0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορεί να προτιμήσει το ΥΠΑΙΘΑ, όπως ειπώθηκε παραπάνω, να έχει υπεράριθμους από το να ψάχνει άτομα με τοπικές/ειδικές προσκλήσεις και να μην βρίσκει. Είδαμε τι έγινε πέρσι στην Αττική στους ΠΕ70ΕΑΕ
Καλησπέρα!! Κι εγώ πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα γίνει αφού το ΕΣΠΑ για τη γενική μας χαιρέτησε. Ακόμη κι έτσι όμως κενά θα προκύψουν …
Σοβαρό πρόβλημα η Πρωτοβαθμια Γενική θα είναι το νέο σχολικό έτος. Το είπα ξανά, ότι δεν θα μου κάνει εντύπωση αν στις δύο πρώτες φάσεις ΔΕΝ κάνει καμία πρόσληψη στη γενική
Κενά αναπληρωτών θα υπάρχουν πάντως ακόμα και με πλήρη κάλυψη των οργανικών. Ενδεικτικά για ΠΕ70 Γενικής: 150+ στο Ηράκλειο, 100+ στην Ανατολική Αττική, 80+ στη Χαλκιδική κ.α. Το πώς θα βρουν τις πιστώσεις για να τα καλύψουν τώρα είναι άλλο θέμα...
Επειδή μου διαφεύγει στην πρωτοβάθμια γενική τι έχει γίνει; Έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέσω του οποίου προσλάμβαναν στο ολοήμερο και δε θα υπάρξει άλλο; Επίσης αυτό επηρεάζει και τα Ζεπ; Σας ευχαριστώ!!
Ο Πατρέας, έχει ενημερώσει από Μάιο ότι φέτος τον 8/2025 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ολοήμερου τύπου σχολείου σε 70 και 60. Λογικά, το επόμενο μετά την ανανέωση του ΕΣΠΑ τον 8/2027!
Έτσι φαίνεται (και προσωπικά δεν νομίζω να ανανεωθεί στο μέλλον). Το πρόγραμμα μάλιστα δεν ήταν μόνο για το ολοήμερο, αλλά κάλυπτε και θέσεις του πρωινού, καθώς τόσο τα οργανικά, όσο και τα λειτουργικά κενά υπολογίζονται ενιαία. Πιθανολογώ βέβαια πως από εδώ και πέρα θα διαχωρίζονται τα κενά αναπληρωτών σε πρωινού και ολοημέρου, διότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα καλύπτουν όλα. Αυτό όμως ενδέχεται να δημιουργήσει μια κατάσταση όπου σε κάποιες περιοχές θα λειτουργούν όλα τα ολοήμερα (εκεί όπου οι μόνιμοι θα επαρκούν για όλα τα λειτουργικά κενά), ενώ σε άλλες τα ολοήμερα θα υπολειτουργούν εντελώς γιατί οι λιγοστοί αναπληρωτές θα στελεχώνουν κατά προτεραιότητα τα πρωινά. Αυτά βέβαια είναι υποθέσεις μέχρι να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη.