*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 263508 φορές)

Zwerty, sxicleo12, ocean, Arabella, chicken, trust no one, teachermania, ElisaPDE, Konasevo, ujo, kikwnoudist και 56 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #1428 στις: Σήμερα στις 06:21:37 pm »
Καλησπέρα σας,
έχω μια απορία για το επόμενο διάστημα

Βγαίνει η κατανομή - ακολουθούν συμπλ μεταθέσεις και μετα θα μάθουμε τι κενά μένουν ωστε να δηλώσουμε ή θα γίνει "στυην τυχη"; θα έχουν δηλαδή προλάβει να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις και μετα θα ξέρουμε πχ Καρδίτσα ΠΕΧ - 3 θέσεις; ή μόνο τις περιοχες που θα μας δίνει το οπσυδ στην αιτηση χρωίς να ξέρουμε αριθμο;

Εννοείται ότι η πρόσκληση διορισμού έχει αναλυτικά τα κενά που προσφέρονται για διορισμό. Μέρος κι αριθμό. Φυσικά δεν αναφέρει σχολεία. Μπορείς να αναζητήσεις την περσινή πρόσκληση για να έχεις μια ιδέα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:47:52 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1429 στις: Σήμερα στις 06:22:44 pm »
Καλησπέρα σας,
έχω μια απορία για το επόμενο διάστημα

Βγαίνει η κατανομή - ακολουθούν συμπλ μεταθέσεις και μετα θα μάθουμε τι κενά μένουν ωστε να δηλώσουμε ή θα γίνει "στυην τυχη"; θα έχουν δηλαδή προλάβει να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις και μετα θα ξέρουμε πχ Καρδίτσα ΠΕΧ - 3 θέσεις; ή μόνο τις περιοχες που θα μας δίνει το οπσυδ στην αιτηση χρωίς να ξέρουμε αριθμο;

Θα ολοκληρωθούν οι συμπληρωματικές μεταθέσεις πρώτα. Στην πρόσκληση για διορισμό θα φαίνονται ακριβώς οι θέσεις που διατίθενται ανά περιοχή διορισμού και ειδικότητα. Θα έχετε όλο το χρόνο να τα μελετήσετε και να κρίνετε πώς θα δηλώσετε τις περιοχές. Μην ανησυχείτε.

Συνδεδεμένος Arabella

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1430 στις: Σήμερα στις 06:35:46 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές απαντήσεις! Με καλύψατε και οι δύο!

Αποσυνδεδεμένος Polilogou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1431 στις: Σήμερα στις 06:58:14 pm »
Λογικά όταν θα ιδρυθούν τα ΤΕ θα πάνε κι αυτά στη διαβούλευση σωστά; Θεωρώ πως αν κι αυτά ακολουθήσουν την ίδια πορεία με τις ήδη προς ίδρυση θέσεις, θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:47:52 »

Αποσυνδεδεμένος Βαγγελιω

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1432 στις: Σήμερα στις 07:26:59 pm »
Γιατί να πάνε τα τμήματα ένταξης στη διαβουλευση?
Νομίζω ότι είναι ήδη στη διαβουλευση ! ⁷

Συνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1433 στις: Σήμερα στις 07:33:33 pm »
Μπορεί να είναι η χρονιά που δίνεται έμφαση στην πρωτοβάθμια, αλλά ίσως στους ΠΕ06 πάρει στη δευτεροβάθμια περισσότερους από τα οργανικά κενά των μετατάξεων. Ποτέ δεν ξέρεις... Εξάλλου, για να γίνουν 2500 διορισμοί στη δευτεροβάθμια γενική, πρέπει τα περίπου 1000 κενά των μετατάξεων να προσαυξηθούν κατά 150%.

Στους πε06 θα είναι δύσκολο να χωρέσει 100 + θέσεις που έχει σε συνταξιοδοτησεις σε 6-7 περιοχές που είναι "ανοιχτές" στην εγκύκλιο  μετατάξεων.
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1434 στις: Σήμερα στις 07:55:06 pm »
Στους πε06 θα είναι δύσκολο να χωρέσει 100 + θέσεις που έχει σε συνταξιοδοτησεις σε 6-7 περιοχές που είναι "ανοιχτές" στην εγκύκλιο  μετατάξεων.
Δεν ήξερα ότι μόνο 6-7 περιοχές είναι ανοιχτές για διορισμό ΠΕ06. Φυσικά μπορεί να διορίσει και σε περιοχές που αντί για κενό έχουν μηδέν, ενώ έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης.

Συνδεδεμένος Arabella

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1435 στις: Σήμερα στις 08:24:39 pm »

Από όλη την Ελλάδα μόνο 6-7 περιοχές έχουμε;  :o
Κλάφ' τα Χαράλαμπε δηλαδή...

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1436 στις: Σήμερα στις 08:53:00 pm »
Πώς προέκυψαν αυτές οι περιοχές και ποιες είναι; Ξέρω σίγουρα για την Α' Δωδεκανήσου Δ.Ε. με πολλά κενά...

Συνδεδεμένος Arabella

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1437 στις: Σήμερα στις 08:59:16 pm »
Πώς προέκυψαν αυτές οι περιοχές και ποιες είναι; Ξέρω σίγουρα για την Α' Δωδεκανήσου Δ.Ε. με πολλά κενά...

Εγώ γκούγκλαρα την εγκύκλιο μετατάξεων που αναφέρθηκε πιο πάνω και τις βρήκα. Όντως η Α' Δωδεκανήσου έχει 10 κενά. Σύνολο από όλες τις περιοχές βγαίνει 26 αν θυμάμαι καλά.
Τώρα για το πώς προέκυψαν ας απαντήσει κάποιος πιο σχετικός από εμένα, γιατί δεν έχω ιδέα  :P

Αποσυνδεδεμένος Tzach

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1438 στις: Σήμερα στις 09:03:37 pm »
Εγώ ψάχνω για τον πονεμένο κλάδο ΠΕ01.
Φέτος βγηκαν 144 στη σύνταξη.
Πριν λίγο καιρό εμφανίζονταν περίπου 75 οργανικά κενά και τώρα βλέπω περίπου 25...
Πέρυσι ο πίνακας έφτασε περίπου 30 θέσεις από εμένα αλλά ήταν κ αρκετοί που ήταν σε θέσεις διορισθέντων που δεν δήλωσαν όλη τη χώρα.
Αν βγούνε τώρα καμιά 20αρια θέσεις δε με βλέπω ούτε φέτος καλά...

Συνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1439 στις: Σήμερα στις 09:06:57 pm »
Δεν ήξερα ότι μόνο 6-7 περιοχές είναι ανοιχτές για διορισμό ΠΕ06. Φυσικά μπορεί να διορίσει και σε περιοχές που αντί για κενό έχουν μηδέν, ενώ έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης.

Αυτό ισχύει.
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1440 στις: Σήμερα στις 09:07:44 pm »
Εγώ γκούγκλαρα την εγκύκλιο μετατάξεων που αναφέρθηκε πιο πάνω και τις βρήκα. Όντως η Α' Δωδεκανήσου έχει 10 κενά. Σύνολο από όλες τις περιοχές βγαίνει 26 αν θυμάμαι καλά.
Τώρα για το πώς προέκυψαν ας απαντήσει κάποιος πιο σχετικός από εμένα, γιατί δεν έχω ιδέα  :P

Δεν είναι κάτι πολύπλοκο. Για να γίνει διορισμός κάπου, πρέπει πρώτα να έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης προς εκείνη την περιοχή. Θα ήταν παράλογο (και πιθανότατα νομικά προσβλητό) να γίνουν διορισμοί σε μέρη που κάποιος δεν πήρε μετάθεση λόγω... έλλειψης κενών. Από κει και πέρα, αν έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης, υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

- Τα κενά μετά τις μεταθέσεις είναι πλέον 0 (είτε έκαναν αίτηση μετάθεσης προς τα εκεί ακριβώς όσα ήταν και τα κενά πριν τις μεταθέσεις, είτε οι υπόλοιποι που είχαν δηλώσει αυτή την περιοχή, πήραν μετάθεση για άλλη περιοχή, δηλαδή είχαν βάλει παραπάνω προτιμήσεις κι έπιασαν κάποια από τις υπόλοιπες)

- Τα κενά μετά τις μεταθέσεις είναι περισσότερα από 0. Αυτό σημαίνει ότι έφυγαν περισσότεροι από όσους ήρθαν σε αυτή την περιοχή.

Στις περισσότερες ειδικότητες (πλην συνήθως των μουσικών και μια χρονιά τουλάχιστον των πληροφορικών), στην εγκύκλιο μετατάξεων περιλαμβάνονται όλα τα κενά που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις. Άρα κοιτάμε την εγκύκλιο μετατάξεων για να δούμε ποιες περιοχές έχουν κενά. Φυσικά η εγκύκλιος περιέχει μόνο τις περιοχές που αντιστοιχούν στη 2η από τις περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω. Τις περιοχές που αντιστοιχούν στην 1η περίπτωση δε μπορούμε να τις ξέρουμε σίγουρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 09:14:51 pm από trust no one »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1441 στις: Σήμερα στις 09:12:56 pm »
Εγώ ψάχνω για τον πονεμένο κλάδο ΠΕ01.
Φέτος βγηκαν 144 στη σύνταξη.
Πριν λίγο καιρό εμφανίζονταν περίπου 75 οργανικά κενά και τώρα βλέπω περίπου 25...
Πέρυσι ο πίνακας έφτασε περίπου 30 θέσεις από εμένα αλλά ήταν κ αρκετοί που ήταν σε θέσεις διορισθέντων που δεν δήλωσαν όλη τη χώρα.
Αν βγούνε τώρα καμιά 20αρια θέσεις δε με βλέπω ούτε φέτος καλά...

1. Οι συντάξεις δεν αφήνουν πάντα οργανικό κενό
2. Τα 75 κενά υποθέτω είναι τα κενά των μεταθέσεων
3. Τα 28 κενά που έχει η εγκύκλιος μετατάξεων είναι τα κενά που μάλλον περίσσεψαν μετά τις μεταθέσεις

Πιστεύω το ελάχιστο που θα πάρει είναι 28. Μπορείς να δεις τις περιοχές που είναι τα κενά αυτά και να δεις αν αυτές οι περιοχές είχαν προσφερθεί και πέρσι κι αν κάποιοι που θα μπορούσαν να είχαν διοριστεί και πέρσι τις απέρριψαν. Τα πράγματα αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά, αλλά η λογική λέει ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να τα απορρίψουν και φέτος, μιας και του χρόνου είναι η τελευταία χρονιά των πινάκων, που μπορεί να θεωρηθεί "ή τώρα ή ποτέ" κι επίσης που θεωρητικά θα δοθεί και πάλι βαρύτητα στη Δευτεροβάθμια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32938
  • Τελευταία: Teo!
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186127
  • Σύνολο θεμάτων: 19502
  • Σε σύνδεση σήμερα: 871
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)