκλάρετε Ιδρύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις, Υποβιβασμοί και Προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και θα βρείτε το ΦΕΚ κατάργησης οργανικών ΠΕ70 για κάθε χρονιά που σας ενδιαφέρει. Οι οργανικές των ΠΕ70 έχουν μειωθεί κατά ΧΙΛΙΑΔΕΣ από το 2010 και μετά. Γκουγκλάρετε ΦΕΚ 1573/Β/2011 για να δείτε πόσες χάθηκαν μόνο με το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων επί Διαμαντοπούλου. Όταν πέφτει η οργανικότητα ενός σχολείου, μειώνονται και τα οργανικά κενά μεταθέσεων - διορισμών των ΠΕ70, ακόμα και αν τα σχολεία που υποβιβάζονται έχουν ήδη οργανικά τοποθετημένους εκπαιδευτικούς (κρίνονται οργανικά υπεράριθμοι και χάνουν υποχρεωτικά την οργανική τους, σε αντίθεση με τη δευτεροβάθμια που δεν υπάρχει υποχρεωτικά απώλεια της οργανικής). Θα το διαπιστώσετε αυτό, αν συγκρίνετε τις συνταξιοδοτήσεις ανά νομό, με τα κενά που βγαίνουν για μεταθέσεις. Γιατί φέτος π.χ. εμφανίστηκε πλεόνασμα +2 ΠΕ70 στη Χαλκιδική, ενώ υπήρξαν 20+ συντάξεις; Γιατί καταργήθηκαν 20+ οργανικές με το ΦΕΚ 4665/Β/2024 πέρυσι τον Αύγουστο. Απλά δεν θα δείτε ποτέ να διαμαρτύρεται κανένας γιατί η διαφορά αποροφάται από τις συνταξιοδοτήσεις και λίγοι καταλαβαίνουν πώς εξαφανίζονται κάθε χρόνο λίγα λίγα όλα αυτά τα κενά. Ο όλος τώρα ισχυρισμός περί μαχητικότητας των ΠΕ70 και της ΔΟΕ είναι πραγματικά αστείος (ίσως υπήρχε πριν ΠΟΛΛΑ χρόνια). Για την απώλεια των 567 οργανικών φέτος δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ να διαμαρτύρεται.
Η μπούρδα στην οποία αναφέρομαι είναι προσωπική ανάρτηση ατόμου... όχι φιλολόγου...Όσον αφορά τα δελτία τύπου, ειλικρινά δεν έχω δει κανένα που να λέει ότι "έγινε συνάντηση"Ένα που είδα, μιλάει απλώς για διαρροές και ανέβηκε λίγο μετά την ανάρτηση της μπούρδας που σας έγραψα παραπάνω!Μετά και από το Δελτίου τύπου του Συλλόγου λοιπόν ξεκίνησαν όλα τα ανθρωποφαγικά σάιτ την αναπαραγωγή.Ειλικρινά το ζητάω, χωρίς ειρωνεία, αν έχετε πέσει σε δελτίο τύπου που να λέει συναντηθήκαμε με το υπουργείο και μάθαμε αυτά βάλτε το σύνδεσμο.Εγώ προσωπικά, και ξαναλέω, ενώ τους έχω ικανούς, και ενώ εκτιμώ τη δουλειά των συλλόγων, πιστεύω ότι τα πράγματα έγιναν με την εξής σειρά:Ανεβαίνει η μπούρδα από άτομο το οποίο είναι πράγματι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, τόσο από τα σχόλια, όσο και από το ίδιο το κείμενο της ανάρτησης, φαίνεται ότι είναι η δική του λογική και η δική του εκτίμηση για τις προσλήψεις των φιλολόγων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑΟι πολυπληθείς φιλόλογοι, αναπαράγουν με τρόμο την εκτίμηση του αυτή, πόσο μάλλον όταν ξαναλέω πρόκειται για άτομο γνωστό εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση... πιθανόν κινητοποιούν και τον ίδιο το σύλλογο....Ο Σύλλογος Φιλολόγων βγάζει δελτίο τύπου μιλώντας για διαρροές και όχι για συναντήσεις... προφανώς στην προσπάθεια του να δράσει έγκαιρα και μπράβο του Τα σάιτ μιλούν για μειωμένες προσλήψεις φιλολόγων...Το ότι όλο το θέμα έχει εστίαση στους φιλολόγους δεν είναι τυχαίο, με την έννοια ότι ξεκίνησε από τη μπουρδοανάρτηση!Και σκεφτείτε και το εξής:Αν δώσει στους φιλολόγους κενά μετατάξεων, θα δώσει σε όλους μόνο τα κενά των μετατάξεων. Οι σύλλογοι των άλλων ειδικοτήτων δεν είχαν διαρροές;;; Που είναι όλοι οι υπόλοιποι;;;
Φαντάζονται έχεις ακούσει για σχολεία φαντάσματα που δεν υπάρχουν στο χάρτη παρά μόνο στα ΦΕΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και διορίζονται συνάδελφοι και παίρνουν μεταθέσεις χάρη σ' αυτά...
Οταν γίνουν οι ιδρύσεις στα ΤΕ, οι συμπληρωματικές μεταθέσεις θα τρέξουν με όλα αυτά τα κενά ή με τον αριθμό κενών που θα δοθούν για διορισμούς;
https://www.especial.gr/sinantisi-pead-me-politiki-igesia-tou-ypourgeiou-paideias-ta-themata-pou-sizitithikan/ Συνάντηση ΠΕΑΔ.https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/482355_4000-anaplirotes-filologoi-diekdikoyn-mazikoys-diorismoys-kai-enishysi-tis?fbclid=IwY2xjawLfJFlleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBQdU5pamlRMGdSZmdkUGxqAR7xLefTBF3A86UZeZvAfMnu6mtTFL3eXsvPWSHae2zJqxexEd33Vb2QZE5VRg_aem_7NUQp7rP7ZjlryoA7PQqZg Συναντηση ΣΑΦhttps://www.especial.gr/aitima-gia-2500-monimous-diorismous-sti-deyterovathmia-geniki-ekpaideysi-apo-tin-pead/ Ανακοινωση ΠΕΑΔ 12/7/25https://www.especial.gr/anisichei-o-saf-gia-tous-diorismous-elachistes-anamenontai-oi-theseis-gia-filologous/ Ανακοίνωση ΣΑΦ 11/7/25Κοιτάξτε, είχα να κάνω ανάρτηση στο forum από το 2009 (είμαι στην ομάδα εγγεγραμμενος από το 2006). Δεν θα έκανα ανάρτηση για τις εντυπώσεις. Έχω μάθει να ενημερώνομαι μόνο από επίσημες πηγές (αιρετούς, ολμε, συλλόγους), καθώς την εποχή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτά τα θέματα δεν υπήρχε καν facebook (ούτε και internet την περίοδο που ήμουν φοιτητής). Αυτό το forum για μένα είναι ιερό και ποτέ δε θα έγραφα κάτι από το μυαλό μου.Όσον αφορά τους άλλους συλλόγους: Δεν υπάρχουν ΕΝΕΡΓΟΙ άλλοι σύλλογοι πλέον στη Δευτεροβάθμια... Αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ.
Με όλα τα υπάρχοντα οργανικά κενά.
Δεν υπάρχει αυτό που λες. Κανένα σχολείο "φάντασμα" δεν αποδίδει οργανική διαθέσιμη για μετάθεση ή διορισμό. Η μόνη περίπτωση είναι η λήψη οργανικής σε σχολείο υπό το καθεστώς της αναστολής λειτουργίας. Αυτά είναι σχολεία που λειτουργούσαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και μπαίνουν σε αναστολή για κάποια έτη λόγω μικρού (κάτω από 5) η μηδενικού αριθμού μαθητών, έως ότου καταργηθούν οριστικά. Συνήθως καταργούνται οριστικά με το ετήσιο ΦΕΚ σχολικών μεταβολών μετά από 3-5 χρόνια συνεχούς αναστολής λειτουργίας, εκτός και αν υπάρχει πιθανότητα επαναλειτουργίας τους (καθόλου σπάνιο φαινόμενο, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών συνήθως δεν είναι μηδενικός και με 1 ή 2 νέες εγγραφές μπορεί να φτάσει το ελάχιστο όριο των 5 για να ξανανοίξει). Πολλοί βλέποντας κάποιες αποφάσεις περί "αναστολής λειτουργίας σχολείων από την ίδρυσή τους λόγω έλλειψης διδακτηρίου", βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα για σχολεία - φαντάσματα. Τα σχολεία που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία ΔΕΝ αποδίδουν οργανικές θέσεις διαθέσιμες για μετάθεση ή διορισμό (το γράφει ξεκάθαρα στο ΦΕΚ ίδρυσής τους ότι οργανικές θα αποδωθούν όταν λειτουργήσουν τα νέα σχολεία). Όλες οι διαθέσιμες για διορισμό θέσεις στην πρωτοβάθμια είναι κατανεμημένες σε συγκεκριμένα σχολεία και αν τα σχολεία αυτά υποβιβαστούν ή καταργηθούν, οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις παύουν να υφίστανται. Ο εκπαιδευτικός που κατέχει την αντίστοιχη θέση βγαίνει υποχρεωτικά οργανικά υπεράριθμος και λαμβάνει υποχρεωτικά άλλη οργανική θέση (αν δεν υπάρχει μένει στη διάθεση και δεν διενεργούνται μεταθέσεις ούτε ειδικών κατηγοριών μέχρι να εκλείψει το πλεόνασμα, δείτε π.χ. τι γίνεται επί χρόνια στην Καστοριά).
Θα γίνουν με τις αιτήσεις που κάναμε το Νοέμβριο αυτόματα ή θα κληθούμε να κάνουμε νέες αιτήσεις;
Για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις δίνεται προθεσμία για να υποβληθούν νέες αιτήσεις.