john_the_math, Oliver, endaf και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λετ patreas αυριο να μπει pde να δωσει πληροφοριες;
Βγαζει το υπουργειο για διαβουλευση ενα νομοσχεδιο που εχει μεσα διαταξεις που αφορουν οργανικοτητες κτλ, τμηματα ενταξης. Μονο 5 σχολια και το ενα σχολιο επαναλαμβανεται 5 φορες. Πληρης αδιαφορια απο.ολους τους εκπαιδευτικους σε μια διαβουλευαη που ληγει σημερα.
Μήπως ήρθε η ώρα τώρα για την κατανομή;
"Παιδιά του υπουργείου" εννοώντας όσους στο υπουργείο είναι υπεύθυνοι-παίρνουν τις τελικές αποφάσεις κατανομής και τα λοιπά (οι απλοί υπάλληλοι δεν έχουν ευθύνη στην καθυστέρηση). Όπως οι ημερομηνίες λήξης συμβάσεων των αναπληρωτών είναι συγκεκριμένες, το ίδιο έπρεπε να ισχύει και για τις αποφάσεις του υπουργείου κάθε χρόνο. Οπότε οι εκπαιδευτικοί θα γνώριζαν το χρονοδιάγραμμα και δε θα υπήρχε η σκέψη "πότε βολεύεται ο καθένας να γίνουν οι ορκωμοσίες" και τα λοιπά. Αν υπήρχε οργάνωση στο υπουργείο, θα γνώριζαν όλοι ότι π.χ. η κατανομή ανακοινώνεται Χ Ιουλίου και οι διορισμοί ανακοινώνονται Υ Αυγούστου (όπου τα Χ,Υ δεν αλλάζουν). Κάτι άσχετο με την εκπαίδευση, αλλά σχετικό με το χρονοδιάγραμμα. Όταν κάποιος πρέπει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, το εκκαθαριστικό, το ενφια και τα λοιπά, εκεί πως είναι όλα "πένα" και συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε χρόνο? Άρα γιατί και στο υπουργείο παιδείας να μη γίνεται το ίδιο στις αποφάσεις τους?
Γιατί για να κάνουν κάτι που είτε δε θέλουν, είτε δεν τους νοιάζει κι ιδιαίτερα, πρέπει να τους αναγκάσεις. Κι αυτό γίνεται όταν οι αριθμοί είναι με το μέρος μας (άρα να ασχοληθούν όλοι, αναπληρωτές και μόνιμοι, είτε περιμένουν μετάθεση/απόσπαση/διορισμό είτε όχι) κι όταν αυτοί που έχουν πρόσβαση στο υπουργείο (οι αιρετοί ντε), δεν είναι απλά για να σου λένε αν έχεις πάρει απόσπαση ή όχι.Εγώ ξαναλέω: Είναι τόσο δύσκολο να μαζευτούν αυτά τα στοιχεία που ψάχνουμε; Πόσες άδειες έχουμε, πόσα κενά, πόσο το ένα, πόσο το άλλο; Δε μιλάμε για προσωπικά δεδομένα. Μιλάμε για συνολικά νούμερα, πρώτα σε επίπεδο διεύθυνσης, μετά περιφέρειας και μετά πανελλαδικά. Ένας Βούγιας κι ένας Κατσωνόπουλος ασχολούνται. Κανένας άλλος. Άντε κι ο Ρουμπής (νομίζω το γράφω σωστά) στην Α' Αθήνας. Οι υπόλοιποι είναι για να ανακοινώνουν τα θέματα συνεδρίασης των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ. Θα μου πεις καλά να πάθουμε, αφού αυτούς εκλέγουμε. Και θα σου πω ότι έχεις δίκιο.