0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γυμνάσιο ή Λύκειο;
Η μπαχαλοποίηση όπως έχει αποδειχθεί σε Αγγλία και ειδικά Αμερική σε ένα πράγμα στοχεύει... σπρώξιμο αε ιδιωτικα σχολεία και ιδιωτικα Πανεπιστήμια.... Όπως συμβαινει και στην υγεία... αν δεν το φυσάς το χρήμα θα είσαι παιδί κατώτερου Θεου... τι δεν καταλάβατε με την κυβέρνηση Μητσοτακη και τις Τιτάνιες μεταρρυθμίσεις της!!!υ.γ... ειδατε με την ΔΕΗ; Προσπαθούμε να σώσουμε το νερό από τις υπέρογκες τιμές...
Υπαρχει και η λυση των Εσπερινων Γενικων Λυκειων/Επαλ και φυσικα τα ΣΔΕ.Εκει κάνεις τελεια το μαθημα σου και δεν σε ενοχλουν καθολου.Γιετι δεν τα επιλεγετε;
Στο Γυμνάσιο ππυ πήγαινα εγω, ένα απλό Γυμνάσιο γειτονιάς, δεν ένιωθε κανένας έτσι. Αντιθετα είχαν κάκιστη φήμη τα γειτονικά λύκεια, αυτά στα οποία ανήκαμε και πολλοί κοιτούσαν να τα αποφύγουν και να γραφτούν σε εξίσου κοντινά λύκεια των γειτονικών δήμων που δεν ήταν έτσι.
Το μάθημα είναι ό,τι πιο όμορφο στη ζωή. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Αλλά χρειάζεται ν' αγαπάς το δασκαλίκι. Αλλιώς δε γίνεται τίποτις και καλύτερα μετάταξη σε γραφειοκρατική υπηρεσία. Όμως η διδασκαλία σε ΕΠΑΛ-Γυμνάσια και στον κορμό των ΓΕΛ (όπως και στο οικονομικό τους τμήμα) είναι, συχνά συχνότατα, ανέφικτη. Θεωρώ πως όποιος γουστάρει τη δουλειά του και δε βαριέται να διαβάζει τ' αντικείμενό του και να διδάσκει θα πρέπει να επιδιώξει να πάει σε ΓΕΛ και να κάνει προσανατολισμό. Δυστυχώς οπουδήποτε αλλού θα παλεύει δίχως νόημα. Κι είναι μεγάλο κρίμα γιατί δείχνει όχι μόνον το κατάντημα της εκπαίδευσης αλλά καθρεφτίζει και την παρακμή του τόπου.
Ήσυχα είναι, αλλά χαμηλό γνωστικό επίπεδο. Ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις εκεί.
Ήσυχα είναι, αλλά χαμηλό γνωστικό επίπεδο. Ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις εκεί.[/quoteΕγω ημουν 4 χρονια σε Εσπερινο Επαλ και απο το 2012 και μετα σε ΣΔΕ.Το βρισκω τελειο.Ουδεποτε ειχα προβλημα με φασαρια και ας εχουν χαμηλο επιπεδο
σε ποιο εσπερινο επαλ ειναι καλα; ειχα δουλεψει σε ενα και ένας μαθητής χαπακωμένος γρονθοκόπησε δυο καθηγητες
Μέσα δεκαετίας '90 στο γυμνάσιό μου σε προάστιο των Αθηνών έλυνε κι έδενε η ΧΑ. Όλο το δεκαπενταμελές εκεί ανήκε. Χάρντκορ εποχές. Φανερός νεοναζισμός σβάστικες κτλ. Αυτοί πήγαν (σχεδόν) όλοι ΤΕΛ και ΤΕΣ.