*

Αποστολέας Θέμα: Οδικός χάρτης νεοδιοριστου, τοποθετήσεις οργανική αποσπάσεις κλπ  (Αναγνώστηκε 2970 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
πρωτη χρονιά μόνιμος. Είμαστε στη φάση που κάναμε αιτήσεις για τοποθέτηση σε οργανική, χωρίς δήλωση περιοχών ακόμα. Μετά την τοποθέτηση πρέπει να παρουσιαστούμε υποχρεωτικά στο σχολείο ; τι ακολουθεί υπηρεσιακά; αν δεν μας αρέσει τι έπεται; Απόσπαση ; γινεται συνεχώς; κατι θυμάμαι είχε στον ΟΠΣΥΔ. Μετάθεση είναι μόνο για οργανικές που είναι κενές.;Γενικά υπάρχει κάπου κάτι σαν οδηγός για όλα αυτά αποσπάσεις βελτιώσεις κλπ. Μάθαμε τόσα χρόνια τα πάντα περι αναπληρωτών προκηρύξεων τώρα από το μηδέν.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2025, 12:02:31 pm από Doriangr »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος insanimus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Φέτος θα πάρετε οργανική κατά τον Μάιο -ιουνιο αναλόγως τη διεύθυνση. Αν δε μπορέσετε θα μείνετε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και θα τοποθετείτε Ιούλιο σε λειτουργικά κενά. Κατ εξαίρεση φέτος, αν πάρετε οργανική μπορείτε να πάρετε απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και να μην έχετε υποχρέωση υπηρέτησης οργανικής.
Τον επόμενο Νοέμβριο έχετε το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης, όπου θα πρέπει να υπηρετείτε μια χρονιά τη νέα σας οργανική (εφόσον πάρετε μετάθεση) για να έχετε δικαίωμα ξανά για μετάθεση.

Αποσυνδεδεμένος insanimus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Οι αποσπάσεις γενικά είναι πιο ευέλικτες (έπονται χρονικά των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων των μετατιθεμενων )και ικανοποιούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι μεταθέσεις

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
οταν παρουμε οργανική παρουσιαζομαστε καποιες μέρες ιούνιο; υπηρέτησα φέτος χωρίς απόσπαση, αρα μπορώ από ότι κατάλαβα να ζητήσω απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ. αν δεν θελω την οργανική πότε γίνεται η αίτηση απόσπασης; ειναι κάποιες συγκεκριμένες περιόδους ή πας στην διεύθυνση οποτε θες και καταθέτεις; Έχει και στον ΟΠΣΥΔ επιλογή για αποσπάσεις. μετάθεση είναι μόνο σε οργανική ή και σε κενά; Προσωπικά είμαι ήδη στον νομό μου δεν θέλω να αλλάξω. Κάτι άκουσα και για βελτίωση θέσης, δεν κατάλαβα τι διαφορά έχει από τα παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2025, 08:55:11 am από Doriangr »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος newteacher1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
οταν παρουμε οργανική παρουσιαζομαστε καποιες μέρες ιούνιο; υπηρέτησα φέτος χωρίς απόσπαση, αρα μπορώ από ότι κατάλαβα να ζητήσω απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ. αν δεν θελω την οργανική πότε γίνεται η αίτηση απόσπασης; ειναι κάποιες συγκεκριμένες περιόδους ή πας στην διεύθυνση οποτε θες και καταθέτεις; Έχει και στον ΟΠΣΥΔ επιλογή για αποσπάσεις. μετάθεση είναι μόνο σε οργανική ή και σε κενά; Προσωπικά είμαι ήδη στον νομό μου δεν θέλω να αλλάξω. Κάτι άκουσα και για βελτίωση θέσης, δεν κατάλαβα τι διαφορά έχει από τα παραπάνω.

Μετάθεση είναι η μετακίνηση της οργανικής από ένα ΠΥΣΠΕ σε ένα άλλο. Βελτίωση είναι η μετακίνηση της οργανικής μέσα στα όρια του δικού σου ΠΥΣΠΕ. Και τα δύο προϋποθέτουν να υπάρχει οργανικό κενό.
Απόσπαση είναι η προσωρινή μετακίνηση για έναν χρόνο. Είτε από ένα ΠΥΣΠΕ σε ένα άλλο είτε μέσα στο ίδιο ΠΥΣΠΕ. Προϋποθέτει λειτουργικό κενό δηλαδή προσωρινό κενό. Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ βγαίνει πανελλαδική εγκύκλιος. Βγαίνει πάντα αφού βγουν οι μεταθέσεις. Για τις εντός ΠΥΣΠΕ παρακολουθείς τις ανακοινώσεις του ΠΥΣΠΕ και ίσως και να γίνονται και ενδιάμεσα σε κάποιες φάσεις μέσα στη χρονιά κατόπιν συνεννόησης και εφ όσον προκύπτουν νέα κενά από εγκυμοσύνες κτλ

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Στην βελτίωση πρέπει να υπηρετήσεις ένα χρόνο την νέα οργανική; Ιούνιο αν δεν θέλω την Οργανική πότε περίπου θα γίνουν οι αποσπάσεις

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Στην βελτίωση πρέπει να υπηρετήσεις ένα χρόνο την νέα οργανική; Ιούνιο αν δεν θέλω την Οργανική πότε περίπου θα γίνουν οι αποσπάσεις
Όσο δεν υπηρετείς την καινούργια οργανική μέσω βελτίωσης δεν έχεις δικαίωμα για μετάθεση. Οι αιτήσεις για εσωτερικές αποσπάσεις γίνονται Ιούνιο ή Ιούλιο. Χρειάζεται να παρακολουθείς τη διεύθυνσή σου.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Όσο δεν υπηρετείς την καινούργια οργανική μέσω βελτίωσης δεν έχεις δικαίωμα για μετάθεση. Οι αιτήσεις για εσωτερικές αποσπάσεις γίνονται Ιούνιο ή Ιούλιο. Χρειάζεται να παρακολουθείς τη διεύθυνσή σου.
Ναι, αν πάρεις βελτίωση πρέπει να υπηρετήσεις ένα χρόνο τη νέα σου οργανική θέση.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Θέτω το ερώτημα εδώ γιατί η υπηρεσία μου δεν με έχει ενημερώσει ως νεοδιόριστη και προσπαθώ να τα βρω μόνη μου. Σαν εκπαιδευτικοί υπαγόμαστε στον υπαλληλικό κώδικα. Ποια άλλη νομοθεσία χρειάζεται να διαβάσουμε και να γνωρίζουμε; Υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα όλα αυτά; Εν ολίγοις, υπάρχει κάπου ένας οδηγός νεοδιόριστου;

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Νομοθεσία σχετικά με τι; Με την
διδασκαλία  ή την υπηρεσιακή μας κατάσταση; Κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν πολύ καλές ιστοσελίδες με νομοθεσία για διαφορα ζητήματα. Πχ ΔΔΕ Φλώρινας, Λευκάδας και νομίζω Σερρών. Εκεί έχουν ενότητες πχ άδειες κλπ. Επίσης υπάρχει το καθηκοντολόγιό μας που δεν θυμάμαι ποιος νόμος είναι αλλά βρίσκεται εύκολα.  Ακόμα και η εγκύκλιος μεταθέσεων κ αποσπάσεων μπορεί να λύσει απορίες για θέματα εργασιακού καθεστώτος και τοποθετήσεων.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Νομοθεσία σχετικά με τι;
Σχετικά με όλα αυτά που αναφέρεις, Έσπερε. Γενικώς πολύ θα ήθελα να υπήρχε ένας οδηγός νεοδιόριστου που να αναφέρει όλα αυτά τα οποία συζητάμε εδώ στο φόρουμ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που παρέθεσες.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δεν είναι όλα αυτά το ίδιο. Άλλο τα εκπαιδευτικα, άλλο τα υπηρεσιακά.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Ναι. Για όλα ενδιαφέρομαι. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας εκπαιδευτικός. Και τα εκπαιδευτικά, και τα υπηρεσιακά. Συχνά ψάχνω από εδώ κι από κει. Συχνά μαθαίνω κάτι καινούργιο για το οποίο δεν είχα ιδέα...Πχ θερινή υπηρεσία. Επίσης, σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας, δεν έχω καταλάβει ακόμα πότε γίνεται...Στην αρχή της χρονιάς για όλους ή όσους πάνε σε καινούργιο σχολείο; Μετά από κάποιες άδειες (και ποιες είναι αυτές); Στο τέλος του έτους για όλους ή μόνο όσους παίρνουν απόσπαση ή μετάθεση; Γενικώς γιατί γίνεται αυτό το τυπικό της ανάληψης υπηρεσίας;
Αυτές είναι οι τελευταίες απορίες που έχω. Πολλές φορές οι διευθυντές δεν γνωρίζουν κι ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ αλλά κανονικά όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είναι δεδομένα και να τα γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί μέσω κάποιας επίσημης ενημέρωσης ή πλατφόρμας; Κι όχι να ψάξουν από δω κι από κει, οι πληροφορίες που βρίσκουν έτσι δεν είναι πάντα αξιόπιστες...
Ευχαριστώ leon κι Έσπερε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144