0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναψα σύμφωνο συμβίωσης πριν λιγες μερες ( οντας ανεργη) και διοριστηκα τωρα με τη 2ΓΕ. Οταν θα τελεσω θρησκευτικό/πολιτικο γαμο(με το ιδιο ατομο), θα δικαιουμαι αδεια γαμου;
Η άδεια γάμου χορηγείται αμέσως μετά την ημερομηνία τέλεσης του γάμου/ συμφωνου συμβίωσης κ όχι σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν ξέρω, εάν με τη θρησκευτική τελετή, θεωρείται από την υπηρεσία ότι μπορεί να χορηγηθεί κ τότε η άδεια, εφ όσον δεν έχει δοθεί ηδη. Ένα τηλεφώνημα στο τμήμα αδειών, θα σας λύσει τις απορίες.
Άδεια γάμου δικαιούμαστε μια φορά , σε όποιο γάμο επιλέξουμε εμείς! Δικαιούμαστε και οι δύο 5 ημέρες, προσοχή εργάσιμες! Επίσης η άδεια ξεκινάει από την ημέρα κατάθεσης στο ληξιαρχείο του συμφώνου η ότι άλλο είναι.. εγώ έτσι έχασα μια μέρα άδειας γτ δεν το ήξερα..
Απο οσο ξερω μπορει να παρθει και νωριτερα. 5 μερες πριν το γαμο ή 5 μερες μετα ή σπαστα (πχ 2 πριν και 3 μετα, παντα ομως συνολο 5)
Καλησπέρα,Θέλουμε με τον σύντροφό μου να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης και δεν έχω καταλάβει πότε μπορώ να πάρω την άδεια γάμου. Π.χ Αν το υπογράψουμε την Παρασκευή και το καταθέσουμε στο ληξιαρχείο την ίδια μέρα, μπορώ να πάρω την άδεια από την επόμενη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή;Σας ευχαριστώ.
Ναι μπορείς. Δες αυτό.Άδεια Λόγω Γάμου / Συμφώνου ΣυμβίωσηςΔιάρκεια: 5 εργάσιμες ημέρεςΝομοθεσία: παρ.1, άρθρο 50, ν.3528/2007 και άρθρο 54, ν.4830/2021Παρατηρήσεις: Δεν υπολογίζεται στην κανονική ετήσια άδεια του εργαζομένου.Χορήγηση σε συνέχεια με το γεγονός (σε περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης, ως γεγονός θεωρείται η κατάθεση του συμφώνου συμβίωσης στο ληξιαρχείο).Παράθεση Κύριας Διάταξης: «Οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα άδειας απουσίας με αποδοχές 5 εργάσιμων ημερών σε περίπτωση γάμου».