evzon, cat34, teachermania, Konasevo, abovo, mxan, yioulilef, Kindergarten teacher, KOSTIS1982, urfnye, Katia36, Fani 35 και 51 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα. Η κατανομή ακόμα συζητιέται. Έχει κλειδώσει το 1850+ για ΠΕ60 Γενικής και το 1450 και κάτω για ΠΕ70 Γενικής. Αυτό με τα κενά των μετατάξεων το έχω ακούσει και εγώ για Δευτεροβάθμια Γενικής.
Επιφυλάσσομαι για κατανομή πε70 γιατί και πέρσι λεγόταν για 800-900 θέσεις ότι θα πάρουν και πήραν 1379.Εγώ πιστευώ 1700+ θα είναι.Ας περιμένουμε την επίσημη κατανομή.
Το πρόβλημα είναι ότι όσοι πήραν μετάθεση σε 2η ή επόμενη επιλογή τους, έχουν τοποθετηθεί ήδη οργανικά στο νέο τους ΠΥΣΠΕ και έχουν αναλάβει και υπηρεσία στο νέο τους σχολείο (και μοριοδοτούνται για τους μήνες του καλοκαιριού με τα ΜΣΔ αυτού). Δεν νομίζω πως είναι εφικτό να υλοποιηθεί η πρόταση της ΔΟΕ χωρίς νομοθετική πρόβλεψη που να καθορίζει πώς όλοι αυτοί θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν από το ΠΥΣΠΕ που ήδη μετατέθηκαν και υπηρετούν. Είναι σίγουρα πολύ άδικο, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τώρα χωρίς παρενέργειες.Επίσης το λογικό είναι ότι όσοι πάρουν συμπληρωματική μετάθεση δεν θα πάρουν τώρα και νέα οργανική. Γιατί αν το υπουργείο είχε σκοπό κάτι τέτοιο, θα έπρεπε ήδη να δώσει εντολή σε όλα τα ΠΥΣΠΕ να σταματήσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές (κάποια ήδη έχουν τοποθετήσει και υπεράριθμους). Λογική βέβαια και Υπουργείο Παιδείας δεν πάνε μαζί, οπότε προβλέπω μπάχαλο και σε αυτό το κομμάτι.
Με την ίδια λογική όμως και όσοι έχουν πάρει βελτίωση θα έπρεπε να αποκλειστούν αφού έχουν αναλάβει υπηρεσία στη νέα τους οργανική. Θα αποκλειστούν κι αυτοί;
Στις περισσότερες διευθύνσεις πέρσι αποκλείστηκαν όλοι οι αιτούντες βελτίωση θέσης, είτε είχαν πάρει, είτε όχι.
Εσείς καλά κάνετε και κρούετε τον κώδωνα του κινδύνου, ωστόσο η αδράνεια αυτή οφείλεται στο ότι την τρέχουσα στιγμή τα πράγματα φαντάζουν αρκετά ρόδινα για τον κλάδο. Έχουμε σε ετήσια βάση 4ψήφιο αριθμό διορισμών και βιοπορίζονται ως αναπληρωτές παιδιά 25 ετών. Ποιες άλλες ειδικότητες έχουν αυτά τα προνόμια;
Γιατί έγινε σε κάποιες κι όχι σε όλες;νομίζω ότι οι συμπληρωματικές μεταθέσεις δεν αφορούν σε βελτιώσεις ή σε οριστικές τοποθετήσεις. Από τη στιγμή που δεν ικανοποιήθηκε αίτημα μετάθεσης,σαφώς και θα έχουν δικαίωμα.
1. Δεν είναι ιδιαίτερο το πρόβλημα. Τα μόρια υπάρχουν στους πίνακες που βγήκαν τον Δεκέμβριο. Αν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης κάνεις λάθος να πιστεύεις ότι έχει καθίσει η οποιαδήποτε διεύθυνση να βάλει μόρια από 22/6 ή 1/7. Τον Οκτώβριο το νωρίτερο το κάνουν αυτό, για τις επόμενες μεταθέσεις.2. Έχοντας ως οδηγό την περσινήχ χρονιά, δε θα παγώσει τίποτα και θα αποκλεισθούν όσοι είχαν κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης από τις νέες οργανικές, με τη λογική ότι η αίτηση τους "κάηκε" στις ήδη εκτελεσθείσες βελτιώσεις θέσης. Τις νέες οργανικές θα τις διεκδικήσουν ΑΜΕΣΑ μόνο όσοι πάρουν μετάθεση τώρα. Παθών προσωπικά πέρσι.
Ίσως κάτι μπερδεύω εγώ. Η αίτηση μετάθεση εκτός πυσδε δε διαφέρει από την αίτηση βελτίωσης εντός πυσδε; Οι συμπληρωματικές μεταθέσεις δε θα γίνουν για εκτός πυσδε;σε αυτές αναφέρομαι,ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιήθηκε μετάθεση εκτός πυσδε,θα δοθεί το δικαίωμα τώρα στις συμπληρωματικές μεταθέσεις.
Όποιος δεν πήρε μετάθεση τον Μάρτιο, θα διεκδικήσει τώρα με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις.
Άρα το ίδιο λέμε, έστω δλδ ότι κάποιος δεν πήρε μετάθεση εκτός πυσδε αλλά βελτίωση εντός πυσδε,έχει δικαίωμα τώρα με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις να πάρει εκτός πυσδε. Το ίδιο δε λέμε;εσείς μάλλον εννοείτε ότι δε θα δοθούν τα κενά για βελτίωση,εντός πυσδε, δλδ.
Ναι, δεν παίζει ρόλο αν πήρε βελτίωση. Σημασία έχει ότι δεν πήρε μετάθεση.