*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 612614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lovemath

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3542 στις: Αυγούστου 17, 2025, 10:04:16 am »
Περσινά δεδομένα του κ. Κατσωνόπουλου

https://www.especial.gr/hartografisi-deyterovathmias-ekpaideysis-arithmitika-dedomena-mathiton-ekpaideytikon-s/

Είσαι σίγουρος για αυτό; Μήπως είδες κάποια παλιότερη ηλικιακή κατανομή;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:38 »

Αποσυνδεδεμένος vour4school

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3543 στις: Αυγούστου 17, 2025, 11:00:59 am »
@patreas Καλημέρα! Θα μπορούσες να κάνεις προβλέψεις- υποθέσεις ως προς τον αριθμό διορισμών πε70 του χρόνου; Όσοι διαμένουμε στη Θράκη κι εχουμε κάνει οικογένειες εδώ συγκεντρώνοντας παράλληλα αρκετα μόρια ως αναπληρωτές, αν φέτος δεν δηλώσουμε για διορισμό " κινδυνεύουμε" να χασουμε την ευκαιρία μελλοντικά; Θα γίνουν τουλάχιστον τόσοι όσοι οι συνταξεις; Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η Θράκη που την περιμενουμε τόσα χρόνια;
Ίσως ερωτήσεις δυσκολες να απαντηθουν αλλα απο μια μαμά που έχει χάσει τον ύπνο της για άλλο ενα καλοκαιρι. Να είστε καλά για όλες τις πληροφορίες που μας έχετε δώσει.

Δυστυχώς, η Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξανά ανοίξει ποτέ για διορισμούς. Θα είναι ελάχιστοι έως μηδαμινοί. Γεμίζουν πάντα με μεταθέσεις οι θέσεις και υπάρχουν πάντα υπεράριθμοι.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #3544 στις: Αυγούστου 17, 2025, 11:23:49 am »
Κάνετε το "λάθος" να συγκρίνετε τις περιοχές που δόθηκαν τα πρώτα 3 χρόνια (20,21,22) που ήταν οι πρώτοι διορισμοί μετά από 10 χρόνια, με αυτές που δίνονται τώρα ή θα δοθούν στο μέλλον.

Περίπου το ίδιο λάθος είναι να συγκρίνονται αριθμητικά οι διορισμοί της Δευτεροβάθμιας φέτος με τους περσινούς, των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας με τις χρονιές που έγινε ίδρυση οργανικών και των νηπιαγωγών με φέτος.

Η μόνη ειδικότητα που έχει σταθερό ρυθμό συνταξιοδοτήσεων σε 4ψηφιο νούμερο είναι οι δάσκαλοι. Αυτό δε σημαίνει όμως απαραίτητα 4ψηφιο νούμερο διορισμών, γιατί και τα τμήματα μειώνονται και κάποια στιγμή θα γίνει πλήρης εξορθολογισμός της οργανικότητας των σχολείων. Παρόλα αυτά, δυσκολεύομαι πολύ να φανταστώ χρονιά που να μην έχουν οι δάσκαλοι το λιγότερο 800 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οργανικά κενά. Σε όλους τους υπόλοιπους, οι πολλοί διορισμοί σημαίνουν πλήρη κάλυψη των κενών κι άρα μετά οι όποιοι διορισμοί θα προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις. Έχεις πολλές; Καλώς. Έχεις 40-50; Ξέχνα τους 500 διορισμούς που είχες τα προηγούμενα χρόνια. Και προφανώς οι συνταξιοδοτήσεις που θα προκύπτουν κυρίως από τα αστικά κέντρα, θα καλύπτονται από μεταθέσεις, άρα οι προσφερόμενες θέσεις διορισμού θα είναι στην επαρχία.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 17, 2025, 11:25:47 am από trust no one »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3545 στις: Αυγούστου 17, 2025, 11:32:26 am »
Περσινά δεδομένα του κ. Κατσωνόπουλου

https://www.especial.gr/hartografisi-deyterovathmias-ekpaideysis-arithmitika-dedomena-mathiton-ekpaideytikon-s/
Δεν τα λες και ευοίωνα τα στατιστικά. Οι καθηγητές διορίζονται αργότερα από τους δασκάλους και πολλοί από αυτούς για να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη πρέπει να παραμείνουν μέχρι τα 67. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καθηγητές που είναι διορισμένοι στην Άθμια. Στην δική μου ειδικότητα έφυγαν ήδη όσοι πρόλαβαν με κουτσουρεμένη σύνταξη κάνοντας χρήση ευνοϊκών διατάξεων, οι υπόλοιποι πάμε για τα 67

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:38 »

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3546 στις: Αυγούστου 17, 2025, 11:44:19 am »
Κάνετε το "λάθος" να συγκρίνετε τις περιοχές που δόθηκαν τα πρώτα 3 χρόνια (20,21,22) που ήταν οι πρώτοι διορισμοί μετά από 10 χρόνια, με αυτές που δίνονται τώρα ή θα δοθούν στο μέλλον.

Περίπου το ίδιο λάθος είναι να συγκρίνονται αριθμητικά οι διορισμοί της Δευτεροβάθμιας φέτος με τους περσινούς, των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας με τις χρονιές που έγινε ίδρυση οργανικών και των νηπιαγωγών με φέτος.

Η μόνη ειδικότητα που έχει σταθερό ρυθμό συνταξιοδοτήσεων σε 4ψηφιο νούμερο είναι οι δάσκαλοι. Αυτό δε σημαίνει όμως απαραίτητα 4ψηφιο νούμερο διορισμών, γιατί και τα τμήματα μειώνονται και κάποια στιγμή θα γίνει πλήρης εξορθολογισμός της οργανικότητας των σχολείων. Παρόλα αυτά, δυσκολεύομαι πολύ να φανταστώ χρονιά που να μην έχουν οι δάσκαλοι το λιγότερο 800 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οργανικά κενά. Σε όλους τους υπόλοιπους, οι πολλοί διορισμοί σημαίνουν πλήρη κάλυψη των κενών κι άρα μετά οι όποιοι διορισμοί θα προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις. Έχεις πολλές; Καλώς. Έχεις 40-50; Ξέχνα τους 500 διορισμούς που είχες τα προηγούμενα χρόνια. Και προφανώς οι συνταξιοδοτήσεις που θα προκύπτουν κυρίως από τα αστικά κέντρα, θα καλύπτονται από μεταθέσεις, άρα οι προσφερόμενες θέσεις διορισμού θα είναι στην επαρχία.
Σωστός... δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση.

Αποσυνδεδεμένος Penrose

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3547 στις: Αυγούστου 17, 2025, 12:43:02 pm »
Ενδεχομένως έχει απαντηθεί ή έχει κάνει ο trust σχετική έρευνα. Πόσοι φιλόλογοι μέχρι θέση 500 είναι σε πίνακες ειδικής και γενικής;

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #3548 στις: Αυγούστου 17, 2025, 12:54:39 pm »
Ενδεχομένως έχει απαντηθεί ή έχει κάνει ο trust σχετική έρευνα. Πόσοι φιλόλογοι μέχρι θέση 500 είναι σε πίνακες ειδικής και γενικής;

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1noJvBW9Z8sWB35STbT4zJrOOAHflgSZu/edit?usp=sharing&ouid=115772221074777889682&rtpof=true&sd=true

Αποσυνδεδεμένος Foxy

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3550 στις: Αυγούστου 17, 2025, 01:39:19 pm »
Θέλω να κάνω μια ερώτηση, γιατί αν δηλώσω όλη την Ελλάδα διορίζομαι. Με 800 ευρώ βγαίνουμε οικονομικά; Προσωπικά, τα βάζω κάτω και δε βγαίνει το πράγμα, αλλά θέλω να μου πει κάποιος την άποψη του που μπορεί να έχει πάει είτε μόνιμος είτε αναπληρωτής εκτός της πόλης του. Τα 800 ευρώ είναι ξεφτίλα για τον κλάδο μας και θεωρώ ότι χίλιες φορές να δουλέψω αναπληρώτρια στον τόπο μου παρά να τους κάνω τη χάρη να καταλήξω Β Κυκλάδων με 800 ευρώ. Είναι σαν να τους λέμε «όλα εντάξει δώστε μας και λιγότερα και θα πάμε όπου θέλετε». Πέρα από την υποτίμηση του κλάδου, με το σκεπτικό δηλώνω τα πάντα και δέχομαι όσα μου δίνεις, δε θα ανέβει ποτέ ο μισθός μας. Αν μείνουν κενές θέσεις όμως, μπορεί να δώσουν κάποια στιγμή κάτι παραπάνω σαν δελεαρ για περιοχές εκτός της πόλης μας. Δεν ξέρω, παραθέτω σκέψεις!

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3551 στις: Αυγούστου 17, 2025, 01:51:57 pm »
Θέλω να κάνω μια ερώτηση, γιατί αν δηλώσω όλη την Ελλάδα διορίζομαι. Με 800 ευρώ βγαίνουμε οικονομικά; Προσωπικά, τα βάζω κάτω και δε βγαίνει το πράγμα, αλλά θέλω να μου πει κάποιος την άποψη του που μπορεί να έχει πάει είτε μόνιμος είτε αναπληρωτής εκτός της πόλης του. Τα 800 ευρώ είναι ξεφτίλα για τον κλάδο μας και θεωρώ ότι χίλιες φορές να δουλέψω αναπληρώτρια στον τόπο μου παρά να τους κάνω τη χάρη να καταλήξω Β Κυκλάδων με 800 ευρώ. Είναι σαν να τους λέμε «όλα εντάξει δώστε μας και λιγότερα και θα πάμε όπου θέλετε». Πέρα από την υποτίμηση του κλάδου, με το σκεπτικό δηλώνω τα πάντα και δέχομαι όσα μου δίνεις, δε θα ανέβει ποτέ ο μισθός μας. Αν μείνουν κενές θέσεις όμως, μπορεί να δώσουν κάποια στιγμή κάτι παραπάνω σαν δελεαρ για περιοχές εκτός της πόλης μας. Δεν ξέρω, παραθέτω σκέψεις!
Οι σκέψεις σου είναι σωστές, όλοι θα συμφωνήσουν. Απλά εμπεριέχει κάποιο ρίσκο η απόφαση να μη δηλώσεις όλες τις περιοχές.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελία23

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #3552 στις: Αυγούστου 17, 2025, 01:54:17 pm »
Οι σκέψεις σου είναι σωστές, όλοι θα συμφωνήσουν. Απλά εμπεριέχει κάποιο ρίσκο η απόφαση να μη δηλώσεις όλες τις περιοχές.

Κανένα ρίσκο. Πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια. Πρέπει να μάθουμε να λέμε και «όχι» για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής μας.
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος fio5

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3553 στις: Αυγούστου 17, 2025, 01:55:06 pm »
Καλησπέρα,

συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου. Δε βγαίνει κανείς με 800 ευρώ εκτός έδρας. Προσωπικά αν δε διοριζόμουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας δε θα πήγαινα επ' ουδενί μακριά από τον τόπο μου με τέτοιες αμοιβές. Εννοείται ότι κάνουμε λειτούργημα, αλλά αυτό δε δίνει σε κανέναν από τους κυβερνώντες το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται το μεράκι και την αγάπη μας για την εκπαίδευση.

Αποσυνδεδεμένος Dimthan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3554 στις: Αυγούστου 17, 2025, 01:59:22 pm »

Κατέγραψες ακριβώς τις σκέψεις μου. Μετά από 11 χρόνια πτυχιούχος και κάνοντας κάθε χρόνο αίτηση διορισμού (χωρίς καμιά ελπίδα), πρώτη χρονιά φέτος διορίζομαι αλλά δε θα κάνω αίτηση από τη στιγμή που δε δίνει κενό στο μέρος μου ή έστω σε διπλανό νομό. Δε θα χρεωθούμε και για ξενιτευτούμε να δουλέψουμε με μόνο "τυράκι" τη μονιμότητα, κάπου πρέπει να μπει η λογική σε όλο αυτό.
* Εννοείται βγάζω το καπέλο σε όλους αυτούς που θα το κάνουν (κ θα είναι πολλοί) και χαίρομαι για το διορισμό τους.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3555 στις: Αυγούστου 17, 2025, 02:08:21 pm »
Κανένα ρίσκο. Πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια. Πρέπει να μάθουμε να λέμε και «όχι» για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής μας.
Ρίσκο υπάρχει. Το απρόβλεπτο, δηλαδή να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία διορισμού. Δε λέω ότι αυτή η πιθανότητα είναι μεγάλη, μικρή είναι, αλλά πάντοτε υφίσταται.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)