*

Αποστολέας Θέμα: Αγγλικά ως ειδικό μάθημα  (Αναγνώστηκε 2490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αγγλικά ως ειδικό μάθημα
« στις: Οκτωβρίου 12, 2024, 07:41:29 pm »
Στα αγγλικά της Γ' Λυκείου περιλαμβάνεται ως ύλη και η προετοιμασία για το ειδικό μάθημα; Δε μού δόθηκε ποτέ σχετικό βιβλίο. Επίσης, η συγκεκριμένη εξέταση διαφέρει σημαντικά από τα αγγλικά του Λυκείου. Έχω μαθητές που ενδιαφέρονται να δώσουν. Υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθώ να τους προετοιμάσω; Με μόνο 2 διδακτικές ώρες την εβδομάδα συν τη σχολική ύλη;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αγγλικά ως ειδικό μάθημα
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:12:14 »

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 12, 2024, 07:50:57 pm »
Η ύλη βγαίνει σχετικά νωρίς.  Εγώ παλιότερα σε γ λυκείου ρώτησα ποιος ενδιαφερόταν για να δώσει και αγγλικά και αν ήθελαν να κάνουμε θέματα παλαιότερων ετών. Υπήρξε ελάχιστο ενδιαφέρον οπότε έγινε 3 -4 φορές σε εικοσάλεπτο στην τάξη όσο οι υπόλοιποι ασχολούνταν με κάτι άλλο της κατεύθυνσης. Γύρω στο Μάρτιο ατόνησε και τον Απρίλιο δεν ενδιαφερόταν κανείς
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 13, 2024, 10:23:21 am »
Κι εγώ αυτό περιμένω ότι θα συμβεί. Είμαι σε τουριστικό μέρος και τα χρήματα περισσεύουν. Όπως μού λένε με στόμφο ότι δεν περιμένουν να μάθουν αγγλικά στο σχολείο και ότι στο φροντιστήριο κάνουν καλύτερη δουλειά, ας απευθυνθούν στις κοπελίτσες που τους βοήθησαν να πάρουν ένα χαρτί Γ2. Απλώς δεν ξέρω αν είναι δική μου υποχρέωση η προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές. Όταν ήμουν στη θέση τους και ενώ η καθηγήτρια του σχολείου ήξερε ότι θα έδινα αγγλικά μαζί με πολλούς συμμαθητές μου, δε μας έκανα ούτε καν νύξη για τις εξετάσεις. Ομοίως για τα γαλλικά. Πάντως, δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ, γιατί δεν περιμένω να ακούσω ευχαριστώ από κανέναν τους. Εδώ δε θέλουν να διδάσκονται αγγλικά στο Λύκειο γιατί, σύμφωνα με το δικό τους σκεπτικό, έχουν πάρει πτυχίο Γ2 στα αγγλικά ήδη από το γυμνάσιο, οπότε δεν τους χρειάζεται το συγκεκριμένο μάθημα.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 14, 2024, 12:02:52 pm »
Σε ψάξιμο του 1 λεπτού στις ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025 (και κάθε χρονιάς δηλ) διαβάζουμε:
Τέλος, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας στη Γ ́ ΓΕΛ
προτείνεται ο/η εκπαιδευτικός να αξιοποιεί δραστηριότητες που αφορούν στην εξέταση της αγγλικής
γλώσσας ως ειδικού μαθήματος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Για την εξέταση του ειδικού μαθήματος
της Αγγλικής γλώσσας στις πανελλαδικές εξετάσεις προβλέπονται τα εξής:....

πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πρέπει να σας αφήνουν αδιάφορη οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων.

Να προσθέσω επίσης πως με το απαξιωτικό "οι κοπελίτσες που τους βοήθησαν να πάρουν ένα χαρτί Γ2" μιλάτε για συναδέλφους σας και μάλιστα ιδιαίτερα προσοντούχους αφού τα κατάφεραν να τους βοηθήσουν. Το ό,τι η δική σας καθηγήτρια ήταν κακή δασκάλα δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουν την ίδια τύχη όλοι με σας για να νιώσετε δικαιωμένη. Επίσης δεν κάνουμε μάθημα για να ακούσουμε ευχαριστώ από κανέναν, ούτε συμμεριζόμαστε την άποψη των παιδιών γιατί δεν μας προσέλαβαν αυτά. Το αν τα χρήματα περισσεύουν είναι άσχετο με την δουλειά μας.

ΥΓ. Το σχόλιο αυτό (που διάβασα τυχαία) μου φάνηκε πολύ προκλητικό για να το αγνοήσω και προσβλητικό για κάθε καθηγητή που διδάσκει σε σχολείο να το διαβάζει. Αν γράφηκε σε κατάσταση οργής (άνθρωποι είμαστε και πολλές φορές δεν εννοούμε πράγματα που λέμε σε κατάσταση τέτοια) και δεν απηχεί τα γενικότερα συναισθήματα και την δουλειά σας, σβήστε το και φυσικά θα σβήσω και εγώ το δικό μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2024, 12:05:12 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:12:14 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 14, 2024, 09:47:05 pm »
Όταν ήμουν μαθήτρια κι επειδή εθχα δώσει Αγγλικά ως ειδικό μάθημα, θυμάμαι ότι η εξαιρετική εκπαιδευτικός του σχολείου μου, ππυ ήταν πειραματικό αλλά τα παιδιά την είχαν γραμμένη, μας έδινε έξτρα κείμενα για μετάφραση και εξάσκηση, σε όσους θέλαμε να δώσουν.

@ppil διαφωνώ για αυτό που λες για τα φροντιστήρια. Τα ξενόγλωσσα πτυχία έχουν πολλές διαβαθμίσεις και πολλά είναι παντελώς σαβούρα και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση του ποσο ασχημο ακούγεται, διότι γνωριζω μαθητες που έχουν Γ2 στην Γ Γυμνασίου και το επίπεδο τους ούτε στα ελληνικά δεν είναι άριστο. Και λυπάμαι πολύ που κοροϊδευουν τους γονείς που ειναι χαρούμενοι που το παιδί τους πήρε lower 2 δεξιοτήτων στην Α Γυμνασίου. Καλά λέει η συνάδελφος. Έρχονται στο σχολείο έχοντας κατεβάσει ρολά για οποιοδήποτε μάθημα ούτως ή άλλως, ποσο μάλλον για τις γλώσσες.
Φυσικά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην κάνουμε εμείς όσα πρέπει. Αλλά η πικρία δεν μπορεί να μην εκδηλώνεται.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 14, 2024, 10:48:41 pm »
@ppil διαφωνώ για αυτό που λες για τα φροντιστήρια. Τα ξενόγλωσσα πτυχία έχουν πολλές διαβαθμίσεις και πολλά είναι παντελώς σαβούρα και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση του ποσο ασχημο ακούγεται, διότι γνωριζω μαθητες που έχουν Γ2 στην Γ Γυμνασίου και το επίπεδο τους ούτε στα ελληνικά δεν είναι άριστο. Και λυπάμαι πολύ που κοροϊδευουν τους γονείς που ειναι χαρούμενοι που το παιδί τους πήρε lower 2 δεξιοτήτων στην Α Γυμνασίου. Καλά λέει η συνάδελφος. Έρχονται στο σχολείο έχοντας κατεβάσει ρολά για οποιοδήποτε μάθημα ούτως ή άλλως, ποσο μάλλον για τις γλώσσες.
Φυσικά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην κάνουμε εμείς όσα πρέπει. Αλλά η πικρία δεν μπορεί να μην εκδηλώνεται.
Δεν είπα κάτι για τα φροντιστήρια για να διαφωνείς.  "Οι κοπελίτσες που τους βοήθησαν να πάρουν ένα χαρτί Γ2" είναι απαξιωτικό και οι κοπελίτσες είναι συνάδελφοί της που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη στο δημόσιο και κάνουν τη δουλειά τους, είτε σε φροντιστήρια είτε σε ιδιαίτερα για να επιβιώσουν. Αν το κράτος αναγνωρίζει χίλια δυο χαρτιά της πλάκας για πτυχία, δεν μπορεί να λογοδοτούν οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Αν οι γονείς χαίρονται με πτυχίο που αναγνωρίζει μόνο η Ελλάδα (και αν...) δεν είναι επειδή δεν ξέρουν πως υπάρχουν διαβαθμίσεις στα πτυχία, αλλά ίσως τα παιδιά τους μέχρι εκεί φτάνουν.

Όπως και να έχει εδώ δεν μιλάμε για τα παιδιά ή τους γονείς τους, αλλά για τον καθηγητή. Που δεν μπορεί να απαξιώνει κάθε άλλον εκτός του εαυτού του, του οποίου υπερασπίζεται το δικαίωμα στο να κάθεται και να πληρώνεται επειδή κουράστηκε ή επειδή δεν τον έχουν σε εκτίμηση ή επειδή έχουν λεφτά και πάνε σε κοπελίτσες και επειδή δεν θα την ευχαριστήσουν. Είναι ντροπή, είναι χειρότερο από δημοσιουπαλληλίκι, είναι ακραία παραδοχή τεμπελιάς και πληρωμένου καθισιού, δεν είναι πίκρα. Είναι η ακραία γνώμη των γονιών που μας ενοχλεί. Δεν τα λέει καθόλου καλά η "συνάδελφος", η οποία και καθόλου δεν σκοτίστηκε με όσα λέω.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 04:05:15 pm »
Δεν μπορώ να κρίνω τις προθέσεις της συναδέλφου. Η αλήθεια είναι ότι η ερώτηση «είμαι υποχρεωμένος να…» δεν προδιαθέτει θετικά, με βάση τα όσα έχουμε τα τελευταία χρόνια ειδικά στ σχολεία. Όμως ο εκπαιδευτικός του σχολείου έχει κάθε δικαίωμα κατά τη γνώμη μου να απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς τψη φροντιστηρίων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και συντηρούν ή και προκαλούν την απαξίωση των μαθητών στο πρόσωπό μας. Εμείς είμαστε θύματα αυτών, εμείς και οι γονείς που κοροϊδευουν.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 04:12:33 pm »
Δεν έχει καμμιά σημασία αν κάποιος εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Δεν αλλάζει κάτι. Συνάδελφοι είμαστε όλοι. Αυτό που 'χει σημασία είναι να προσπαθεί να 'ναι καλός και χρήσιμος για τα παιδιά εκπαιδευτικός.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 04:23:34 pm »
Δεν έχει καμμιά σημασία αν κάποιος εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Δεν αλλάζει κάτι. Συνάδελφοι είμαστε όλοι. Αυτό που 'χει σημασία είναι να προσπαθεί να 'ναι καλός και χρήσιμος για τα παιδιά εκπαιδευτικός.

Με τα ιδιωτικά σχολεία άντε να πω ότι είμαστε συνάδελφοι. Με τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια δεν είμαστε. Σε καμία περίπτωση. Δεν μπορούμε να είμαστε συβαδελφοι με κάποιον που γράφει απάντηση σε ερώτηση κατανόησης κειμένου μια σελίδα δοκιμιακου επιπέδου για παιδί που δεν μπορεί να γράψει μόνος του 5 προτάσεις στη σειρά. Δηλαφη κοροϊδευουν συνειδητά ή τους γονείς ή εμάς και είμαστε και υποχρεωμένοι να αξιολογούμε θετικά ότι το παιδί έρχεται γραμμένο και μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας και μας θεωρεί ηλίθιους και θα τον θεωρήσουμε και συναδελφο;

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:16:19 pm »
Οι γονείς τον πληρώνουν για αυτό. Το φροντιστήριο τον πληρώνει για αυτό. Οι ιδιαιτεραδες όχι απλώς όμως είναι συνάδερφοι μας αλλά είναι αρκετοί από εμάς....

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:31:58 pm »
Οι γονείς τον πληρώνουν για αυτό. Το φροντιστήριο τον πληρώνει για αυτό. Οι ιδιαιτεραδες όχι απλώς όμως είναι συνάδερφοι μας αλλά είναι αρκετοί από εμάς....

Άλλο όμως να κανεις υψηλού επιπέδου προετοιμασια πανελληνίων, όπως κάνουν πολλοί καθηγητές σχολείου που δεν είναι τυχαίο ότι τους εμπιστεύονται οι γονείς αυτούς και όχι τα συνοικιακά φροντιστήρια της σειράς. Κι άλλο να διαβάζεις παιδάκια δημοτικού και γυμνασίου και αντί να τους μάθεις 5 πράγματα, να τους μαθαίνεις να κοροϊδευουν τους καθηγητές. Σιγά μην είναι συνάδελφοι αυτοί και σιγά μην είναι συνάδελφοι αυτοί που κοροϊδευουν τους γονείς με τα lower της golearn.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:35:44 pm »
Εμένα όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι συνάδελφοί μου. Είτε σε δημόσιο σχολειό είτε σε ιδιωτικό είτε σε φροντιστήριο είτε σε ιδιαίτερα. Όποιος κάνει καλά τη δουλειά του, σε όποιον απ' τους χώρους που προανάφερα, είναι άξιος δάσκαλος.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:44:33 pm από leon. »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:37:45 pm »
Και, μάλιστα, τσιμπολογούν ιδιαίτερα απ' τους ίδιους τους μαθητές τους. Άντε να 'ναι από άλλο σχολείο. Παράνομο κι επισύρει απόλυση κι αυτό, αλλά τεσπά. Εδώ απ' τις ίδιες τις τάξεις που κάνουν μάθημα τους τσιμπούν. Άσ' τα να πάνε. Πολλή βρωμιά.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:39:25 pm από leon. »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:41:54 pm »
Άλλο όμως να κανεις υψηλού επιπέδου προετοιμασια πανελληνίων, όπως κάνουν πολλοί καθηγητές σχολείου που δεν είναι τυχαίο ότι τους εμπιστεύονται οι γονείς αυτούς και όχι τα συνοικιακά φροντιστήρια της σειράς.
Αυτό που κάνουν είναι παράνομο σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα κι η ποινή είναι συγκεκριμένη. Απόλυση. Αν είναι τόσο καλοί και θέλουν να κάνουν τους ιδιαιτεράκηδες τότε παραιτούνται απ' το δημόσιο και βγάζουν μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Απλά τα πράγματα. Νόμιμα και παστρικά. Κι όχι μαύρα κι αφορολόγητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2024, 08:51:24 pm από leon. »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144