*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 28/2  (Αναγνώστηκε 15904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Απεργία 28/2
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 01, 2025, 02:06:46 am »
Και γω απεργησα αλλα δε θα κατακρινω τον αλλο που δεν απεργησε και σιγουρα δε θα του κολλησω καποιο χαρακτηρισμο.
Πάντως εγώ ειδικά σήμερα δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση εκπαιδευτικού στο σχολείο του γιου μου, που σε μια δύναμη περίπου 20 εκπαιδευτικών εχόντων οργανική (και άλλων 10 με προσωρινή ή αναπληρωτών) ήταν ο μόνος που δεν απήργησε -και όχι, δεν ήταν ο διευθυντής- και να γνώριζα ότι θα γίνω αθορύβως το πτυελοδοχείο των υπολοίπων από την Τρίτη…

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Απεργία 28/2
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:57:01 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 01, 2025, 08:02:00 am »
@Scout και τι έγινε; Είχε ένα τμήμα μέσα για μάθημα και τα υπόλοιπα να τον περιμένουν έξω; Βασικά, τα παιδιά μπήκαν για μάθημα ή έφυγαν;

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 01, 2025, 05:02:43 pm »
Αγαπητοί συμφορουμίτες, δεν μπορούμε να μιλάμε για σεβασμό στους συναδέλφους που είτε απεργούν είτε δεν απεργούν απο την στιγμή που δεν υπάρχουν συνάδελφοι. Από εκεί ξεκινάει το κακό. Πριν λίγο καιρό έδω πάλι συζητάγαμε σε άλλο θέμα για τις σχεσεις των εκπαιδευτικών στο σχολείο. Νομίζω όλα ξεκινανε απο το ότι δεν ειμαστε συνάδελφοι αλλά αναγκαζόμαστε να συνυπάρχουμε στον ίδιο εργασιακό χώρο.
Δεν μπορώ να σεβαστώ κάποιον απεργό ή μη απεργό αν την προηγούμενη ή επόμενη μέρα η όλη του στάση είναι αντισυναδελφική, οπότε καθόλου δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η άποψη των μη απεργών ή απεργών αντίστοιχα ανάλογα με το τι έχουμε πράξει εμείς αντίστοιχα, ούτε καν αυτών που έχουμε πράξει το ίδιο μιας και το πιο πιθανό είναι οτι σε όλη την υπόλοιπη σχολική μας ζωή δεν συμβαδίζουμε πουθενά, οπότε μία μόνο ταύτιση σε κάτι δεν μας κάνει συναδέλφους ή ότι συγκλινουμε- ταιριάζουμε ως επαγγελματίες.

Αποσυνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 01, 2025, 08:10:28 pm »
Νομίζω πως, αντί να μας απασχολούν όσοι δεν απήργησαν ή το με τι μούτρα θα υποδεχτούν οι απεργοί τους μη απεργούς, πιο σημαντικό είναι το μη αποτέλεσμα. Δεν περιμέναμε να πέσει η κυβέρνηση; Ε δεν έπεσε. Καμία παραίτηση. Ίσα ίσα ο άλλος πάλι κανονικά θα κάνει το καθιερωμένο τριημεράκι του. Αυτό θα έπρεπε να μας τρομοκρατεί. Επίσης γιατί τα περιμέναμε όλα από μια συγκέντρωση; Δε θα ήταν πιο λογικό/αποτελεσματικό το να μη διαλυθεί καμιά συγκέντρωση μέχρι να δηλωθεί το ποθητό  "παραιτούμαι"; Αντιλαμβανόμαστε ότι στις πορείες πήγε κόσμος που γενικά δεν πάει και όλοι αυτοί περίμεναν η παραίτηση να γίνει μέσα σε 3 ώρες; Ωραία, έκλεισαν οι φούρνοι και οι καφετερίες. Και; Τι αποτέλεσμα είχαμε;
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:57:01 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 01, 2025, 08:26:24 pm »
Είναι αφελες κατά τη γνώμη μου να θεωρούμε ότι μια συγκέντρωση θα μπορούσε να προκαλέσει παραίτηση της κυβέρνησης. Κλίμα διαμόρφωσε, οκ. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Να λάβουμε υπόψη και ότι δεν υπάρχει ηγέτης που να έχει την ευρύτερη αποδοχή αυτή τη στιγμή για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος.

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 01, 2025, 08:29:34 pm »
Σιγά μη παραιτούνταν έτσι εύκολα.
Δε νομίζω να έτρεφε κανείς τέτοιες αυταπάτες.
Τέτοιες μορφές αντίδρασης, όπως οι χθεσινές συγκεντρώσεις, λειτουργούν σαν "ξυπνητήρι" και για τους μεν και για τους δε.
Για τους μεν που κατέβηκαν στο δρόμο ήταν μια συνειδητοποίηση που δύσκολα θα αγνοήσουν, πως αν συνεχιστεί αυτή η παρωδία στη διαχείριση της υπόθεσης δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Για τους δε στα έδρανα της βουλής, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα που μπορεί να μετατραπεί σε ηχηρό χαστούκι στις μελλοντικές εκλογές.

Τέλος, αυτό το "και τι καταλάβατε που απεργήσατε" που αναπαράγεται συχνά από -απολιτίκ συνήθως- συναδέλφους.
Αλίμονο αν οι μορφές αντίδρασης-διαμαρτυρίας κρίνονταν έτσι απλά, από τα άμεσα αποτελέσματα που φέρουν ή δε φέρουν.
Επίσης, είναι και ηθικό το θέμα. Δεν απεργεί κανείς μόνο και μόνο γιατί επιδιώκει κάτι ώστε να θεωρηθεί η απεργία αποτυχημένη.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 01, 2025, 09:15:08 pm »
Erietta, εχεις απόλυτο δίκιο στο καθαρα πρακτικό κομμάτι. Όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμηθεί η τεράστια κινητοποίηση του κόσμου. Φυσικά δεν είχαν όλοι τα ίδια κίνητρα. Κάποιοι το απολιτικοποίησαν πλήρως, βλέποντας το σαν εκδήλωση πένθους και μνήμης. Υποθέτω ότι ο μέσος νεοδημοκράτης και γενικα ο νοικοκυραιος, κάπως έτσι το είδε. Υποθέτω ότι και κάποιοι οπαδοί του κόμματος θα το είδαν σαν «αφήστε τα καραγκιοζιλίκια, δεν σας ψηφίσαμε για αυτό το χαλι». Άλλος το είδε έτσι, άλλος το είδε αλλιώς. Εμένα προσωπικά, με ενοχλεί κυρίως η συμπεριφορά σαν να είναι κληρονομικώ διακαίω ιδιοκτήτες της χώρας, όχι απλά δια βίου κυβερνήτες, αλλά ιδιοκτήτες, που έχουν ένα παιχνιδάκι να παίζουν, το δίνουν και στα παιδιά και τα ανίψια τους να παίζουν κι εκείνα, και δεν εχεις δικαίωμα όχι να διαμαρτυρηθείς, ούτε καν να αμφισβητήσεις. Αυτός ο έλεγχος των μέσων, η προπαγάνδα, η προσπάθεια να βγάζουν τον κόσμο τρελό ή βαλτό κλπ, που δεν εκφράζεται φυσικά μόνο στη μη διερεύνηση του συγκεκριμένου δυστυχήματος. Ωστόσο εγω η ίδια μετά το 41% είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με απεργίες και δεν είχα απεργήσει πέρσι την αντίστοιχη ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι και φέτος αρχικά δεν σκόπευα να απεργήσω, μέχρι που είδα την μεγάλη συσπείρωση του κόσμου αφενός, αλλά και τη δική τους υστερική αντίδραση. Τότε αποφάσισα ότι θέλω κι εγω να συμμετάσχω σε αυτό κι ας μην προσδοκώ αποτέλεσμα. Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος, ασχέτως πολιτικός τοποθέτησης, ασχέτως αποψης για το θέμα, βλέπει αυτόν τον παλμό και δεν νιώθει, ότι δεν τον παίρνει να εμφανιστεί στη δουλειά του, και μάλιστα μια δουλειά τέτοιου προφίλ, δεν είναι κάποιος κλεισμένος σε ένα γραφείο. Πας σε σχολείο και σε βλέπουν τα παιδιά. Το λογικό είναι να σκέφτεσαι ότι θα σε γιουχάρουν και δεν θα είναι επειδή θα κάνουν μάθημα. Χτες πιστεύω ότι έκαναν απεργία και οι σύμβουλοι και οι διευθυντές εκπαίδευσης. Σίγουρα πάντως έκαναν απεργία παρα πολλοί διευθυντές σχολείων και αυτό είναι κανονικά ένα καμπανάκι. Απεργία διευθυντή σημαίνει ότι λέει σε όλους ότι το σχολείο πρέπει να μείνει κλειστό. Δεν γίνεται κάποιος εκπαιδευτικός να εμφανίζεται τελείως αποκομμένος από την κοινωνία.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 01, 2025, 10:03:10 pm »
@ anti_08
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο σχολιασμός σου. Κι εγώ δεν πιστεύω πως είμαστε ενωμένοι οι εκπαιδευτικοί γενικά, είναι ολοφάνερο από τα σχόλια πως ο καθένας εδώ μέσα συμμετείχε στην απεργία για άλλους λόγους και με άλλες προσδοκίες (ενώ όσοι δεν συμμετείχαν φαίνεται να είχαν τον ίδιο λόγο), αλλά και πάλι: επειδή δεν έχουμε τις αρμόζουσες σχέσεις μεταξύ μας δεν είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί; δεν είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας; δεν είμαστε όλοι άνθρωποι; πώς το σκέφτεσαι όταν λες πως "δεν μπορείς να σεβαστείς κάποιον απεργό άποιον απεργό ή μη απεργό αν την προηγούμενη ή επόμενη μέρα η όλη του στάση είναι αντισυναδελφική, οπότε καθόλου δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η άποψη των μη απεργών ή απεργών αντίστοιχα ανάλογα με το τι έχουμε πράξει εμείς αντίστοιχα, ούτε καν αυτών που έχουμε πράξει το ίδιο μιας και το πιο πιθανό είναι οτι σε όλη την υπόλοιπη σχολική μας ζωή δεν συμβαδίζουμε πουθενά, οπότε μία μόνο ταύτιση σε κάτι δεν μας κάνει συναδέλφους ή ότι συγκλινουμε- ταιριάζουμε ως επαγγελματίες". Μπορεί να μην σεβόμαστε κάποιον, αλλά να σεβόμαστε μια πράξη του. Μπορεί να σεβόμαστε και έναν άνθρωπο και μια μελλοντική του πράξη να μην την σεβαστούμε. Ειδικά όταν είμαστε στον ίδιο χώρο. Ειδάλλως εμείς είμαστε οι απρόσιτοι του χώρου αυτού, οι αδιάφοροι για όλα επειδή κάτι δεν μας αρέσει.

Εγώ πάντως σέβομαι το σχόλιο του IoannisDr. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε τίποτα, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά το σχόλιο για το πώς βλέπει την απεργία (και η πράξη της απεργίας) είναι άξιο σεβασμού.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος cgs

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 02, 2025, 09:13:44 am »
Εμένα θα μου πείτε ποιος σβήνει μηνύματα δημοκρατικά και γιατί;

https://drive.google.com/file/d/1UOk8k5VJgkJU9DziHSPda_ohzvnM6Iaq/view?usp=sharing

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 02, 2025, 12:56:38 pm »
@cgs
Έπρεπε να το καταγράψω, αλλά δεν το περίμενα. Και τι έκανα; Παρακίνησα σε απεργία. Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας έδωσε συγχαρητήρια:"Την Παρασκευή, η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της. Είναι ένδειξη μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας ότι τόσοι συμπατριώτες μας, κάθε ηλικίας, επέλεξαν να βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες και με τρόπο ειρηνικό να εκφράσουν τα συναισθήματά τους."
Αν μπορούσε θα κατέβαινε και ο ίδιος  :)  Τέτοιο άδειασμα των απεργοσπαστών δεν έχει ξαναγίνει.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απεργία 28/2
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 02, 2025, 05:01:43 pm »
@Scout και τι έγινε; Είχε ένα τμήμα μέσα για μάθημα και τα υπόλοιπα να τον περιμένουν έξω; Βασικά, τα παιδιά μπήκαν για μάθημα ή έφυγαν;
Δεν γνωρίζω, γιατί η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών (φυσικά και ο γιος μου) δεν πήγε στο σχολείο, ανεξάρτητα από το πόσοι θα απεργούσαν. Αλλά φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα έγινε. Αυτό που έμαθε πάντως ο γιος μου -φαντάζομαι θα γνωρίζετε ότι μετά από κάτι τέτοια το Viber στα κινητά τους παίρνει φωτιά- είναι ότι από το τμήμα του πήγαν μόλις 3 παιδιά για μάθημα, στα οποία ο εν λόγω εκπαιδευτικός, ως σκεπτικό της μη συμμετοχής του στην απεργία, εξέθεσε το «αν απεργήσω και χάσετε το μάθημα θα αποκτήσετε μειωμένες γνώσεις, και εξαιτίας αυτών των μειωμένων γνώσεων γίνονται δυστυχήματα όπως αυτό των Τεμπών». (Ναι, δεν τρολάρω, αυτό ήταν το σκεπτικό.)

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 02, 2025, 06:38:22 pm »
«αν απεργήσω και χάσετε το μάθημα θα αποκτήσετε μειωμένες γνώσεις, και εξαιτίας αυτών των μειωμένων γνώσεων γίνονται δυστυχήματα όπως αυτό των Τεμπών».
Τι μόλις διάβασαν τα ματάκια μου... :o
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2025, 06:40:47 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απεργία 28/2
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 02, 2025, 06:51:48 pm »
Τι μόλις διάβασαν τα ματάκια μου... :o
Και πού να δείτε τα δικά μου τα αφτάκια όταν το άκουσαν από το γιο μου. Κλασική «επιχειρηματολογία» σαν αυτή που προσπάθησαν ήδη από τις πρώτες μέρες μετά το δυστύχημα να περάσουν τα κανάλια και τα έμμισθα τρολάκια των 0,60€, και στην οποία επιμένουν ακόμα. Δηλαδή τη θεωρία τού αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους. Ότι έφταιγε μόνο ο «τεμπέλης ανεκπαίδευτος ΔΥ σταθμάρχης», και για όλες τις άλλες πολυετείς παραλείψεις και πράξεις δε βαριέσαι αδερφέ. Ωστόσο περίμενα πως τέτοιου είδους «επιχειρηματολογία» θα την υιοθετούσαν μόνο οι έχοντες άμεσο οικονομικό συμφέρον. Το να τη μηρυκάζουν και εκπαιδευτικοί, με ξεπερνά.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 02, 2025, 08:16:06 pm »
Δεν γνωρίζω, γιατί η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών (φυσικά και ο γιος μου) δεν πήγε στο σχολείο, ανεξάρτητα από το πόσοι θα απεργούσαν. Αλλά φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα έγινε. Αυτό που έμαθε πάντως ο γιος μου -φαντάζομαι θα γνωρίζετε ότι μετά από κάτι τέτοια το Viber στα κινητά τους παίρνει φωτιά- είναι ότι από το τμήμα του πήγαν μόλις 3 παιδιά για μάθημα, στα οποία ο εν λόγω εκπαιδευτικός, ως σκεπτικό της μη συμμετοχής του στην απεργία, εξέθεσε το «αν απεργήσω και χάσετε το μάθημα θα αποκτήσετε μειωμένες γνώσεις, και εξαιτίας αυτών των μειωμένων γνώσεων γίνονται δυστυχήματα όπως αυτό των Τεμπών». (Ναι, δεν τρολάρω, αυτό ήταν το σκεπτικό.)

Ο τύπος πρέπει να πάει να κάνει εκπομπή με τον Πορτοσαλτε. Αδικείται στην εκπαίδευση.

Στο δικό μου σχολείο μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε πληροφορία ότι θα εμφανίζονταν 2-3 καθηγητές. Τα παιδιά θα έρχονταν, δεν πιστεύω ότι κάποιος γονέας θα έπαιρνε το ρίσκο να μην τα στείλει, αλλά θα τους γιούχαραν και θα έκαναν αποχη. Γι αυτό και τελικά έκαναν απεργία, πιστεύω. Όμως ακουσα και για άλλα σχολεία όπου εμφανίστηκαν κάποιοι για μάθημα, χωρίς μαθητες. Δηλαδή οι τύποι πληρώθηκαν σε μέρα απεργίας, χωρίς να εργαστούν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)