*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 612336 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anna2015

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #1750 στις: Ιουλίου 22, 2025, 02:55:17 pm »
Υπάρχει κάποια εκτίμηση για ειδικότητα Π86;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:49:35 »

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1751 στις: Ιουλίου 22, 2025, 02:55:40 pm »
Τα τελευταία χρόνια νομίζω για κάποιο λόγο έχουν μειωθεί οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής στα τμήματα ένταξης. Κάνω λάθος; Κυρίως στην Α Φάση.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα φτάσουμε τον αριθμό 4500 στη ΓΕΝΙΚΗ Αβαθμια πλέον ..

Πε60 ταβάνι 1160
Πε70 ταβάνι 2040 (-537 οργανικές που πρέπει να δούμε από που καταργούνται)
Ειδικότητες 1200-1300 (χοντρικά)

Μου φαίνονται λίγες για να φτάσει τον αριθμό 4500, ακόμα και στο πιο αισιόδοξο σενάριο για όλους (+500 Μουσικούς, τις λιγότερες απώλειες για πε70 από τις καταργήσεις κλπ)

Αποσυνδεδεμένος Dch

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1752 στις: Ιουλίου 22, 2025, 02:59:51 pm »
Τα τελευταία χρόνια νομίζω για κάποιο λόγο έχουν μειωθεί οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής στα τμήματα ένταξης. Κάνω λάθος; Κυρίως στην Α Φάση.

Τα συγκεντρωτικά λειτουργικά κενά σε ειδικά και τμήματα ένταξης που έχω βρει εγώ είναι 917 συν 100 συνταξιοδοτήσεις. Τα αντίστοιχα των νηπιαγωγών είναι 157 συν 7 συνταξιοδοτήσεις. Τα αιτήματα για καινουρια τμήματα ένταξης (από αυτά που μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί) είναι περισσότερα στα δημοτικά παρά στα νηπιαγωγεία. Το βρίσκω λίγο απίθανο να ιδρύσουν 850 νέα τμήματα ένταξης στα νηπιαγωγεία και 200 στα δημοτικά πχ. Η εκτίμηση και ελπίδα μου είναι ότι θα δούμε μεγάλο νούμερο και στους δασκάλους ειδικής. Μακάρι να μας ενημέρωνε κάποιος έγκυρα και άμεσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2025, 03:03:40 pm από Dch »

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1753 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:02:45 pm »
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα φτάσουμε τον αριθμό 4500 στη ΓΕΝΙΚΗ Αβαθμια πλέον ..

Πε60 ταβάνι 1160
Πε70 ταβάνι 2040 (-537 οργανικές που πρέπει να δούμε από που καταργούνται)
Ειδικότητες 1200-1300 (χοντρικά)

Μου φαίνονται λίγες για να φτάσει τον αριθμό 4500, ακόμα και στο πιο αισιόδοξο σενάριο για όλους (+500 Μουσικούς, τις λιγότερες απώλειες για πε70 από τις καταργήσεις κλπ)

Μπορεί οι ειδικότητες που αρκετές είναι χρόνια ξεχασμένες να τσιμπήσουν κατι παραπάνω πλέον και πάνε στο 1500 συνολικά για να βγει το 4500

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:49:35 »

Αποσυνδεδεμένος mall_mar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1754 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:03:43 pm »
Από το στόμα σου και στου Θεού τ αυτι!

Τα συγκεντρωτικά λειτουργικά κενά σε ειδικά και τμήματα ένταξης που έχω βρει εγώ είναι 917 συν 100 συνταξιοδτησεις. Τα αντίστοιχα των νηπιαγωγών είναι 157 συν 7 συνταξιοδοτήσεις. Τα αιτήματα για καινουρια τμήματα ένταξης (από αυτά που μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί) είναι περισσότερα στα δημοτικά παρά στα νηπιαγωγεία. Το βρίσκω λίγο απίθανο να ιδρύσουν 850 νέα τμήματα ένταξης στα νηπιαγωγεία και 200 στα δημοτικά πχ. Η εκτίμηση και ελπίδα μου είναι ότι θα δούμε μεγάλο νούμερο και στους δασκάλους ειδικής. Μακάρι να μας ενημέρωνε κάποιος έγκυρα και άμεσα.

Αποσυνδεδεμένος Dch

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1755 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:08:45 pm »
Το 2023, αν δεν κάνω λάθος, ζητήθηκαν 360 νέα τμήματα ένταξης στα δημοτικά και 170 στα νηπιαγωγεία. Από αυτά ιδρύθηκαν μόνο 49 στα δημοτικά και νομίζω 47 στα νηπιαγωγεία. Τώρα τι να περιμένουμε άραγε ; Περισσότερα τμήματα ένταξης στα δημοτικά ή στα νηπιαγωγεία; Εγω περίμενα να δω περισσότερα αιτήματα για τα  δημοτικά, ίσως κάνω λάθος δεν ξέρω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2025, 03:14:38 pm από Dch »

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1756 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:12:14 pm »
Μπορεί και ο Patreas με το "τουλάχιστον 4ψήφιο" (παρότι ανέφερε στους ΠΕ60 σκέτο, άρα όχι ΠΕ61) να εννοούσε γενικότερα τον ευρύτερο κλάδο των ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ νηπιαγωγών (αθροιστικά: γενικής + ειδικής) ή μπορεί το υπουργείο να έκανε "κωλοτούμπα". Σε κάθε περίπτωση, ο Patreas είχε πει την ατάκα "οι εκπλήξεις πληρώνουν". Οπότε με την ανοργανωσιά που επικρατεί στο υπουργείο, πάντα τελευταία στιγμή θα προκύπτουν απρόοπτα.

Όχι, αναφερόταν ξεκάθαρα στους ΠΕ60 Γενικής, καθώς έκανε και μνεία στη συζήτηση για τις οργανικές του ολοημέρου που είχε γίνει στο παρελθόν.

Μπορεί να γίνω αντιπαθής με αυτό που θα γράψω (το έχω πει ήδη βέβαια μέσες άκρες), αλλά ο Patreas είναι αρκετά μεροληπτικός ως προς το συγκεγκριμένο ζήτημα. Όσα έχω πει γύρω από το θέμα δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου και επειδή έχω εικόνα και από συγκεκριμένες περιοχές, κατανοώ απόλυτα γιατί οι προτάσεις των διευθύνσεων είναι αυτές που είναι (μην πως πως κάποιες, έχοντας ίσως και προηγούμενη εμπειρία, κυριολεκτικά έσωσαν τον νομό τους από ένα μελλοντικό μπούκωμα, π.χ. Ιωάννινα).

Και σας διαβεβαιώνω πως καμία διεύθυνση δεν θα "έκοβε" θέσεις με το έτσι θέλω, θέσεις που τόσο πολύ τις χρειάζεται και που κάθε χρόνο καταβάλλει τόσο κόπο ώστε να τις καλύψει με αναπληρωτές (η συνεχής καταγραφή των αναγκών, η πρόσληψη αναπληρωτών, η μισθοδοσία τους κλπ. είναι ένας τεράστιος βραχνάς για τις διευθύνσεις). Για να έκαναν λοιπόν αυτές τις εισηγήσεις κάτι βλέπουν και αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις συναδέλφισες νηπιαγωγούς. Είναι εξάλλου οι πλέον αρμόδιες για να εκτιμήσουν τις ανάγκες που έχουν τόσο αυτή τη στιγμή, όσο και (κυρίως) στο μέλλον. Δείτε απλά τι συμβαίνει στη Γ' Αθήνας από πέρυσι και θα καταλάβετε τι έρχεται...

Αποσυνδεδεμένος Otteraki

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1757 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:50:55 pm »
Οι σκέψεις που κάνω με όσα είπες @neossos έχουν να κάνουν με τις συγχωνεύσεις. Βλέπω στο ΦΕΚ στη Γ Αθήνας που αναφέρεις 0 κενά, έψαξα όμως κ ειδα πανω απο 130 λειτουργικά.

Γίνεται λοιπον η συγκεκριμένη πρωτοβάθμια να υπολόγισε πως τα επόμενα χρόνια θα είναι οκ με εταθέσεις / άδειες και συγχωνεύσεις και γι αυτό έκανε πρόταση για μηδενικό αριθμο;

Αντίστοιχα και στους πε70 ακουγονται πολλές συγχωνεύσεις στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Βάλε και τις μειώσεις σε γεννήσεις, το μέλλον αρκετά δύσκολο για τους κλάδους της εκπαίδευσης!

Αποσυνδεδεμένος mall_mar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1758 στις: Ιουλίου 22, 2025, 04:10:27 pm »
Μα δεν έχουν καν κοινοποιηθεί οι αριθμοί αυτών των τμημάτων ένταξης που ζήτησαν φέτος τα σχολεία κάθε διεύθυνσης, εύχομαι κάτι να δοθεί αντίστοιχο των νηπιαγωγών και στους δασκάλους ειδικής.
Το 2023, αν δεν κάνω λάθος, ζητήθηκαν 360 νέα τμήματα ένταξης στα δημοτικά και 170 στα νηπιαγωγεία. Από αυτά ιδρύθηκαν μόνο 49 στα δημοτικά και νομίζω 47 στα νηπιαγωγεία. Τώρα τι να περιμένουμε άραγε ; Περισσότερα τμήματα ένταξης στα δημοτικά ή στα νηπιαγωγεία; Εγω περίμενα να δω περισσότερα αιτήματα για τα  δημοτικά, ίσως κάνω λάθος δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος Dch

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1759 στις: Ιουλίου 22, 2025, 04:14:51 pm »
Μα δεν έχουν καν κοινοποιηθεί οι αριθμοί αυτών των τμημάτων ένταξης που ζήτησαν φέτος τα σχολεία κάθε διεύθυνσης, εύχομαι κάτι να δοθεί αντίστοιχο των νηπιαγωγών και στους δασκάλους ειδικής.

Κάποιες λιγες περιοχές έδωσαν στοιχεία. Όλοι αυτό ευχόμαστε !!

Αποσυνδεδεμένος andreaspt15

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1760 στις: Ιουλίου 22, 2025, 04:21:05 pm »
@neossos Τι βλέπεις από εδώ και πέρα;Κάνε μια εκτίμηση με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν που για σένα βέβαια δεν ήταν τόσο νέα.

Αποσυνδεδεμένος Razam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1761 στις: Ιουλίου 22, 2025, 04:39:44 pm »
Όχι, αναφερόταν ξεκάθαρα στους ΠΕ60 Γενικής, καθώς έκανε και μνεία στη συζήτηση για τις οργανικές του ολοημέρου που είχε γίνει στο παρελθόν.

Μπορεί να γίνω αντιπαθής με αυτό που θα γράψω (το έχω πει ήδη βέβαια μέσες άκρες), αλλά ο Patreas είναι αρκετά μεροληπτικός ως προς το συγκεγκριμένο ζήτημα. Όσα έχω πει γύρω από το θέμα δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου και επειδή έχω εικόνα και από συγκεκριμένες περιοχές, κατανοώ απόλυτα γιατί οι προτάσεις των διευθύνσεων είναι αυτές που είναι (μην πως πως κάποιες, έχοντας ίσως και προηγούμενη εμπειρία, κυριολεκτικά έσωσαν τον νομό τους από ένα μελλοντικό μπούκωμα, π.χ. Ιωάννινα).

Και σας διαβεβαιώνω πως καμία διεύθυνση δεν θα "έκοβε" θέσεις με το έτσι θέλω, θέσεις που τόσο πολύ τις χρειάζεται και που κάθε χρόνο καταβάλλει τόσο κόπο ώστε να τις καλύψει με αναπληρωτές (η συνεχής καταγραφή των αναγκών, η πρόσληψη αναπληρωτών, η μισθοδοσία τους κλπ. είναι ένας τεράστιος βραχνάς για τις διευθύνσεις). Για να έκαναν λοιπόν αυτές τις εισηγήσεις κάτι βλέπουν και αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις συναδέλφισες νηπιαγωγούς. Είναι εξάλλου οι πλέον αρμόδιες για να εκτιμήσουν τις ανάγκες που έχουν τόσο αυτή τη στιγμή, όσο και (κυρίως) στο μέλλον. Δείτε απλά τι συμβαίνει στη Γ' Αθήνας από πέρυσι και θα καταλάβετε τι έρχεται...

Αρα οι αριθμοί των αναπληρωτών νηπιαγωγών που βλέπουμε κάθε χρόνο είναι φανταστικοί και μάλλον τους ονειρευόμαστε και εμείς και ο πατρεας; Είναι δηλ δίκαιο να έχει θεσμοθετηθεί η δίχρονη προσχολική εδώ και 6 χρόνια αλλά να μην γίνεται καμία σύσταση και όταν αυτήν γίνει να είναι μειωμένη σε σχέση με τις ανάγκες..
Όσο για τις διευθύνσεις ελπίζω να μην ζητήσουν τέτοιους αριθμούς πάλι τον Σεπτέμβρη αφού αυτά είναι τα πραγματικά κενά..ας διορίζονται μόνο οι δάσκαλοι στην Ελλάδα μόνοι εκεί δεν θα υπάρχει μπούκωμα όπως φαίνεται

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1762 στις: Ιουλίου 22, 2025, 04:57:18 pm »
Αρα οι αριθμοί των αναπληρωτών νηπιαγωγών που βλέπουμε κάθε χρόνο είναι φανταστικοί και μάλλον τους ονειρευόμαστε και εμείς και ο πατρεας; Είναι δηλ δίκαιο να έχει θεσμοθετηθεί η δίχρονη προσχολική εδώ και 6 χρόνια αλλά να μην γίνεται καμία σύσταση και όταν αυτήν γίνει να είναι μειωμένη σε σχέση με τις ανάγκες..
Όσο για τις διευθύνσεις ελπίζω να μην ζητήσουν τέτοιους αριθμούς πάλι τον Σεπτέμβρη αφού αυτά είναι τα πραγματικά κενά..ας διορίζονται μόνο οι δάσκαλοι στην Ελλάδα μόνοι εκεί δεν θα υπάρχει μπούκωμα όπως φαίνεται
ή ενδεχομένως να ήταν αυτή η αρχική κατανομή του υπουργείου και μετά τις πιέσεις κάθε κλάδου και τις καταγγελίες να έκανε πίσω και να θέλει να δώσει περισσότερες θέσεις σε άλλες ειδικότητες.
Πάντα έτσι κάνουν, άλλους ευνοούν και άλλους τους χαντακωνουν

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1763 στις: Ιουλίου 22, 2025, 05:01:52 pm »
Το τελευταίο μήνυμα του patreas είναι το εξής:

Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Συνταξιοδοτήσεις 2025
« στις: Μαΐου 28, 2025, 11:22:44 pm »
Παράθεση από: P20 στις Μαΐου 28, 2025, 11:17:22 pm
Ευχαριστούμε. Σε δασκάλους και νηπιαγωγούς τα τόσο μεγάλα νούμερα στην Ειδική όντως ευσταθούν; 1100 περίπου ΠΕ 70 και 230 ΠΕ 60;

Απάντηση από patreas:
Όχι, είναι ανάποδα. Βρε πού είχε ξαναγίνει αυτό... :)
Θα το κάνω Edit πάραυτα.

Επομένως, είναι φως φανάρι ότι αυτό που προσπαθησαν να πετύχουν πέρυσι (αλλά το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή των δασκάλων) προσπαθούν να το πετύχουν φέτος.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193277
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)