*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2025  (Αναγνώστηκε 131588 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2025
« Απάντηση #658 στις: Μαρτίου 20, 2025, 09:16:09 pm »
Διορισμοί χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν τα οργανικά κενά.

Μεταθέσεις όπου λαμβάνονται υπ' όψιν και τα οργανικά κενά κι ο αλγόριθμος κι όλοι οι κόφτηδες.

Καλά θα πάει αυτό.

Σωστές παρατηρήσεις. Υπήρξε και μια περίοδος 10 χρόνων περίπου (2010-2019) κατά την οποία πραγματοποιούνταν μηδενικές προσλήψεις και ελάχιστες μεταθέσεις ταυτόχρονα. Διορισμοί πρέπει να γίνονται. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι διορίστηκαν νωρίτερα μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, ενώ οι επόμενοι διορίστηκαν αθρόα σε αστικά κέντρα και πλέον οι πρώτοι βλέπουν τη μετάθεση με το κυάλι. Πώς λύνεται αυτό; Γιατί κάπως πρέπει να λυθεί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:32:31 »

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #659 στις: Μαρτίου 20, 2025, 09:52:39 pm »
Μην είστε εχθροί των διορισμών. Διορισμοί να γίνονται πάση θυσία κι όποιος επιζήσει, επέζησε.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια σε όσους πήραν μετάθεση. Σε λίγο θα προστεθούν στο γνωστό φάκελο οι μεταθέσεις της πρωτοβάθμιας σε μορφή excel όπως κάθε χρόνο.
Κάποιοι τα έλεγαν, άλλοι τα λένε, ελάχιστοι συμφωνούν, τα δεδομένα αλλά δείχνουν!

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #660 στις: Μαρτίου 20, 2025, 10:05:30 pm »
Κάποιοι τα έλεγαν, άλλοι τα λένε, ελάχιστοι συμφωνούν, τα δεδομένα αλλά δείχνουν!

Ανάλογα τη θέση του καθενός. Περιμένω αυτούς που το καλοκαίρι σκίζονταν ότι ποτέ δε θα γκρινιάξουν για το γεγονός ότι δε θα πάρουν μετάθεση, αρκεί να διοριστούν. Δε θα γκρινιάξουν φέτος φυσικά. Όταν περάσει η 2ετία.

Αποσυνδεδεμένος biles

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #661 στις: Μαρτίου 20, 2025, 10:15:00 pm »
Καταρχάς θέλω να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη αν στεναχωρήσω κάποιον αλλά από την στιγμή που δηλώνει κάποιος οποιαδήποτε περιοχή απλά για να διοριστεί δεν πρέπει να του περάσει από το μυαλο το ενδεχόμενο να μην πάρει μετάθεση στην περιοχή επιθυμίας του μετά το πέρας της διετίας; Ας μην τα βάζουμε με τους νεοδιόριστους κι ας μην είμαστε εναντίων των διορισμών επειδή έτσι μας συμφέρει !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:32:31 »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #662 στις: Μαρτίου 20, 2025, 10:37:41 pm »
Καταρχάς θέλω να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη αν στεναχωρήσω κάποιον αλλά από την στιγμή που δηλώνει κάποιος οποιαδήποτε περιοχή απλά για να διοριστεί δεν πρέπει να του περάσει από το μυαλο το ενδεχόμενο να μην πάρει μετάθεση στην περιοχή επιθυμίας του μετά το πέρας της διετίας; Ας μην τα βάζουμε με τους νεοδιόριστους κι ας μην είμαστε εναντίων των διορισμών επειδή έτσι μας συμφέρει !

Μπερδεύεις τους διορισμούς σε οργανικά κενά, που με τις συνταξιοδοτήσεις του κάθε χρόνου ανοίγουν κενά για μεταθέσεις με τους διορισμούς σε ανύπαρκτα κενά, που παράγουν υπεράριθμους, που θα χρειαστούν χρόνια να απορροφηθούν.

Αποσυνδεδεμένος doukou

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #663 στις: Μαρτίου 20, 2025, 11:04:30 pm »
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι πήραν μετάθεση! Έχουν βγει μήπως οι βάσεις ανά περιοχή ή είναι νωρίς ακόμα;

Αποσυνδεδεμένος Daskala90

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #664 στις: Μαρτίου 20, 2025, 11:39:21 pm »
Αν δεν πήραμε μετάθεση,.μπορούμε να κάνουμε κάποιου είδους ένσταση;Και που;Στην πρωτοβάθμια όπου ανήκουμε;

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #665 στις: Μαρτίου 21, 2025, 06:21:35 am »
Αν δεν πήραμε μετάθεση,.μπορούμε να κάνουμε κάποιου είδους ένσταση;Και που;Στην πρωτοβάθμια όπου ανήκουμε;
Τί έχει γίνει για να κάνεις ένσταση; Πήρε κάποιος μετάθεση σε περιοχή που δήλωσες με λιγότερα μόρια από σένα που δεν είναι ειδική κατηγορία;

Αποσυνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #666 στις: Μαρτίου 21, 2025, 07:20:27 am »
Εγώ διανύω τη δεύτερη χρονιά του διορισμού μου σε νησί! Έχω πάθει ατύχημα στο πόδι μου και κυκλοφορώ με πατερίτσα εδώ και 5 μήνες!
Τι μαρτύριο ζω! Αν δεν πάρω μετάθεση θα με αναγκάσουν να παραμείνω στο νησί με τραυματισμένο πόδι; Δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!
Με το συμπάθειο αλλά δε γίνεται να τα έχεις όλα. Όπως είπε κάποιος, που δεν είναι κι ο μόνος, όταν αποδέχεσαι διορισμό, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες. Αλίμονο, πήγαμε σε νησιά ως αδιόριστοι και τότε λέγαμε άντε πότε να διοριστούμε και ήμασταν πρόθυμοι και σε ξερονήσια να πάμε αρκεί να διοριζόμασταν. Τώρα που διοριστήκαμε θέλουμε ντε και καλά στο σπίτι μας; Κι εγώ δεν πήρα μετάθεση υπόψιν, δεν τα λέω εκ του ασφαλούς. Είναι κατανοητή η θέση σου αλλά οφείλεις να το δεχτείς. Και το ατύχημα να μην είχες πάθει πάλι θα ήθελες να φύγεις από το νησί. Ψυχραιμία και υπομονή.
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #667 στις: Μαρτίου 21, 2025, 07:32:17 am »
Δε με αφορά αλλά παρατηρώ στην ειδικότητά μου ότι πήρε μετάθεση μία με 76 μόρια κι όχι μία με 100 μόρια και μιλάμε για Α' Θεσσαλονίκης. Πώς γίνεται;Ακύρωσε η άλλη; Τι γίνεται;Ή είναι ειδική κατηγορία αυτή με τα 76 μόρια; Μάλλον αυτό, ε; Τυχαίνει να τη γνωρίζω κι από κοντά και δεν είχε κάποια εμφανή αναπηρία.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 21, 2025, 07:34:13 am από Dean »
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #668 στις: Μαρτίου 21, 2025, 08:27:57 am »
Στον πίνακα με τα ονόματα υπάρχει στήλη με το αν είναι ειδική κατηγορία ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #669 στις: Μαρτίου 21, 2025, 09:08:51 am »
Σωστές παρατηρήσεις. Υπήρξε και μια περίοδος 10 χρόνων περίπου (2010-2019) κατά την οποία πραγματοποιούνταν μηδενικές προσλήψεις και ελάχιστες μεταθέσεις ταυτόχρονα. Διορισμοί πρέπει να γίνονται. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι διορίστηκαν νωρίτερα μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, ενώ οι επόμενοι διορίστηκαν αθρόα σε αστικά κέντρα και πλέον οι πρώτοι βλέπουν τη μετάθεση με το κυάλι. Πώς λύνεται αυτό; Γιατί κάπως πρέπει να λυθεί.

Λύνεται. Δίνεις δυνατότητα αίτησης για μετάθεση στους νεοδιοριστους από το πρώτο χρόνο. Έτσι ότι κενά και να προκύψουν εντός του πρώτου έτους διορισμού τα παίρνει ο ήδη διορισμένος στη μετάθεση του. Προτεραιότητα στις μεταθέσεις στους παλαιότερα διορισμένους. Τρόποι υπάρχουν. Είμαι κι εγώ παθών. Καταλαβαίνω ότι το όλο πρόβλημα το δημιουργεί η υποχρεωτική διετία μετά το διορισμό. Αν δεν υπήρχε αυτή τότε και άπειρες προσλήψεις να έκαναν το καλοκαίρι δεν θα επηρέαζε τους ήδη διορισμένους.
Εκπαίδευση ή Παιδεία; 2 ημίχρονο 1 τελικό..

Αποσυνδεδεμένος VilBel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #670 στις: Μαρτίου 21, 2025, 09:24:12 am »
Καλημέρα σε όλους! Συγχαρητήρια σε όσους πήραν την πολυπόθητη μετάθεση! Υπομονή σε όσους θα χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσουν κάνοντας αίτηση για απόσπαση. Πήρα μετάθεση από περιοχή σε περιοχή για την τελευταία μου επιλογή. Αναρωτιόμουν αν παρόλα αυτά μπορώ να διερευνήσω την πιθανότητα αμοιβαίας μετάθεσης άμεσα με την ελπίδα να έρθω στην περιοχή της πρώτης μου επιλογής. Μπορώ να το κάνω ή χρειάζεται να υπηρετήσω πρώτα την νέα μου οργανική για την επόμενη χρονιά;

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #671 στις: Μαρτίου 21, 2025, 09:26:28 am »
Καλημέρα σε όλους! Συγχαρητήρια σε όσους πήραν την πολυπόθητη μετάθεση! Υπομονή σε όσους θα χρειαστεί να ξαναπροσπαθήσουν κάνοντας αίτηση για απόσπαση. Πήρα μετάθεση από περιοχή σε περιοχή για την τελευταία μου επιλογή. Αναρωτιόμουν αν παρόλα αυτά μπορώ να διερευνήσω την πιθανότητα αμοιβαίας μετάθεσης άμεσα με την ελπίδα να έρθω στην περιοχή της πρώτης μου επιλογής. Μπορώ να το κάνω ή χρειάζεται να υπηρετήσω πρώτα την νέα μου οργανική για την επόμενη χρονιά;
Εννοείται πως χρειάζεται υπηρέτηση της οργανικής. Καλημέρα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)