*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές διαχείρισης τάξης  (Αναγνώστηκε 3502 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thepresident

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές διαχείρισης τάξης
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 09:19:49 μμ »
Υπαρχει και η λυση των Εσπερινων Γενικων Λυκειων/Επαλ και φυσικα τα ΣΔΕ.Εκει κάνεις τελεια το μαθημα σου και δεν σε ενοχλουν καθολου.Γιετι δεν τα επιλεγετε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:16:36 »

Αποσυνδεδεμένος menandros

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 09:36:54 μμ »
πάντως εγω που ειμαι φέτος σε πειραματικό και υποτίθεται από τα πιο καλά ...μάπα το καρπούζι...αντιμιλάνε, βιβλία τετράδια δεν φέρνουν αδιαφορία πλήρης

Αποσυνδεδεμένος zoe83

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕΟ2
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 09:39:15 μμ »
Γυμνάσιο ή Λύκειο;
« Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. ».
Βολταίρος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 09:40:55 μμ »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:16:36 »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 09:42:07 μμ »
Η μπαχαλοποίηση όπως έχει αποδειχθεί σε Αγγλία και ειδικά Αμερική σε ένα πράγμα στοχεύει... σπρώξιμο αε ιδιωτικα σχολεία και ιδιωτικα Πανεπιστήμια.... Όπως συμβαινει και στην υγεία... αν δεν το φυσάς το χρήμα θα είσαι παιδί κατώτερου Θεου... τι δεν καταλάβατε με την κυβέρνηση Μητσοτακη και τις Τιτάνιες μεταρρυθμίσεις της!!!
υ.γ... ειδατε με την ΔΕΗ; Προσπαθούμε να σώσουμε το νερό από τις υπέρογκες τιμές...
Και στα ιδιωτικά σχολεία υπάρχουν τάξεις με προβλήματα και με μαθητες τσογλανια που δεν τους αγγίζει κανένας είτε γιατί είναι παιδιά κάποιου «σημαντικού» προσώπου είτε γόνοι μαφίας ελληνικής, αλβανικής, ρωσικής. Τουλάχιστον στο δημόσιο σχολείο αποβολή παίρνει ο μαθητής και όχι ο καθηγητής που απολυεται από το ιδιωτικό  αν θίξει κάποιο καλοπαιδο
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2024, 09:44:51 μμ από topsy »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:05:11 μμ »
Υπαρχει και η λυση των Εσπερινων Γενικων Λυκειων/Επαλ και φυσικα τα ΣΔΕ.Εκει κάνεις τελεια το μαθημα σου και δεν σε ενοχλουν καθολου.Γιετι δεν τα επιλεγετε;
Ήσυχα είναι, αλλά χαμηλό γνωστικό επίπεδο. Ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις εκεί.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:08:42 μμ »
Στο Γυμνάσιο ππυ πήγαινα εγω, ένα απλό Γυμνάσιο γειτονιάς, δεν ένιωθε κανένας έτσι. Αντιθετα είχαν κάκιστη φήμη τα γειτονικά λύκεια, αυτά στα οποία ανήκαμε και πολλοί κοιτούσαν να τα αποφύγουν και να γραφτούν σε εξίσου κοντινά λύκεια των γειτονικών  δήμων που δεν ήταν έτσι.
Μέσα δεκαετίας '90 στο γυμνάσιό μου σε προάστιο των Αθηνών έλυνε κι έδενε η ΧΑ. Όλο το  δεκαπενταμελές εκεί ανήκε. Χάρντκορ εποχές. Φανερός νεοναζισμός σβάστικες κτλ. Αυτοί πήγαν (σχεδόν) όλοι ΤΕΛ και ΤΕΣ.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:16:24 μμ »
Το μάθημα είναι ό,τι πιο όμορφο στη ζωή. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Αλλά χρειάζεται ν' αγαπάς το δασκαλίκι. Αλλιώς δε γίνεται τίποτις και καλύτερα μετάταξη σε γραφειοκρατική υπηρεσία. Όμως η διδασκαλία σε ΕΠΑΛ-Γυμνάσια και στον κορμό των ΓΕΛ (όπως και στο οικονομικό τους τμήμα) είναι, συχνά συχνότατα, ανέφικτη. Θεωρώ πως όποιος γουστάρει τη δουλειά του και δε βαριέται να διαβάζει τ' αντικείμενό του και να διδάσκει θα πρέπει να επιδιώξει να πάει σε ΓΕΛ και να κάνει προσανατολισμό. Δυστυχώς οπουδήποτε αλλού θα παλεύει δίχως νόημα. Κι είναι μεγάλο κρίμα γιατί δείχνει όχι μόνον το κατάντημα της εκπαίδευσης αλλά καθρεφτίζει και την παρακμή του τόπου.
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει όσα λέει το σχόλιο αυτό; Κανείς πάντως που δίδαξε και στην κατώτερη και στην ανώτερη δευτεροβάθμια. Άλλο μάθημα κάνεις στον μαθητή που θέλει να μάθει και σε βλέπει ως δάσκαλο και άλλο στον υποχρεωμένο απλά να μπαίνει μέσα σε μια αίθουσα και σε βλέπει σαν ανθρωποφύλακα.
Είμαι στο Γυμνάσιο μόνο και μόνο επειδή έχω ακόμη τη δύναμη να θέλω και να μπορώ να αλλάξω κάποιους από αυτούς που με βλέπουν έτσι. Όχι κάποιους τυχαίους βέβαια, κάποιους που απλά θα αργούσαν να εκτιμήσουν το αντικείμενο που διδάσκω. Που θα το εκτιμούσαν οπωσδήποτε, αλλά πολύ αργότερα στη ζωή τους.

Η συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι πως, όπως και σε όλα στη ζωή, πρέπει τα λόγια μας να είναι και έργα. Αν πεις "βγες έξω" σε μαθητή δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Καλό είναι επίσης να μην διαπραγματεύεσαι και να μην είσαι φίλος, αλλά να ακούς και να φέρεσαι φιλικά. Τα υπόλοιπα περισσεύουν
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:20:49 μμ »
σε ποιο εσπερινο επαλ ειναι καλα;  ειχα δουλεψει σε ενα και  ένας  μαθητής χαπακωμένος γρονθοκόπησε  δυο καθηγητες

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:42:32 μμ »
Στα επαρχιακα ειναι πολυ καλα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 10:49:01 μμ »
[/quote
Εγω ημουν 4 χρονια σε Εσπερινο Επαλ και απο το 2012 και μετα σε ΣΔΕ.Το βρισκω τελειο.Ουδεποτε ειχα προβλημα με φασαρια και ας εχουν χαμηλο επιπεδο

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 01, 2024, 11:53:55 μμ »
Εγώ πάλι είχα πολύ καλή εμπειρία σε διαχείριση τάξης, για μια σχολική χρονιά συμπληρώνοντας ωράριο σε ΔΥΕΠ (Δημοτικό και Γυμνάσιο). Αν και το μάθημα είχε αρκετές  ιδιαιτερότητες εξ αιτίας θεμάτων κατανόησης της γλώσσας, οι μαθητές/-ήτριες ήταν πολύ πιο ήρεμοι/ες από το πρωινό, συμμετείχαν με περισσότερη διάθεση και  ενδιαφέρον. Ίσως, όμως και να ήταν και θέμα τύχης, καθώς τα παιδιά εκεί φεύγουν συχνά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και έρχονται άλλα. 
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 02, 2024, 12:04:35 πμ από harac »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 02, 2024, 12:27:57 πμ »
σε ποιο εσπερινο επαλ ειναι καλα;  ειχα δουλεψει σε ενα και  ένας  μαθητής χαπακωμένος γρονθοκόπησε  δυο καθηγητες
Συμβαίνουν κι αυτά...

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Συμβουλές διαχείρισης τάξης
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 02, 2024, 12:31:43 πμ »
Μέσα δεκαετίας '90 στο γυμνάσιό μου σε προάστιο των Αθηνών έλυνε κι έδενε η ΧΑ. Όλο το  δεκαπενταμελές εκεί ανήκε. Χάρντκορ εποχές. Φανερός νεοναζισμός σβάστικες κτλ. Αυτοί πήγαν (σχεδόν) όλοι ΤΕΛ και ΤΕΣ.
Έχετε (διαχρονικά, όπως έχω παρατηρήσει) ένα «κάτι» με αυτή την εγκληματική οργάνωση, και τη μνημονεύετε με κάθε ευκαιρία ως αρχή και ρίζα κάθε κακού στα σχολεία; Θα μου επιτρέψετε πάντως να μη συμμερίζομαι αυτή σας την επισήμανση (ή ανησυχία, πείτε το όπως θέλετε), γιατί αν τη συμμεριστούμε όλοι, τότε μάλλον δίνουμε αξία σε μια ήδη απαξιωμένη, στη συνείδηση της νεολαίας, γκρούπας μαχαιροβγαλτών και λοιπών παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου. Επίσης, δεν ξέρω σε ποιο σχολείο ή περιοχή αναφέρεστε, αλλά στη δεκαετία του ‘90 η εν λόγω οργάνωση ήταν γνωστή μόνο στους ρέκτες ή σε ελάχιστους πολύ παρατηρητικούς που πρόσεχαν κάποια σποραδικά συνθήματα σε τοίχους. Ο μέσος πολίτης αγνοούσε παντελώς την ύπαρξή της, η οποία άλλωστε περιοριζόταν σε ποσοστά… δεκάκις χιλιοστών τότε.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32720
  • Τελευταία: Franchesca
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1176442
  • Σύνολο θεμάτων: 19375
  • Σε σύνδεση σήμερα: 489
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)