*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 28/2  (Αναγνώστηκε 15828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 28/2
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 01:31:08 pm »
Εγώ το διάβασα πάντως και σου απάντησα πιο πάνω
Κακώς σβηστηκε αν δεν έγινε κατα λάθος και τονίζω ότι δεν έκανα κάποια αναφορά εγώ.
Δεν ήταν σχόλιο στο οποίο θα μπορούσε να σταθεί κάποια αναφορά, οπότε είναι περίεργο που σβήστηκε. Αδυνατώ όμως να συνεχίσω την όποια συζήτηση μετά από κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ που επιβεβαίωσες πως έγραψα. Είναι δείγμα ανθρωπιάς κάτω από ορισμένες συνθήκες.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:26:58 »

Αποσυνδεδεμένος giak

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 01:40:14 pm »
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση σήμερα δεν είναι η καθολική απεργία στο δημόσιο τομέα αλλά στον ιδιωτικό. Ειδικά τα καφέ σε απόσταση μέχρι 3 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα, "έχασαν" φοβερά χρήματα από τους εκατοντάδες χιλιάδες που θα αγόραζαν καφέ. Είδα τους ανθρώπους να κάθονται να ξεκουραστούν σε όλα τα κλεισά καφέ (ναι όλα ήταν κλειστά) στο μοναστηράκι και γύρω περιοχές. Εμείς οι εκπαιδευτικοί χάσαμε ψίχουλα μπροστά στα χρήματα που έχασαν του ιδιωτικού και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αν κάποιοι δεν έκαναν απεργία για οικονομικούς λόγους.

Αποσυνδεδεμένος eleanna

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 01:58:43 pm »
Ισχύει οτι ωρομίσθιοι στα ΣΔΕ δεν μπορούν να κάνουν απεργία;

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 04:42:13 pm »
Ορισμένοι κάθεστε κι αναρωτιέστε αν η ελμε αποδέχεται το 8-2 ή αν πρέπει να φύγουν οι μαθητές νωρίτερα και δεν αναρωτιέστε με τι μούτρα θα αντικρίσετε τους συναδέλφους σας την επόμενη μέρα λειτουργίας του σχολείου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:26:58 »

Αποσυνδεδεμένος Antoniozz

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 04:49:31 pm »
Συνεχιζονται τα μηνυματα χωρις χαρακτηρισμους, υπερ της ελευθεριας της επιλογης και της δημοκρατιας. Εμεις απεργησαμε ειχαμε το δικαιωμα. Αλλα απο οτι διαβαζω αυτοι που πηγαν κανονικα στο σχολειο μαλλον δεν το ειχαν και κατατάσσονται αυτοματα σε δεξιους φασιστες και βολεμενους.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 05:11:25 pm »
Antoniozz, σε μια μέρα παλλαϊκής διαμαρτυρίας το να πας να δουλέψεις στο σχολείο το θεωρείς έκφραση ελευθερίας και δημοκρατίας. Οκ.

Αποσυνδεδεμένος Antoniozz

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 05:56:07 pm »
Antoniozz, σε μια μέρα παλλαϊκής διαμαρτυρίας το να πας να δουλέψεις στο σχολείο το θεωρείς έκφραση ελευθερίας και δημοκρατίας. Οκ.
Σεβασμο σε μια διαφορετικη γνωμη το θεωρω. Και γω απεργησα αλλα δε θα κατακρινω τον αλλο που δεν απεργησε και σιγουρα δε θα του κολλησω καποιο χαρακτηρισμο.

Αποσυνδεδεμένος Mr_Staind

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 06:00:11 pm »
Αλλα απο οτι διαβαζω αυτοι που πηγαν κανονικα στο σχολειο μαλλον δεν το ειχαν και κατατάσσονται αυτοματα σε δεξιους φασιστες και βολεμενους.
Αυτοί που πήγαν σήμερα στο σχολείο, μάς έδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τι σημαίνει ραγιαδισμός. Γιατί, μια τέτοια μέρα, κατά την οποία αρθρώνεται περίτρανα και χωρίς κομματική υποκίνηση το αίτημα για οξυγόνο, δημοκρατία και δικαιοσύνη, μόνο ένας δουλοπρεπής και ανελεύθερος άνθρωπος μπορεί να σκύβει το κεφάλι και να πηγαίνει για μάθημα...

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 07:09:27 pm »
Παιδιά σας παρακαλώ. Μη στενοχωρείτε δεξιούληδες. Έχουν κι αυτοί (τελοσπάντων κάποια) αισθήματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2025, 07:16:23 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 07:19:31 pm »
Για θύμισε μας λίγο την 'δημοκρατία' που έδειξαν οι σύντροφοι απέναντι στον Κασσελακη... ;D

Παιδιά σας παρακαλώ. Μη στενοχωρείτε δεξιούληδες. Έχουν κι αυτοί (τελοσπάντων κάποια) αισθήματα.
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 07:23:29 pm »
Εμένα θα μου πείτε ποιος σβήνει μηνύματα δημοκρατικά και γιατί;

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 07:33:58 pm »
Δεν είναι όλα ένα δίπολο συνάδελφοι. Δεν είναι όλα ή άσπρο ή μαύρο. Ας μην τσουβαλιάζουμε συναδέλφους.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 07:50:29 pm »
Τίποτα δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Υπάρχει όμως η αλήθεια και καλό είναι να την σεβόμαστε. Ο μη απεργός την μέρα μαζικής απεργίας λέγεται απεργοσπάστης, που στην κοινή συνείδηση λέγεται ο προδότης που χτυπάει πισώπλατα τους συναδέλφους του που προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι. Λέξη που είναι χρωματισμένη άσχημα στο μυαλό όλων μας και ενοχλεί. Οι απεργοσπάστες ζητούν τη μέρα της απεργίας να κάνουν πρόγραμμα αργίας και σε περιοχές που ξέρω αυτό έγινε. Ξέρω επίσης και σχολεία που πήγαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και "άφησαν" τα παιδιά να φύγουν (αφού πήραν απουσίες) "λόγω της μέρας". Αυτοί δεν λέγονται μη απεργοί, ούτε απεργοί, κάτι άλλο λέγονται. Από όλα έχει ο μπαξές.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 28, 2025, 08:06:37 pm »
Αυτά κάποτε ήταν αδιανόητα, θεωρώ. Ακόμα και στις εθιμοτυπικές μονοήμερες απεργίες χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, που από ένα σημείο και μετά είχαν ελάχιστη συμμετοχή, εγω προσωπικά θυμάμαι πάντα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε αυστηρά το 8-2 ακόμα κι αν στο σχολείο μας απεργουσε 1-2 άτομα μόνο, και να ακυρώνουμε και διαγωνίσματα ακόμα, σκεπτόμενοι την ενδεχόμενη αναστάτωση των παιδιών από τυχόν προσδοκίες για μη ομαλή λειτουργία. Και θυμάμαι ακόμα και να ακυρώνονται κανονικές αδειεσ προγραμματισμένες από καιρό, από σεβασμό στην απεργία. Κατανοώ ότι το πνεύμα του συνδικαλισμού δεν εκφράζει τους νέους συναδέλφους, και καλά κάνει και δεν τους εκφράζει, όμως μου φαίνεται αδιανόητο να αγνοούν το βασικό savoir faire και βασικά να μην τους νοιάζει να το μάθουν. Δεν είναι δυνατόν σε τετοια μέρα να διώχνεις τα παιδιά και να πληρώνεσαι κανονικά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)