0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το τι συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα το ορίζει νόμος, όχι το σύνταγμα.
Το Σύνταγμα υπερβαίνει το νόμο. Κι ένας τέτοιος νόμος δεν είναι σύμφωνος με τις συνταγματικές διατάξεις και τις αρχές της αναλογικότητας, της ίσης μεταχείρισης και της προστασίας των δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Κι ακυρώνεται στην πρώτη εφαρμοστική του απόπειρα απ' το ΣτΕ. Δεν είναι γενικώς "γκουβέρνο είμαι κι ό,τι θέλω κάνω και λογαριασμό δε δίδω".
Δε ξέρω από πού πηγάζει η εμπιστοσύνη σου στο ΣτΕ. Εγώ άλλα έχω δει... Μακάρι ωστόσο να έχεις δίκιο. Προσωπικά βλέπω το ΣτΕ να αναμασάει αυτά που λένε τα εφετεία για να βγάλουν τις απεργίες/αποχές παράνομες.
ακόμα θυμάμαι τον Επιθεωρητή να φιλοξενείται όπως συνηθιζόταν στα σπίτια εκπαιδευτικών διότι πάντα υπήρχε η Δαμόκλειος σπάθη της δυσμενούς μετάθεσης για όσους ο φάκελος δεν μύριζε Ελλάδα. Αυτό θέλουν να κάνουν ωστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και να είναι υπάκουοι σε ΌΤΙ τους ζητηθεί.
"Πρωτοι στη σειρα" σε αυτη την "εκκαθαριση", θα ειναι σιγουρα οι εκπαιδευτικοι (προσωπικη μου εκτιμηση που δεν εξηγω αναλυτικα το που βασιζεται για να μην κουρασω περισσοτερο- αν υπαρχει ομως ενδιαφερον, μπορουμε να το συζητησουμε). Συγκεκριμενα, δεν υπαρχει κανενας λογος (για την εκαστοτε κυβερνηση και στο πλαισιο των εφαρμοζομενων πολιτικων) να κρατησει το γηρασμενο προσωπικο σε σταθερη βαση. Θελει (και θα μπορει ευκολα να το πετυχει) να το αντικαθιστα διαρκως με νεο που θα εργαζεται σε ωρομισθια - ελαστικη βαση και το οποιο θα προσλαμβανεται τοπικα (σε επιπεδο δημων αλλα ως ωρομισθιο).
Ακριβώς αυτό. Από πέρσι έχω που το γράφω, δηλαδή από τότε που εξαγγέλθηκε (για μελλοντικό χρόνο) η "ελεύθερη επιλογή σχολείου". Εκεί θέλουν να οδηγηθούμε. Σε σχέσεις ΙΔΟΧ, και ήδη για όσους αντιδρούν έχουν έτοιμη την "καραμέλα": "μα γιατί αντιδράτε, και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έτσι είναι, και οι αναπληρωτές στο δημόσιο έτσι είναι".Άλλωστε μια περιδιάβαση στο βόθρο του Έλον -το Χ- θα δείξει και στον πιο δύσπιστο ή αιθεροβάμονα ότι η κυρπαντελήδικη, εκφασισμένη κυνωνία (sic) αυτό λέει: "να ξεβρωμίσουν τα σχολεία από τους τεμπέληδες της αριστεράς που μαθαίνουν στα παιδιά μας τη woke ανωμαλία και την ήσσονα προσπάθεια". Και μάλιστα, όλα τα νήματα με αυτή τη θεματολογία συγκεντρώνουν κάθε φορά τεράστιο αριθμό απαντήσεων.
Κατα τη γνωμη μου, δεν μιλαμε για σχεσεις ΙΔΟΧ με την ευρεια εννοια (που απλως ειναι συμβασεις ορισμενου χρονου) αλλα για απλη ωρομισθια σε τοπικο επιπεδο.
οι εκπαιδευτικοι θα φυγουν απο τις θεσεις τους και θα αντικατασταθουν απο ωρομισθιους.Προκειται για ωριμο αιτημα (δηλαδη πολιτικη απαιτηση) της Ελληνικης κοινωνιας.
Το "ώριμο" δεν συνεπάγεται βέβαια πάντα και ωριμότητα υπό την έννοια της ορθότητας. Η περιούσια "ελληνική κοινωνία", μάλλον με... το ορθό ασχολείται -καταλαβαίνετε, πιστεύω, την έννοια της λέξεως εν προκειμένω-, αν νομίζει ότι είναι ορθό τα παιδιά της να αλλάζουν κάθε χρόνο δασκάλους με βάση το ποιος είναι ο πιο νέος και άρα χαμηλόμισθος.
προσφατα δημοσιοποιημενες ερευνες)