*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2025  (Αναγνώστηκε 191746 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2025
« Απάντηση #994 στις: Αυγούστου 08, 2025, 04:54:17 pm »
Δεν διευκρίνισα πριν, στους ΠΕ02 ειδικής
Χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ, πιο εύκολο θα είναι το τζόκερ.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:27:24 »

Αποσυνδεδεμένος Elpidapt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #995 στις: Αυγούστου 08, 2025, 06:12:48 pm »
Στη γενική επειδή φημολογείται και αλλαγή του αλγορίθμου, μάλλον θα είναι εύκολο.
Στην ειδική σε κάποιους κλάδους που θα πάρει φέτος πάρα πολλούς, ναι θα είναι σχεδόν αδύνατο.
η αλλαγή αλγορίθμου θα βοηθήσει ώστε του χρόνου να γίνουν περισσότεροι διορισμοί στη δευτεροβάθμια γενική η θα συνεχίσει έτσι η γενική δευτεροβάθμια με τοσους λίγους διορισμούς ;

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #996 στις: Αυγούστου 08, 2025, 06:27:01 pm »
η αλλαγή αλγορίθμου θα βοηθήσει ώστε του χρόνου να γίνουν περισσότεροι διορισμοί στη δευτεροβάθμια γενική η θα συνεχίσει έτσι η γενική δευτεροβάθμια με τοσους λίγους διορισμούς ;
Η αλλαγή του αλγορίθμου εννοείται ότι θα δώσει περισσότερα κενά για μεταθέσεις και κατ' επέκταση και για διορισμούς.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος Elpidapt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #997 στις: Αυγούστου 08, 2025, 06:42:20 pm »
Η αλλαγή του αλγορίθμου εννοείται ότι θα δώσει περισσότερα κενά για μεταθέσεις και κατ' επέκταση και για διορισμούς.
πιστεύετε θα τον αλλάξουν τον αλγόριθμο του χρόνου ; Έχει ειπωθεί κάτι ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:27:24 »

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #998 στις: Αυγούστου 08, 2025, 07:05:57 pm »
πιστεύετε θα τον αλλάξουν τον αλγόριθμο του χρόνου ; Έχει ειπωθεί κάτι ;
Μάντης δεν είμαι αλλά νομίζω έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.
Ήδη συζητιέται.
Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ακόμη κι από τους πιο δύσπιστους ότι εκεί οφείλεται η μεγάλη διαφορά οργανικών κενών μεταθέσεων και λειτουργικών κενών.
Όσο παραμένει θα είναι δύσκολες οι μεταθέσεις, θα γίνονται λίγοι διορισμοί, θα αυξάνεται ο αριθμός των αναπληρωτών κτλ.
Έχω ξαναγράψει, το γράφω πάλι, ότι οι σύλλογοι, οι αιρετοί και οι συνδικαλιστές πρέπει τώρα, ναι από τόσο νωρίς, να έχουν τη δέσμευση του υπουργείου τόσο για αλλαγή του αλγορίθμου πριν τις επόμενες μεταθέσεις και όσο και στην προτεραιότητα σε διορισμούς στη γενική βθμιας του χρόνου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 08, 2025, 07:07:28 pm από kapoioskapoukapote »
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #999 στις: Αυγούστου 08, 2025, 07:09:15 pm »
Μάντης δεν είμαι αλλά νομίζω έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.
Ήδη συζητιέται.
Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ακόμη κι από τους πιο δύσπιστους ότι εκεί οφείλεται η μεγάλη διαφορά οργανικών κενών μεταθέσεων και λειτουργικών κενών.
Όσο παραμένει θα είναι δύσκολες οι μεταθέσεις, θα γίνονται λίγοι διορισμοί, θα αυξάνεται ο αριθμός των αναπληρωτών κτλ.
Έχω ξαναγράψει, το γράφω πάλι, ότι οι σύλλογοι, οι αιρετοί και οι συνδικαλιστές πρέπει τώρα, ναι από τόσο νωρίς, να έχουν τη δέσμευση του υπουργείου τόσο για αλλαγή του αλγορίθμου πριν τις επόμενες μεταθέσεις και όσο και στην προτεραιότητα σε διορισμούς στη γενική βθμιας του χρόνου.

Όλοι για τον αλγόριθμο λένε, αλλά όταν τους λέω πείτε μου ποια αλλαγή πρέπει να γίνει που έχετε εντοπίσει ότι κλείνει αυτό το χάσμα αρχίζουν τα "δεν είμαι εγώ αρμόδιος κι αυτό θα πρέπει να το βρει το υπουργείο".

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1000 στις: Αυγούστου 08, 2025, 07:20:24 pm »
Όλοι για τον αλγόριθμο λένε, αλλά όταν τους λέω πείτε μου ποια αλλαγή πρέπει να γίνει που έχετε εντοπίσει ότι κλείνει αυτό το χάσμα αρχίζουν τα "δεν είμαι εγώ αρμόδιος κι αυτό θα πρέπει να το βρει το υπουργείο".
Απλό αλγεβρικό άθροισμα κενών ωρών (αφού φυσικά έχουν υπολογισθεί και τα τυχόν πλεονάσματα) ανά περιοχή (όχι ανά ομάδα σχολείων) και στη συνέχεια διαίρεση με το 20.
Ή ακόμη καλύτερα διαίρεση με το 18.
Απλές αλλαγές. Ίσως να υπάρχουν και άλλες που πράγματι θα προέλθουν από περισσότερο αρμόδιους.
Εδώ γεννούν ΤΕ, διορίζουν σε λειτουργικά, τοποθετούν ανά θρανίο δημοτικού, στον αλγόριθμο θα κολλήσουμε;
Και εδώ κάπου όμως ξεκινά η αντιπολίτευση ;) ;D
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος insomniac

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1001 στις: Αυγούστου 08, 2025, 07:30:34 pm »
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης ή υπηρετούν σε πρότυπα/πειραματικά και δεν υπηρετούν στην οργανική τους για πάρα πολλά χρόνια. Θα μπορούσαν να δίνονται αυτά τα κενά ως οργανικά σε επίπεδο διεύθυνσης και όχι σε επίπεδο σχολείου, πχ μετά από 5 χρόνια απουσίας για οποιοδήποτε λόγο. Ουσιαστικά αυτά τα κενά είναι λειτουργικά αλλά είναι κάθε χρόνο τα ίδια. Η πρωτοβάθμια για τον λόγο αυτό έχει ιδρύσει μια οργανική σε κάθε 6/θεσιο και άνω ανεξάρτητα αν ο διευθυντής είναι δάσκαλος.
Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί αυτοί να μην προσμετρώνται στους οργανικά ανήκοντες της Διεύθυνσης ή να αθροίζονται οι ώρες τους στους απαιτούμενους.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 08, 2025, 07:34:36 pm από insomniac »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1002 στις: Αυγούστου 08, 2025, 08:24:10 pm »
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης ή υπηρετούν σε πρότυπα/πειραματικά και δεν υπηρετούν στην οργανική τους για πάρα πολλά χρόνια. Θα μπορούσαν να δίνονται αυτά τα κενά ως οργανικά σε επίπεδο διεύθυνσης και όχι σε επίπεδο σχολείου, πχ μετά από 5 χρόνια απουσίας για οποιοδήποτε λόγο. Ουσιαστικά αυτά τα κενά είναι λειτουργικά αλλά είναι κάθε χρόνο τα ίδια. Η πρωτοβάθμια για τον λόγο αυτό έχει ιδρύσει μια οργανική σε κάθε 6/θεσιο και άνω ανεξάρτητα αν ο διευθυντής είναι δάσκαλος.
Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί αυτοί να μην προσμετρώνται στους οργανικά ανήκοντες της Διεύθυνσης ή να αθροίζονται οι ώρες τους στους απαιτούμενους.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τον αλγόριθμο όμως. Κι είναι πολύ πιο ρεαλιστικό.

Αποσυνδεδεμένος insomniac

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1003 στις: Αυγούστου 08, 2025, 09:39:02 pm »
Αυτό δεν έχει να κάνει με τον αλγόριθμο όμως. Κι είναι πολύ πιο ρεαλιστικό.
Ο αλγόριθμος είναι ουσιαστικά οργανικά ανήκοντες - απαιτούμενοι (σε ώρες ανά ομάδα σχολείων) / 20.
Η πρόταση μου είναι να συνυπολογιστούν όσοι είναι σταθερά εκτός σχολείων αφαιρώντας τους από τους οργανικά ανήκοντες ή προσθέτοντας τους στους απαιτούμενους.

Αποσυνδεδεμένος kostamantzikos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1004 στις: Αυγούστου 15, 2025, 11:58:22 pm »
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ 6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

(1) ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ 3 ΕΤΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2022 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΟΚΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΠΕ Ή ΔΙΔΕ;

(2) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ Ή ΛΟΓΩ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ;

(3) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΠΕ Ή ΔΙΔΕ ΛΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΠΕ Ή ΔΙΔΕ;

(4) Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΔΙΠΕ Ή ΔΙΔΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΠΕ Ή ΔΙΔΕ;

(5) Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ Ή ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ;

(6) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΥΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ;

ΟΠΟΙ@ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ Η ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. 

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1005 στις: Αυγούστου 16, 2025, 10:25:25 am »
Ακόμα κι εδώ υπάρχουν κανόνες. Δεν γράφουμε κεφαλαία.
Για τις ερωτήσεις που κάνεις:
1. Θεωρείσαι πάλι δόκιμος
2. Οι κρατήσεις για μτπυ νεοδιοριστου δεν γίνονται ξανά
3. Λύεται αυτοδίκαια η σχέση μόλις αναλάβεις υπηρεσία
4. Δεν υπάρχει αυτόματη αναγνώριση, θα προσκομίσεις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από όλους τους φορείς που έχεις απασχοληθεί
5. Δεν ξέρω τι σημασία έχει για εσένα αλλά ναι είναι ίδιος ο ΑΜ
6. Δεν υπάρχει πρόβλημα

Αλλά για ποιο λόγο τα ρωτάς όλα αυτά; Για να αποφασίσεις αν θα κάνεις αίτηση διορισμού; Εκτός από τον ΑΜ για όλα τα υπόλοιπα βρίσκεις την απάντηση και μόνος σου χωρίς να βασίζεσαι σε ό,τι σου λέει ένας άγνωστος σε αυτό το φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος doukou

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1006 στις: Αυγούστου 16, 2025, 11:18:43 am »
Ακόμα κι εδώ υπάρχουν κανόνες. Δεν γράφουμε κεφαλαία.
Για τις ερωτήσεις που κάνεις:
1. Θεωρείσαι πάλι δόκιμος
2. Οι κρατήσεις για μτπυ νεοδιοριστου δεν γίνονται ξανά
3. Λύεται αυτοδίκαια η σχέση μόλις αναλάβεις υπηρεσία
4. Δεν υπάρχει αυτόματη αναγνώριση, θα προσκομίσεις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από όλους τους φορείς που έχεις απασχοληθεί
5. Δεν ξέρω τι σημασία έχει για εσένα αλλά ναι είναι ίδιος ο ΑΜ
6. Δεν υπάρχει πρόβλημα

Αλλά για ποιο λόγο τα ρωτάς όλα αυτά; Για να αποφασίσεις αν θα κάνεις αίτηση διορισμού; Εκτός από τον ΑΜ για όλα τα υπόλοιπα βρίσκεις την απάντηση και μόνος σου χωρίς να βασίζεσαι σε ό,τι σου λέει ένας άγνωστος σε αυτό το φόρουμ.

Συγνώμη για την κατάχρηση αλλά δεν μπορώ να βρω το εξής: εάν διοριστώ από πρωτοβάθμια σε δευτεροβάθμια η προϋπηρεσία μου από την πρωτοβάθμια αναγνωρίζεται ή όχι;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1007 στις: Αυγούστου 16, 2025, 11:36:50 am »
Συγνώμη για την κατάχρηση αλλά δεν μπορώ να βρω το εξής: εάν διοριστώ από πρωτοβάθμια σε δευτεροβάθμια η προϋπηρεσία μου από την πρωτοβάθμια αναγνωρίζεται ή όχι;
Ναι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144