*

Αποστολέας Θέμα: Εκ νέου αξιολόγηση νεοδιόριστου;  (Αναγνώστηκε 6268 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MASKA3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εκ νέου αξιολόγηση νεοδιόριστου;
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2025, 02:00:54 am »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Νομίζω είναι άδικο πάντως όλες τις χρονιές να αξιολογούνται μια φορά και φέτος να εφαρμοστεί δεύτερη συνεχόμενη αξιολόγηση για μονιμοποίηση!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:08:02 »

Αποσυνδεδεμένος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 06:41:49 pm »
Είμαι Νεοδιόριστος και εγώ!

Αυτό που ακούω συχνά στο Σχολείο μου είναι πως δεν έχω εμπειρία.  Κυρίως από το διευθυντή.  Βασικά τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν ή τώρα, προσπαθεί να τα αποδώσει σε εμένα, κουκουλώνοντας τα με τη δικαιολογία πως, δήθεν εγώ δεν ξέρω ως μη έμπειρος. 

Πιστεύω, οι Νεοδιόριστοι (οι περισσότεροι) έχουν αρκετές σπουδές στη πλάτη τους.  Βασικό (ά) πτυχία, μεταπτυχιακό (ά), έχουν ζήσει εντος και έκτος Ελλάδας, έχοντας εκτεθεί σε πρακτικές του εξωτερικού.  Αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα ικανούς, προσεκτικούς και να έχουν αντίληψη των πραγμάτων.  Μάλιστα έχουν μοντέρνες ιδέες, φρέσκες, όσον αφορά τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και παιδαγωγικές τεχνικές.  Εντοπίζουν εύκολα λάθη που έχουν παγιωθεί σε κάποιο σχολείο με τα χρονιά.  Αυτά οι άλλοι Συνάδελφοι τα έχουν συνηθίσει, αποδεκτεί ή δεν ξέρουν πώς να τα διαχειριστούν, διαιωνίζοντάς τα.

Αυτά τους καθιστούν πολύ συχνά, αρκετά πιο αποδοτικούς, λειτουργικούς και (κυρίως) αποτελεσματικούς συγκριτικά με άλλους Συναδέλφους με δεκαετίες στην πλάτη τους στο πεδίο της Εκπαίδευσης.

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Foufoutos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 05, 2025, 01:52:35 am »
Παράθεση από:  link=topic=37737.msg1244428#msg1244428 date=1759419709
Είμαι Νεοδιόριστος και εγώ!

Αυτό που ακούω συχνά στο Σχολείο μου είναι πως δεν έχω εμπειρία.  Κυρίως από το διευθυντή.  Βασικά τα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν ή τώρα, προσπαθεί να τα αποδώσει σε εμένα, κουκουλώνοντας τα με τη δικαιολογία πως, δήθεν εγώ δεν ξέρω ως μη έμπειρος. 

Πιστεύω, οι Νεοδιόριστοι (οι περισσότεροι) έχουν αρκετές σπουδές στη πλάτη τους.  Βασικό (ά) πτυχία, μεταπτυχιακό (ά), έχουν ζήσει εντος και έκτος Ελλάδας, έχοντας εκτεθεί σε πρακτικές του εξωτερικού.  Αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα ικανούς, προσεκτικούς και να έχουν αντίληψη των πραγμάτων.  Μάλιστα έχουν μοντέρνες ιδέες, φρέσκες, όσον αφορά τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και παιδαγωγικές τεχνικές.  Εντοπίζουν εύκολα λάθη που έχουν παγιωθεί σε κάποιο σχολείο με τα χρονιά.  Αυτά οι άλλοι Συνάδελφοι τα έχουν συνηθίσει, αποδεκτεί ή δεν ξέρουν πώς να τα διαχειριστούν, διαιωνίζοντάς τα.

Αυτά τους καθιστούν πολύ συχνά, αρκετά πιο αποδοτικούς, λειτουργικούς και (κυρίως) αποτελεσματικούς συγκριτικά με άλλους Συναδέλφους με δεκαετίες στην πλάτη τους στο πεδίο της Εκπαίδευσης.

Ευχαριστώ!

Έχει και χειρότερα. Σκέψου ότι έκανα αίτηση για τη θέση Συμβούλου Σχολικής Ζωής έχοντας μεταπτυχιακό σε επιστήμες αγωγής, ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΠΕΣΥΠ ΑΣΠΑΙΤΕ (συμβουλευτική) και δεύτερο πτυχίο σε κοινωνικές επιστήμες (αναφέρω προσόντα που αναφέρονται στην εγκύκλιο και άλλα που μπορούν να θεωρηθούν συνεκτιμώμενα).   Τη θέση λοιπόν πήρε άτομο που δεν είχε κανενα μεταπτυχιακό ή άλλο προσόν πέρα του πτυχίου του,ούτε πρότερη εμπειρία στη θέση (να σημειωθεί κι αυτο-δηλαδη δεν ήταν και πέρυσι ή παλιότερα να πεις οκ) αλλά ήταν πολλά χρόνια στο σχολείο κι αποφασίζει ο διευθυντής όπως είπε. Ήθελα να ήξερα δεν τους ελέγχουν από πάνω για τόσο σοβαρά θέματα; Πείτε μου τώρα ότι αυτό δεν είναι ντροπή και τεκμηριώστε το.

Επίσης χρειάζονταν δύο άτομα λόγω αριθμου μαθητών οπότε τη μια θέση την πήρε ο παλιός και την άλλη τη φόρτωσαν σε κάποιον άσχετο απλώς να μην την πάρω εγώ (διορίστηκα πέρυσι). Το μένος που βγάζουν στους προσοντουχους δεν περιγράφεται. Και ειδικά στον τύπο σχολείου που είμαι φέτος όχι δε δικαιολογείται αλλά είναι κι εγκληματικό... Ειλικρινά πείτε μου αν πιστεύετε ότι έχω άδικο ... πραγματικά θέλω να ακούσω απόψεις. Είχαν δύο θέσεις... ας έβαζαν τον παλιό και ας έβαζαν τον καινούργιο που έχει τόσα προσόντα σχετικά. Να σημειωθεί ότι πέρυσι αν και προβλέπεται δεν είχαν βάλει δεύτερο συμβουλο. Φέτος που έκανα αίτηση εγώ θυμήθηκαν να καλύψουν και τη δεύτερη θέση με ένα παλιό! Άραγε ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ενημερώθηκε για τις αιτήσεις ή την έθαψαν τη δική μου για να μη ξεφτιλιστουν; Πραγματικά πείτε μου απόψεις σας, μη φοβηθείτε να μου την πείτε αν έχω άδικο.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2025, 02:04:34 am από Foufoutos »
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος vstrom

• Έμπειρο μέλος
  • Impossible is nothing
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 05, 2025, 08:05:42 am »
Έγγραφο  στον Επόπτη Ποιότητας όπου να αναφέρεις όλα αυτά που γράφεις εδω. Και στο Διευθυντή Εκπαίδευσης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:08:02 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 05, 2025, 08:16:01 am »
Έγγραφο  στον Επόπτη Ποιότητας όπου να αναφέρεις όλα αυτά που γράφεις εδω. Και στο Διευθυντή Εκπαίδευσης

Δυστυχώς θέλω να το αποφύγω αυτό.... έχω πάρει απόσπαση με μονοετή θητεία και θα με αξιολογήσει ο διευθυντής....(καταλαβαίνετε και για τί σχολείο μιλαμε-κατι που το κάνει ακόμη πιο τραγικό...). Να σημειωθεί ότι αν και διορίστηκα πέρυσι έχω αξιολογηθεί από τον περσινό διευθυντη καθώς και τον σύμβουλο με βαθμό εξαιρετικά καθώς ήθελα πολύ να πάω σε πειραματικό την επόμενη χρονιά (δηλαδή φέτος και θεωρούσα ότι θα βοηθούσε). Οπότε επειδή και φέτος θα αξιολογηθω για ανανέωση απόσπασης με τετραετή θητεία φοβάμαι μην με αξιολογήσει αρνητικά ή μου χαλασει το βαθμό. Το νιωθω ως ότι υπάρχει αρνητικοτητα. Ειλικρινά πρέπει να υπάρξει έλεγχος! Είναι ντροπή τα όσα γίνονται....Έστω μια πλατφόρμα για τέτοιες αιτήσεις για να μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή.  Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, και το χειρότερο είναι ότι αν κάνω κάτι για αυτό θα με βγάλουν ότι δε συνεργάζομαι, δημιουργώ προβλήματα,  κτλ Ανθρωποι στο υπουργείο έχετε ιδέα τί γίνεται από κάτω; Θα φτιάξει τίποτα ποτέ σε αυτόν τον τόπο;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2025, 09:11:21 am από Foufoutos »
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 05, 2025, 09:13:03 am »
ααα είναι πιο αστείο από όσο νόμιζα. Αναφέρεσαι σε θητεία σε ΠΡΟ-ΠΕΙ που έχει άλλους κανόνες αξιολόγησης;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 05, 2025, 09:16:28 am »
ααα είναι πιο αστείο από όσο νόμιζα. Αναφέρεσαι σε θητεία σε ΠΡΟ-ΠΕΙ που έχει άλλους κανόνες αξιολόγησης;

Ξεκάθαρα ναι....δηλαδή λίγη ντροπή...οι επιτροπές τί κάνουν, κοιμούνται; Ειλικρινά magioladitis κι οποιοσδήποτε άλλος πείτε μου αν είναι λάθος ή πλευρά μου ή έχω άδικο. Πραγματικά θέλω να ακούσω γνώμες....για αυτό το γράφω ( που κι αυτό είναι επικίνδυνο να το διαβάσουν από κει που είμαι). Με πνίγει το δίκιο....Επίσης ζητώ συγγνώμη για τα λάθη που βλέπω σε κάθε μου ανάρτηση παρά τις τροποποιήσεις που κάνω αλλά γράφω από κινητό συν ταράζομαι όταν μιλάω για το θέμα αυτό που είναι και φρέσκο....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2025, 09:21:46 am από Foufoutos »
stuDYING...!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457