0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλλον, οι εκπλήξεις που πληρώνουν, αφορούν στις ειδικότητες και δη στους ΠΕ 06...Κοντός ψαλμός...
Πέρα από τα οργανικά τους δεν μπορεί να διορίσει όμως .. θα δούμε σε 1-1,5 εβδομάδα!!
Μια χαρά μπορεί. Έγινε πέρυσι όπου διόρισε 3 φορές πάνω από τα οργανικά.
Πέρα από τα οργανικά τους δεν μπορεί να διορίσει όμως .. θα δούμε σε 1-1,5 εβδομάδα!!Καλησπέρα, γνωρίζετε ποσά είναι τα οργανικά κενά κ στις δύο βαθμίδες;
Δηλαδή τι νούμερο να περιμένουμε; Λιγότερο και από 185 συνολικά που αναφέρθηκε παραπάνω;
Μια προσωπική γνώμη σχετικά με τις καταργήσεις των οργανικών των ΠΕ70 ..Δεν ξέρω αν έχει παρατηρήσει κανείς αλλά στα άρθρα των νομοσχεδίων περί ίδρυσης ή κατάργησης οργανικών γίνεται λόγος για "ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ60 ή ΠΕ70" .. όπου εδώ δεν διαχωρίζει ΠΕ60 - ΠΕ61 ή ΠΕ70 -ΠΕ71 ..Σε κάποιο σημείο αναφέρει ίδρυση "ειδικοτήτων" όπου εκεί αναφέρει συγκεκριμένα ΠΕ60 ή ΠΕ61 και ΠΕ70 ή ΠΕ71 .. "Συστήνονται, πλέον των υφιστάμενων, εκατόν εξήντα δύο (162) οργανικές θέσειςΕκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στα Κέντρα ΔιεπιστημονικήςΑξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), με ταυτόχρονη κατάργησηισάριθμων θέσεων των ίδιων ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ωςακολούθως:α) Νηπιαγωγών (ΠΕ60 ή ΠΕ61): σαράντα επτά (47) θέσεις,β) Δασκάλων (ΠΕ70 ή ΠΕ71): τριάντα μία (31) θέσεις,"Επιπλέον, στην ανάρτηση των φάσεων των αναπληρωτών αναφέρεται π.χ. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ70, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕ71 ή ΠΕ70 (για κάποιον που προσλαμβάνεται ως παράλληλη ή Τ.Ε.).Με αυτά, αντιλαμβάνομαι πως στις ιδρύσεις ή καταργήσεις τις πρόσφατες αναφέρεται ΜΟΝΟ ΚΛΑΔΟΣ, που σημαίνει πως αφορά και σε ΓΕΝΙΚΗ και σε ΕΙΔΙΚΗ. Αυτό το είδαμε μόλις σήμερα (χθες για την ακρίβεια) στις νεοσυσταθείσες θέσεις των πε60 .. Έτσι, θεωρώ πως οι καταργήσεις των πε70 δεν αφορούν μόνο στη ΓΕΝΙΚΗ, γιατί αναφέρονται σε ΚΛΑΔΟ, αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ. Τώρα, το πόσες οργανικές θα καταργηθούν από την ΕΙΔΙΚΗ και πόσες από την ΓΕΝΙΚΗ των ΠΕ70 θα το μάθουμε πιθανότατα με ΦΕΚ. Σε αυτό τον διαχωρισμό αυτών των δύο φράσεων νομίζω νοηματοδοτείται το όλο πράγμα.Τονίζω πως παραθέτω απλά την προσωπική μου γνώμη και μόνο!
Και μετά ξύπνησες. Συγνώμη κιόλας αλλά έχεις δει πόσες είναι οι θέσεις στην ειδική αγωγή; Εδώ περιμένουμε τα νέα τμήματα ένταξης στα δημοτικά και εσύ λες ότι θα καταργηθούν θέσεις από πού; Από τα ειδικά στα οποία μόλις πριν 5 χρόνια έκαναν τους πρώτους διορισμούς; Και έπειτα ακολούθησαν διορισμοί με το σταγονόμετρο; Βέβαια οκ, μπορεί να ελπίζει ο καθένας σε ο,τι θέλει ώστε να μη θίγεται ο κλάδος του.
Χτεσινή συνέντευξη υπουργούhttps://tomanifesto.gr/sofia-zacharaki-sto-manifesto-i-paideia-den-einai-ideologiko-tampoy-alla-thema-ethnikis-proteraiotitas-211917"...Συγκεκριμένα, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου μας, το οποίο θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες, θα συσταθούν για πρώτη φορά από το 2021 600 επιπλέον θέσεις ψυχολόγων και 600 επιπλέον θέσεις κοινωνικών λειτουργών..."Η κατανομή θα ανακοινωθεί αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο ή δεν παίζει ρόλο χρονικά;
Μια προσωπική γνώμη σχετικά με τις καταργήσεις των οργανικών των ΠΕ70 ..Δεν ξέρω αν έχει παρατηρήσει κανείς αλλά στα άρθρα των νομοσχεδίων περί ίδρυσης ή κατάργησης οργανικών γίνεται λόγος για "ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ60 ή ΠΕ70" .. όπου εδώ δεν διαχωρίζει ΠΕ60 - ΠΕ61 ή ΠΕ70 -ΠΕ71 ..Σε κάποιο σημείο αναφέρει ίδρυση "ειδικοτήτων" όπου εκεί αναφέρει συγκεκριμένα ΠΕ60 ή ΠΕ61 και ΠΕ70 ή ΠΕ71 .. "Συστήνονται, πλέον των υφιστάμενων, εκατόν εξήντα δύο (162) οργανικές θέσειςΕκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στα Κέντρα ΔιεπιστημονικήςΑξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), με ταυτόχρονη κατάργησηισάριθμων θέσεων των ίδιων ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ωςακολούθως:α) Νηπιαγωγών (ΠΕ60 ή ΠΕ61): σαράντα επτά (47) θέσεις,β) Δασκάλων (ΠΕ70 ή ΠΕ71): τριάντα μία (31) θέσεις,"Με αυτά, αντιλαμβάνομαι πως στις ιδρύσεις ή καταργήσεις τις πρόσφατες αναφέρεται ΜΟΝΟ ΚΛΑΔΟΣ, που σημαίνει πως αφορά και σε ΓΕΝΙΚΗ και σε ΕΙΔΙΚΗ.Αυτό το είδαμε μόλις σήμερα (χθες για την ακρίβεια) στις νεοσυσταθείσες θέσεις των πε60 ..Έτσι, θεωρώ πως οι καταργήσεις των πε70 δεν αφορούν μόνο στη ΓΕΝΙΚΗ, γιατί αναφέρονται σε ΚΛΑΔΟ, αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ. Τώρα, το πόσες οργανικές θα καταργηθούν από την ΕΙΔΙΚΗ και πόσες από την ΓΕΝΙΚΗ των ΠΕ70 θα το μάθουμε πιθανότατα με ΦΕΚ. Σε αυτό τον διαχωρισμό αυτών των δύο φράσεων νομίζω νοηματοδοτείται το όλο πράγμα.Τονίζω πως παραθέτω απλά την προσωπική μου γνώμη και μόνο!