*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 255551 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #224 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 05:55:31 pm »
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:23:15 »

Αποσυνδεδεμένος ALICE365

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έν οίδα ότι ουδέν οίδα
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #225 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 06:16:55 pm »
Καλά αυτός που έγραψε ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις... πέρυσι τέτοιον καιρό έγραφε ότι εξαιτίας της καταστροφής στην Λάρισα δεν θα κάνουν προσλήψεις αναπληρωτών... ότι να ναι δηλαδή...

Αποσυνδεδεμένος cest Claire

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #226 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 06:45:35 pm »
Προφανώς και ισχύει το "δεν υπάρχουν πιστώσεις" αλλά όχι έτσι όπως το καταλάβανε. Δεν υπάρχουν πιστώσεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη  β φάση. Για να υπάρξουν πιστώσεις πρέπει πρώτα να δηλωθούν όλα τα κενά που ακόμη τα δηλώνουν. Μετά θα αποφασίσουν το ποσοστό κάλυψης που ουσιαστικά είναι οι πιστώσεις που θα δώσουν από τον κρατικό και από το ΕΣΠΑ για τη φάση αυτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουν αναπληρωτές μέσω του κρατικού. Απλά δε γίνεται. Τα κενά είναι πολλά. Με τι θα τα καλύψουν; Θα αφήσουν τα παιδιά ολόκληρο τον Οκτώβριο χωρίς εκπαιδευτικούς; Άντε ο Σεπτέμβρης είναι κουτσός αλλά όχι και τον Οκτώβριο, ειδικά αν μιλάμε για ειδικότητες που δεν μπορούν να κάνουν μπαλώματα με καλύψεις από ώρες άλλων και διάφορα παράτυπα που κάνουν για να γλιτώσουν προσλήψεις.

Υ.Γ: Το διάβασα αυτό που λες αλλά από όσα διάβασα κατάλαβα ότι σε αυτόν τον συνάδελφο του είπαν από το αρμόδιο τμήμα ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις αυτή τη στιγμή, ότι δηλαδή δε φαίνεται για την ώρα να έχει ανακοινωθεί το πόσα χρήματα θα δώσουν για τους αναπληρωτές από τον κρατικό και αυτός έβγαλε το συμπέρασμα ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Δηλαδή συγγνώμη κιόλας, είμαστε σοβαροί; Μα αν δεν υπάρχουν λεφτά στη

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #227 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 06:49:18 pm »
Ο Πατρέας έχει πει γενικα ότι τα χρήματα είναι ελάχιστα πλέον.  Το σχέδιο όπως το είχαν φανταστεί, δεν τους βγήκε. Η μη ανάληψη των νεοδιόριστων λόγω αδειών έχει πολύ υψηλά ποσοστά και επίσης πολλοί είναι ειδικές κατηγορίες και μετακινούνται σε πιο κεντρικές περιοχές. Σε κάποια μερη υπήρχε ποσοστό 40% μη υπηρέτησης από τους νεοδιόριστους. Ετσι η α φάση δεν κάλυψε τα εναπομείναντα κενά, αφού τα κενά αποδεικνύονται περισσότερα. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων λέγεται από τη μια ότι προκάλεσαν υπεραριθμίες σε κάποιες περιοχές, από την άλλη όμως μπορεί να μην είχαν συνολικά το αποτέλεσμα που φαντάζονταν λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων καθώς και ρουσφετιών για εκ των υστέρων εγκρίσεις ολιγομελων. Άρα αν θέλουν να καλύψουν τα κενά έστω για τα μαθήματα ππυ εξετάζονται (Γυμνάσιο) ή έχουν τράπεζα καθώς κ τα πανελλαδικά, πρέπει να γίνουν κι άλλες αλχημείες και ένας τρόπος είναι η καθυστέρηση ώστε να δουν τι θα γίνει, και να κερδίσουν χρόνο ώστε να προκύψουν κι άλλες θέσεις από την εξοικονόμηση μισθών. Επικοινωνιακά το έχουν εξηγήσει, οο καθηγητές διορίζονται και παίρνουν άδεια. Άρα το δεν υπάρχουν πιστώσεις, όπως το καταλαβαίνω, σημαίνει ότι δεν επαρκούν τα λεφτά για να γίνουν άμεσα προσλήψεις γοατι δεν θα φτάσουν για όλα και σε βάθος χρόνου δεν έχουν.

Όπως το βλέπω, θα έρχονται με το σταγονόμετρο ΠΕ02/3/4 ίσως και 86 και κάποιες ειδικότητες των ΕΠΑΛ, όσο πιο αργά γίνεται τον Οκτώβριο κ προς τα τέλη Νοεμβρίου, θα προσληφθούν και όσοι εινσι από ΕΣΠΑ και μετά τα Χριστούγεννα θα αρχίσουν να στέλνουν «συμβολικά» και τις άλλες ειδικότητες έτσι για να πουν ότι τους έστειλαν. Έχουν ξαναγίνει αυτά πολλές φορές, δοκιμασμένα κόλπα.
Σημειώνω ότι και πέρσι έφτασε Δεκέμβριος και υπήρχαν αδίδακτα μαθήματα ππυ εξετάζονται ενώ τα άλλα μισά τμήματα μπορεί να τα διδάσκονταν από την αρχή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:23:15 »

Αποσυνδεδεμένος thouvou000

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #228 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 07:49:45 pm »
Καλά αυτός που έγραψε ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις... πέρυσι τέτοιον καιρό έγραφε ότι εξαιτίας της καταστροφής στην Λάρισα δεν θα κάνουν προσλήψεις αναπληρωτών... ότι να ναι δηλαδή...
Πάντως ναι πήγα και διάβασα τι είχε πει ο Πατρεας για τη Δευτεροβάθμια κυρίως φέτος, ότι θα φάει μεγάλη ¨χλαπάτσα" στις προσλήψεις αναπληρωτών γιατί εκεί έγινε το μεγάλο πανηγύρι με την μετατροπή των πιστώσεων για αναπληρωτές σε μόνιμους. Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, λογικά δε θα γίνουν τρομερές περικοπές στις φάσεις αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι πολύ μεγάλη αυτή η φάση στους ΕΣΠΑ γιατί υπήρξε μεγάλο ποσοστό κάλυψης στην Α φάση αλλά μακάρι να βγω ψεύτης γιατί μπορεί να είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης στην Α φάση φέτος, π.χ στις παράλληλες, αλλά γίνεται της κακομοίρας με τους εκπαιδευτικούς να έχουν 3 και 4 παιδιά και σε διαφορετικα τμήματα, με αποτέλεσμα και ο εκπαιδευτικός να τρέχει και να μη φτάνει και να μη γίνεται φυσικά δουλειά γιατί πώς να γίνει δουλειά όταν ένα παιδάκι που ήταν για 24 ώρες στην καλύτερη να πάρει 12, στην καλύτερη έτσι! Ντροπή πραγματικά

Αποσυνδεδεμένος ALICE365

• Πλήρες μέλος
  • Έν οίδα ότι ουδέν οίδα
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #229 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 08:27:34 pm »
Ο Πατρέας έχει πει γενικα ότι τα χρήματα είναι ελάχιστα πλέον.  Το σχέδιο όπως το είχαν φανταστεί, δεν τους βγήκε. Η μη ανάληψη των νεοδιόριστων λόγω αδειών έχει πολύ υψηλά ποσοστά και επίσης πολλοί είναι ειδικές κατηγορίες και μετακινούνται σε πιο κεντρικές περιοχές. Σε κάποια μερη υπήρχε ποσοστό 40% μη υπηρέτησης από τους νεοδιόριστους. Ετσι η α φάση δεν κάλυψε τα εναπομείναντα κενά, αφού τα κενά αποδεικνύονται περισσότερα. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων λέγεται από τη μια ότι προκάλεσαν υπεραριθμίες σε κάποιες περιοχές, από την άλλη όμως μπορεί να μην είχαν συνολικά το αποτέλεσμα που φαντάζονταν λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων καθώς και ρουσφετιών για εκ των υστέρων εγκρίσεις ολιγομελων. Άρα αν θέλουν να καλύψουν τα κενά έστω για τα μαθήματα ππυ εξετάζονται (Γυμνάσιο) ή έχουν τράπεζα καθώς κ τα πανελλαδικά, πρέπει να γίνουν κι άλλες αλχημείες και ένας τρόπος είναι η καθυστέρηση ώστε να δουν τι θα γίνει, και να κερδίσουν χρόνο ώστε να προκύψουν κι άλλες θέσεις από την εξοικονόμηση μισθών. Επικοινωνιακά το έχουν εξηγήσει, οο καθηγητές διορίζονται και παίρνουν άδεια. Άρα το δεν υπάρχουν πιστώσεις, όπως το καταλαβαίνω, σημαίνει ότι δεν επαρκούν τα λεφτά για να γίνουν άμεσα προσλήψεις γοατι δεν θα φτάσουν για όλα και σε βάθος χρόνου δεν έχουν.

Όπως το βλέπω, θα έρχονται με το σταγονόμετρο ΠΕ02/3/4 ίσως και 86 και κάποιες ειδικότητες των ΕΠΑΛ, όσο πιο αργά γίνεται τον Οκτώβριο κ προς τα τέλη Νοεμβρίου, θα προσληφθούν και όσοι εινσι από ΕΣΠΑ και μετά τα Χριστούγεννα θα αρχίσουν να στέλνουν «συμβολικά» και τις άλλες ειδικότητες έτσι για να πουν ότι τους έστειλαν. Έχουν ξαναγίνει αυτά πολλές φορές, δοκιμασμένα κόλπα.
Σημειώνω ότι και πέρσι έφτασε Δεκέμβριος και υπήρχαν αδίδακτα μαθήματα ππυ εξετάζονται ενώ τα άλλα μισά τμήματα μπορεί να τα διδάσκονταν από την αρχή.

Ναι...αν και χρήματα μπορούν να βρουν στο λεπτό αν θέλουν φυσικά... είναι μόνο πολιτική απόφαση... απλά πράγματα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #230 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 08:41:26 pm »
Ναι...αν και χρήματα μπορούν να βρουν στο λεπτό αν θέλουν φυσικά... είναι μόνο πολιτική απόφαση... απλά πράγματα
Κοίτα δεν ξέρω πόσο απλά είναι γιατί δεν είμαι μέσα στο Υπουργείο οικονομικών αλλά ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν έκαναν τον προυπολογισμό για τις πιστώσεις για την παιδεία φέτος, οπότε θεωρώ ότι δεν είναι τόσο απλό σε μια χώρα οικονομικά στα τάρταρα να αλλάξουν από τη μια μέρα στις άλλη τις πιστώσεις για φέτος. Το θέμα είναι πόσα χρήματα μπορούν να δοθούν στη

Αποσυνδεδεμένος ALICE365

• Πλήρες μέλος
  • Έν οίδα ότι ουδέν οίδα
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #231 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 08:47:32 pm »
Κοίτα δεν ξέρω πόσο απλά είναι γιατί δεν είμαι μέσα στο Υπουργείο οικονομικών αλλά ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν έκαναν τον προυπολογισμό για τις πιστώσεις για την παιδεία φέτος, οπότε θεωρώ ότι δεν είναι τόσο απλό σε μια χώρα οικονομικά στα τάρταρα να αλλάξουν από τη μια μέρα στις άλλη τις πιστώσεις για φέτος. Το θέμα είναι πόσα χρήματα μπορούν να δοθούν στη

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #232 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 09:21:33 pm »
Πάντως ναι πήγα και διάβασα τι είχε πει ο Πατρεας για τη Δευτεροβάθμια κυρίως φέτος, ότι θα φάει μεγάλη ¨χλαπάτσα" στις προσλήψεις αναπληρωτών γιατί εκεί έγινε το μεγάλο πανηγύρι με την μετατροπή των πιστώσεων για αναπληρωτές σε μόνιμους. Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, λογικά δε θα γίνουν τρομερές περικοπές στις φάσεις αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι πολύ μεγάλη αυτή η φάση στους ΕΣΠΑ γιατί υπήρξε μεγάλο ποσοστό κάλυψης στην Α φάση αλλά μακάρι να βγω ψεύτης γιατί μπορεί να είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης στην Α φάση φέτος, π.χ στις παράλληλες, αλλά γίνεται της κακομοίρας με τους εκπαιδευτικούς να έχουν 3 και 4 παιδιά και σε διαφορετικα τμήματα, με αποτέλεσμα και ο εκπαιδευτικός να τρέχει και να μη φτάνει και να μη γίνεται φυσικά δουλειά γιατί πώς να γίνει δουλειά όταν ένα παιδάκι που ήταν για 24 ώρες στην καλύτερη να πάρει 12, στην καλύτερη έτσι! Ντροπή πραγματικά

Δεν ξέρω αν κατανοούν και οι ίδιοι ότι από ένα σημείο και μετά χτυπάει άσχημα να λειπει πχ ένας φιλόλογος γενικής παιδείας αλλά να υπάρχει στπ σχολείο φιλόλογος ένταξης, παράλληλης και υποδοχής. Μήπως αυτό επηρεάζει και τις προσλήψεις ΕΣΠΑ. Που κανονικά βέβαια αυτοί θα έπρεπε να έρχονται εξαρχής και τα ΖΕΠ  το αργότερο Οκτώβριο, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δεν είναι θέμα αξίας του μαθήματος αλλά είναι τρελό ολόκληρα τμήματα να μην κάνουν γλώσσα ή μαθηματικά αλλά να υπάρχει εκπαιδευτικός για 1 παιδί του τμήματος να το υποστηρίζει σε μαθήματα που δεν διδάσκεται.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #233 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 09:30:08 pm »
Δεν ξέρω αν κατανοούν και οι ίδιοι ότι από ένα σημείο και μετά χτυπάει άσχημα να λειπει πχ ένας φιλόλογος γενικής παιδείας αλλά να υπάρχει στπ σχολείο φιλόλογος ένταξης, παράλληλης και υποδοχής. Μήπως αυτό επηρεάζει και τις προσλήψεις ΕΣΠΑ. Που κανονικά βέβαια αυτοί θα έπρεπε να έρχονται εξαρχής και τα ΖΕΠ  το αργότερο Οκτώβριο, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Δεν είναι θέμα αξίας του μαθήματος αλλά είναι τρελό ολόκληρα τμήματα να μην κάνουν γλώσσα ή μαθηματικά αλλά να υπάρχει εκπαιδευτικός για 1 παιδί του τμήματος να το υποστηρίζει σε μαθήματα που δεν διδάσκεται.
Προφανώς και σε σχολεία που λείπουν πολλοί εκπαιδευτικοί δεν θα πάρουν παράλληλες ή θα πάρουν 1 παράλληλη και θα την έχουν δεν ξέρω γω σε πόσα παιδιά για να βγαίνουν οι ώρες. Για τη δευτεροβάθμια μιλάω. Στην πρωτοβάθμια που είμαι εγώ είναι διαφορετική η κατάσταση βέβαια αλλά γενικά δεν υπάρχει αυτό που ζούμε

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #234 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 09:51:43 pm »
Προφανώς και σε σχολεία που λείπουν πολλοί εκπαιδευτικοί δεν θα πάρουν παράλληλες ή θα πάρουν 1 παράλληλη και θα την έχουν δεν ξέρω γω σε πόσα παιδιά για να βγαίνουν οι ώρες. Για τη δευτεροβάθμια μιλάω. Στην πρωτοβάθμια που είμαι εγώ είναι διαφορετική η κατάσταση βέβαια αλλά γενικά δεν υπάρχει αυτό που ζούμε

Μην το λες. Κατ αρχας μπορεί τα παιδιά με ανάγκη παράλληλης να είναι πολύ σοβαρα και όντως να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό. Πάντως έχω ζήσει πολλές φορές να λειπει φιλόλογος γενικής και να υπάρχουν της ειδικής. Πιο παλιά, γύρω στο 2015-2016 και πέρσι και φέτος. 

Αποσυνδεδεμένος chicken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #235 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 10:02:52 pm »

Δεν ξέρω τι γίνεται με τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια πάντως που μίλησα πριν μερικές μέρες με φίλη μου αναπληρώτρια παράλληλη μου είπε πως στο σχολείο που υπηρετεί πήραν 4 παράλληλες και 0 γενικής με αποτέλεσμα 3 τμήματα να μην έχουν δάσκαλο. Και τους είπε ο διευθυντής κορίτσια αναλαμβάνετε τα τμήματα και κάντε υπομονή μεχρι τη β φάση να έρθουν οι γενικής.

Ίσως είναι μεμονωμένο περιστατικό γιατί πρόκειται για επαρχία και μάλιστα για νησί. Τέλος πάντων.

Όσο για τα ζεπ είναι ΕΣΠΑ, κι εφόσον ΕΣΠΑ ακόμα υπάρχει από τη στιγμή που έχει βγει το ΦΕΚ ( άρα τα χρήματα έχουν εγκριθεί) τότε θα ήταν λάθος χειρισμός να μην τα πάρει όπως γίνεται κάθε χρόνο στη β φάση. ( Να μη θυμηθώ ότι αυτό ήταν πρωτότυπια της Κεραμεως, καθώς μέχρι τότε τα Ζεπ έφευγαν στην α φάση)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #236 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 10:24:20 pm »
Δεν ξέρω τι γίνεται με τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια πάντως που μίλησα πριν μερικές μέρες με φίλη μου αναπληρώτρια παράλληλη μου είπε πως στο σχολείο που υπηρετεί πήραν 4 παράλληλες και 0 γενικής με αποτέλεσμα 3 τμήματα να μην έχουν δάσκαλο. Και τους είπε ο διευθυντής κορίτσια αναλαμβάνετε τα τμήματα και κάντε υπομονή μεχρι τη β φάση να έρθουν οι γενικής.

Ίσως είναι μεμονωμένο περιστατικό γιατί πρόκειται για επαρχία και μάλιστα για νησί. Τέλος πάντων.

Όσο για τα ζεπ είναι ΕΣΠΑ, κι εφόσον ΕΣΠΑ ακόμα υπάρχει από τη στιγμή που έχει βγει το ΦΕΚ ( άρα τα χρήματα έχουν εγκριθεί) τότε θα ήταν λάθος χειρισμός να μην τα πάρει όπως γίνεται κάθε χρόνο στη β φάση. ( Να μη θυμηθώ ότι αυτό ήταν πρωτοτυπία της Κεραμεως, καθώς μέχρι τότε τα Ζεπ έφευγαν στην α φάση)
Καλά τραγικό ε; Δεν πήραν δάσκαλο; Πολύ περίεργο το ακούω. Μάλλον σπάνιο περιστατικό μου ακούγεται αλλά σε νησιά είναι πιο πιθανόν να συμβεί αυτό, δυστυχώς. ΖΕΠ σίγουρα θα πάρουν, είναι η φάση τους εξάλλου. Τώρα το πόσα στη
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 10:31:22 pm από thouvou000 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #237 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 10:28:06 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2024, 10:31:09 pm από thouvou000 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς