0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ισχύει αυτό που έγραψε ο "Κυκλοθυμικός" στο facebook;"Περί άρσης της μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων… Η μονιμότητα προβλέπεται στο άρθρο 103 του Συντάγματος. Άρα για να αρθεί θα πρέπει να ψηφιστεί από 2 διαφορετικές Βουλές. Στην μια πρέπει να πάρει 180 ψήφους (πράγμα αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα) και στην άλλη 151 ψήφους. Άρα πρακτικά, με τους συσχετισμούς που υπάρχουν ΔΕΝ μπορει να αρθεί. Η κυβέρνηση το γνωρίζει και πολύ απλά επιλέγει να θέτει αυτά τα θέματα στην ατζέντα και όχι τα σοβαρά επειδή την βολεύει να συζητάμε μεταξύ μας τα αυτονόητα."Εκτός κι αν το αναπαράγουν από την κυβέρνηση για να συνδέσουν τις απολύσεις-άρση μονιμότητας με την αξιολόγηση.
Το παιχνίδι δεν παίζεται προς το παρόν στην αναθεώρηση, αλλά στον χαρακτηρισμό αυτών που τους νοιάζουν ως "βαριά πειθαρχικά παραπτώματα", που οδηγούν στην απόλυση και με το υπάρχον πλαίσιο.
Δύο χρόνια έμειναν ως τις εκλογές. Η παρούσα βουλή είναι αναθεωρητική. Το άρθρο 103 περί μονιμότητος θα προταθεί γι' αναθεώρηση. Είναι δεδομένο. Μη στρουθοκαμηλίζομε. Το ερώτημα είναι αν θα λάβει 180 ψήφους ή όχι.
Εγώ σου λέω ότι αν θέλει να σε απολύσει μπορεί να το κάνει και τώρα κι εσύ μου λες ότι στρουθοκαμηλίζω. Μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα.
Ακριβώς έτσι! Η άρση της μονιμότητας δεν έχει τόσο προτεραιότητα, όση φαίνεται να έχει, γιατί δεν είναι σίγουρο πώς θα λειτουργήσει (οι πελάτες των κομμάτων θέλουν και μια σταθερότητα). Προς το παρόν σφυγμομέτρηση γίνεται ακόμη. Η ουσία είναι το παραπάνω.leon, παρεξήγησες νομίζω. Απόλυση για πειθαρχικούς λόγους γίνεται και χωρίς να υπάρχει άρση μονιμότητας, αυτό θέλει να πει ο trust no one. Αν οι πειθαρχικοί λόγοι διευρυνθούν, δεν χρειάζεται άμεση άρση μονιμότητας για να επεκταθεί πχ. η αξιολόγηση
Δεν έχω ακούσει κάτι από τα άλλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση, Σύριζα τι λένε; Γιατί φαντάζομαι ότι τα ακροδεξιά κόμματα θα πουν ναι.
@leon.Δε διαφωνώ σε αυτό που λες. Αλλά μέχρι να γίνει (αν γίνει) η συνταγματική άρση μονιμότητας μπορεί να γίνει αυτό το οποίο ειπώθηκε: απομάκρυνση του δημοσίου υπαλλήλου από τη θέση του λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Και εκεί εστιάζω εγώ και απ΄όσο γνωρίζω, δεν είναι εκτός θέματος το σχόλιο αυτό. Αν δεν σε ενδιαφέρει να το συζητήσεις, το προσπερνάς. Δεν χρειάζεται να συζητάς τα αυτονόητα για σένα με κανέναν.