0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο δικό μου σχολείο αυτό ακριβώς θα γίνει. Όσοι δεν απεργούν θα είναι 08.00 - 14.00, θα κάνουν όλες τις διδακτικές τους ώρες και από την 5η ώρα και μετά όσα παιδιά έχουν λίγες ώρες μάθημα θα σχολάσουν.
. Δεν μπορεί δηλ ο απεργοσπάστης να πάει στο σχολείο, να χαζολογήσει σε άδειο τμήμα (τα περισσότερα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο) και να φύγει κύριος. Δεν είναι ο σκοπός να εξυπηρετηθούν οι μαθητές, πράγμα που πρέπει να γίνεται όλο τον άλλο χρόνο βέβαια. Το θέμα είναι πως η ανακοίνωση δεν στηρίζεται σε νομοθεσία. Γνωρίζω ήδη δυο σχολεία που ανεπίσημα είπαν στους μαθητές πως θα μείνουν δυο ώρες στο σχολείο, δεν θα κάνουν μάθημα και μετά- καλό θα ήταν- να πάνε στην πορεία. Τρέχα γύρευε. Υποψιάζομαι πως θα πάνε και οι ίδιοι στην πορεία δηλ μετά.
Επειδή ακούγονται διάφορα - και όχι μόνο από συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων: Όσοι δεν απεργήσουν αύριο, δεν "μένουν δυο ωρίτσες και φεύγουν". Αν ο διευθυντής απεργεί, δεν χρειάζεται να ανοίξει το σχολείο ούτε να περάσει στοιχεία στο myschool. Αυτά τα αναλαμβάνουν όσοι δεν απεργήσουν.Όσοι δεν απεργήσουν μένουν στο σχολείο 08-14.00. Συγχωνεύσεις ωρών και αναμόρφωση προγράμματος ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.Από το συνάδελφο Christos Souroulis , Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.Υ.γ. Κουτί μη ξεχνιόμαστε, πάρε κάνα ταπερακι μαζί σου αύριο, μη σε κόψει λορδα τόσες ώρες. Καλά να περάσεις γλυκέ μου απεργοσπάστη!
Άρα η ΕΛΜΕ παραδέχεται ότι το κανονικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι 8-2 και κακώς φεύγουν νωρίτερα τις άλλες μέρες.Ας σοβαρευτούμε όμως... Αυτά τα λέει η ΕΛΜΕ που έχει κάθε κίνητρο να κάνει τη ζωή των μη απεργών δύσκολη, ώστε να δικαιολογήσει την υπαρξη της αφού για τα μισθολογικά και τα εργασιακά τα έχει κάνει...Όμως προβλέπονται νομοθετικά? Είναι λογικά?
Απο οσο ξερω νομικα δεν προβλεπονται. Η προβλεψη ειναι ηθικη (μεγαλη κσι δυσκολη λεξη στη σημερινη εποχη)…..Στις παλιες μεγαλες απεργιες του κλαδου, δεν υπηρχε η αποχωρηση των απεργοσπαστων απο το σχολειο πριν τις 2 ουτε ως σκεψη! Ακομα και ενεργειες απεργοσπασιας σοβαρες (πχ διενεργεια εξετασεων απο απεργοσπαστες) εβρισκαν μεγαλη αντιδραση……και ας μη προβλεποταν τιποτα στο νομο!
Γιατί σβήστηκε το σχόλιό μου για την διαφορά μη απεργών και απεργοσπαστών;
Παιδιά υπάρχουν κι οι απεργοσπάστες δεξιούληδες νεοδημοκρατάκοι εκπαιδευτικοί.