ElisaPDE, magioladitis, trust no one, Angela 90, elli84, evzon, anaek, Katerinag, athatsim και 49 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...ισχύει ότι στην πρωτοβαθμια δε μπορεί να διορίσει σε λειτουργικά κενα? Για παράδειγμα, οι πε06 έχουμε 165 οργανικα κενα στην πρωτοβαθμια. Αφού δεν δημιουργήθηκαν νέες οργανικές θέσεις, σημαίνει ότι αποκλείεται να πάρει πάνω 165 άτομα στην πρωτοβαθμια?
Στα εναπομείναντα οργανικά κενά μετά τις συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις.
σου είναι εύκολο να μου το εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτό? Πρώτη χρονιά είμαι κοντά στο διορισμό και δεν τα κατανοώ ακόμα καλά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα !! Κι εγώ βρίσκομαι στο 1700 παρά κάτι στους εκκαθαριςμένους των νηπιαγωγών. Δεδομένου ότι δεν θα δηλώσω καθόλου Αττική ,να έχω ελπίδες ;;;; Πρώτη φορά είμαι μέσα και μ’ έχει φάει η αγωνία !!
Καλησπερα!πιστεύετε αυτή είναι η κατανομη; οι νηπιαγωγοι θα είναι 2.000 η θα πεσουν πιο κατω;;; είμαι 2.060 στο εκκαθαρισμενο και σκέφτομαι ακόμα και στο χειρότερο σενάριο αν πάρουν 1.700 αν θα είμαι μέσα...υπάρχει πολύ αγωνία για εμάς που είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ψάχνουμε από κάπου να σταθουμε! Ευχαριστώ πολύ
Τα οργανικά κενά είναι οι κενές θέσεις που μπορούν να δοθούν για διορισμό. Στην Πρωτοβάθμια ΜΟΝΟ σε οργανικά κενά πραγματοποιούνται διορισμοί.Τώρα, στον αριθμό που ανέφερες (165) είναι ο αριθμός των οργανικών κενών μετά τις συνταξιοδοτήσεις ή πριν; Συνήθως, τα κενά των μετατάξεων είναι σαν να λέμε ο "τελικός αριθμός" των οργανικών κενών (άθροισμα των υπαρχόντων οργανικών κενών + συνταξιοδοτήσεις 2025), αλλά με μικρή επιφύλαξη (π.χ. μουσικούς κλπ).Αν π.χ. τα οργανικά κενά αυτή τη στιγμή στον κλάδο σου είναι 165, τότε μπορεί να διορίσει με ταβάνι αυτό τον αριθμό, εκτός κι αν προχωρήσει σε ίδρυση οργανικών θέσεων.
Κάντε λιγάκι υπομονή να δούμε την κατανομή των 1.889 νέων οργανικών θέσεων. Όπως είχα γράψει και όταν άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα νούμερα με τις εισηγήσεις των διευθύνσεων, οι αριθμοί φαινόταν ότι απείχαν αρκετά από τα συνολικά λειτουργικά κενά των ΠΕ60. Ενώ δηλαδή είδαμε να συστήνονται 1.889 θέσεις που αντιστοιχούν στο 90% των φετινών λειτουργικών κενών ΠΕ60 Γενικής (2.322 κενά αποσπάσεων - 222 οργανικά που υπολογίστηκαν σαν λειτουργικά για τις αποσπάσεις), αυτό απέχει πολύ από τις εισηγήσεις των διευθύνσεων που κοινοποιήθηκαν από αιρετούς. Ορίστε μια σύνοψη των προτάσεων που είχαν μαθευτεί: ΠΕΡΙΟΧΗ / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ / ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ Α' ΑΘΗΝΑΣ / -250 / -134 / 54%Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / -170 / 56 / 33%Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / -130 / 35 / 27%ΗΜΑΘΙΑΣ / -8 / 1 / 13%ΠΙΕΡΙΑΣ / -24 / 9 / 38%ΣΕΡΡΩΝ / -4 / 3 / 75%ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ / -30 / 24 / 80%ΠΕΛΛΑΣ / +20 / 2 / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΚΙΛΚΙΣ / -3 / 0 / 0%ΛΑΡΙΣΑΣ / -22 / 30 / 136%ΑΧΑΪΑΣ / -60 / 37 / 62%ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ / -23 / 16 / 70%ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / -30 / 3 / 10%ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ / -96 / 0 / 0% ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΑ 14 ΠΥΣΠΕ / 850 / 350 / 41% ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΟ ΦΕΚ / 2.100 / 1.889 / 90% Παρατηρούμε δηλαδή πως ενώ οι προτάσεις που μάθαμε από τους αιρετούς σε 14 ΠΥΣΠΕ αντιστοιχούν στο 41% των φετινών λειτουργικών κενών ΠΕ60, τελικά συστάθηκαν θέσεις που αντιστοιχούν στο 90% των λειτουργικών κενών όλης της χώρας. Οπότε εγώ σκέφτομαι 2 ενδεχόμενα: α) είτε οι προτάσεις των διευθύνσεων αγνοήθηκαν εντελώς από το υπουργείο β) είτε μέσα στις 1.889 νέες οργανικές υπάρχουν και συστάσεις στην ειδική αγωγή (σε ειδικά σχολεία ή / και τμήματα ένταξης). Το πόσο πιθανό είναι οι προτάσεις των 14 αυτών ΠΥΣΠΕ (που αθροίζουν 850 από τα 2.100 λειτουργικά κενά Γενικής των ΠΕ60) να μην είναι αντιπροσωπευτικές του συνόλου, να μας το πει καλύτερα κάποιος μαθηματικός.
@neossos αυτό τι μπορεί να σημαίνει χοντρικά; ότι μπορεί να διορίσει λιγότερους πε60 από όσους υπολογίζαμε ή δεν επηρεάζει αρνητικά τον αριθμό;
Αν δεν αφορούν όλες οι 1.889 νέες οργανικές τη Γενική Αγωγή, τότε μειώνεται και ο ανώτατος αριθμός διορισμών ΠΕ60 Γενικής. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε το ταβάνι θα είναι: νέες οργανικές Γενικής + 222 κενά μετατάξεων - 47 θέσεις που φαίνεται να μεταφέρονται στα ΚΕΔΑΣΥ (ίσως καταργηθούν από τις περιοχές που εμφανίζουν τα 71 λειτουργικά τους πλεονάσματα). Επίσης μια μικρή μείωση μπορεί να υπάρξει λόγω της κάλυψης κάποιων νέων οργανικών από ΠΕ60 που βρίσκονται στη διάθεση (π.χ. στη Β' Αθήνας που υπάρχουν οργανικές υπεραριθμίες). Μικρές αυξομειώσεις ίσως υπάρξουν και μετά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις λόγω μετακινήσεων νηπαιγωγών από και προς την ειδική αγωγή.
Καλο θα ειναι να μην παραπληροφορειτε ..ειναι δυνατον να βγαινει φεκ για 1889 οργανικες πε60 και να λετε οτι μεσα ειναι κ η ειδικη? Απο που κ ωσπου το μπλεξιμο?? Ειναι καθαρα γενικη ..κ υπαρχουν κ οι συνταξεις. Απο κει κ περα το τι θα δοθει σε διορισμο ειναι αλλο θεμα! Αλλα να μην κανουμε αχταρμα τα φεκ..οτι μεσα ατην3 γενικη ειναι κ η ειδικη!
Εδώ βλέπουμε μόνο 14 ΠΥΣΠΕ! Στο σύνολο είναι περισσότερα προφανώς! Επίσης στα πυσπε που λείπουν εδώ υπάρχουν και οργανικά αλλά και λειτουργικά κενά! Πχ λείπουν ολόκληρα νησιά! Χίος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος! Σε αυτά σίγουρα υπάρχουν οργανικά κενά, απλά επειδή είναι μικρά νησιά ίσως να μην έχουν γίνει προτάσεις για σύσταση νέων οργανικών.. Μας δίνει μια ωραία γενική εικόνα ο @neossos και τον ευχαριστούμε ☺️