*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 101200 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zoek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #462 στις: Αυγούστου 13, 2025, 03:36:30 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ!! Αν μπορώ να  παίρνω αποσπάσεις είναο οκ. Όμως τα κενά στην Αττική γεμίζουν και φοβάμαι μήπως εγκλωβιστώ στην επαρχία...δύσκολες αποφάσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:54:41 »

Αποσυνδεδεμένος Mixalis21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Αυγούστου 13, 2025, 03:40:23 pm »
Όμως, η απόσπαση μπορεί να μην εγκριθεί κάποια χρονιά. Δεν είναι δεδομένο ότι κάθε χρόνο θα ικανοποιείται το 96% των αιτήσεων απόσπασης. Αν του χρόνου διορίσει και πάλι σε λειτουργικά κενά της δευτεροβάθμιας, μπορεί να περιοριστούν τα λειτουργικά κενά της Αθήνας αρκετά. Οπότε μετά την υποχρεωτική διετία της zoek, αν διοριστεί τώρα κάπου μακριά, μπορεί να μην είναι κάθε χρονιά εφικτή η απόσπαση για Αθήνα!
Δεν θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου, όμως η αρκετή βεβαιότητα μου πηγάζει από το γεγονός ότι έχει 3 παιδιά, ίσως και γάμο, άρα ξεκινάει με ικανό αριθμό μορίων και ανέφερα Αττική ότι θα μπορεί να πάρει. Οπότε μια ανατολίκη στη χειρότερη ,δε νομίζω να έχει θέμα να πάει. Και φυσικά το γεγονός πως είναι φιλόλογος , κλάδος με τόσο λαό διορισμένο άρα και πολλα λειτουργικά κενά!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Αυγούστου 13, 2025, 03:45:53 pm »
Δεν θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου, όμως η αρκετή βεβαιότητα μου πηγάζει από το γεγονός ότι έχει 3 παιδιά, ίσως και γάμο, άρα ξεκινάει με ικανό αριθμό μορίων και ανέφερα Αττική ότι θα μπορεί να πάρει. Οπότε μια ανατολίκη στη χειρότερη ,δε νομίζω να έχει θέμα να πάει. Και φυσικά το γεγονός πως είναι φιλόλογος , κλάδος με τόσο λαό διορισμένο άρα και πολλα λειτουργικά κενά!

Ναι, είδα ότι έγραψες Αττική, αλλά εκείνη έγραψε Αθήνα. Γιατί αν τοποθετηθεί σε σχολείο της Αττικής και θέλει 2 ώρες να πάει και 2 να γυρίσει κάθε μέρα, θα περάσει μια δύσκολη χρονιά! Δίνουν μόρια τα 3 παιδιά και ο γάμος, αλλά η προϋπηρεσία είναι ελάχιστη. Μακάρι να υπάρχουν θέσεις και να μπορεί να έρχεται μετά τη διετία, αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά! Τα γράφω αυτά, όχι για να είμαι αρνητικός, αλλά για να τα λάβει όλα υπόψη της τώρα που θα αποφασίσει τις περιοχές που θα δηλώσει!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Αυγούστου 13, 2025, 03:48:59 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ!! Αν μπορώ να  παίρνω αποσπάσεις είναι οκ. Όμως τα κενά στην Αττική γεμίζουν και φοβάμαι μήπως εγκλωβιστώ στην επαρχία...δύσκολες αποφάσεις..

Προτείνω να κάνεις συνετή δήλωση περιοχών. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά τα δύο χρόνια. Όποιος διορίζεται κάπου με το σκεπτικό ότι θα φύγει στη διετία έστω και με απόσπαση, μπορεί να δυσκολευτεί πολύ μετά. Η απόφαση είναι δική σου. Σου εύχομαι καλό διορισμό zoek.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:54:41 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Αυγούστου 13, 2025, 03:57:43 pm »
Εδώ θα συμφωνήσω με το Mixalis21. Θεωρώ ότι η zoek καλύτερο να δηλώσει όλη την Ελλάδα για διορισμό. Δε θα σταματήσουν, ούτε νομίζω θα περιοριστούν καν, οι αποσπάσεις.

Αποσυνδεδεμένος zoek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #467 στις: Αυγούστου 13, 2025, 03:58:15 pm »
Πάρτυ θα έκανα με Ανατολική.. εκεί ήμουν όλα τα χρόνια αναπληρώτρια πέρισυ διορίστηκα μόνιμη σε άλλη υπηρεσία.. μετά βγήκαν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών...που θα διοριζόμουν και εκει.. στην Αττική. Είπα η χαζή να το αφήσω για του χρόνου αφού έχω καλή σειρά να δω πως είναι στην άλλη θέση... τώρα πρέπει να φύγω επαρχία...Άρα απόσπαση για ανατολική θα μπορώ να πάρω λογικά αφού έχει λειτουργικά ..σωστά? Είμαι αδαής..με όλα τα σχετικά των μεταθέσεων αποσπάσεων βελτιώσεων...

Όπως και να χει σας ευχαριστώ πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος zoek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Αυγούστου 13, 2025, 04:01:19 pm »
Mixalis21,  Lasid και Leon σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε με την περίπτωσή μου! Να είστε καλά!!!

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Αυγούστου 13, 2025, 05:09:58 pm »
Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος με υπευθυνότητα σχετικά με τις αποσπάσεις. Ένας νεοδιοριστος, ποτέ μπορεί να κάνει απόσπαση σε ΑΕΙ. Θα μπορούσα μετά τον 1ο χρόνο διορισμού, τον 2ο να αποσπαστω? Θα μπορούσα απευθείας από τον 1ο χρόνο σε ΑΕΙ?

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Αυγούστου 13, 2025, 05:16:23 pm »
Διάβασε καλά την πρόσκληση για διορισμό.
Για 2 χρόνια (2 σχολικά έτη) δεν πας πουθενά εκτός αν εμπίπτεις στις εξαιρέσεις (λόγοι υγείας κλπ αλλά δεν ρωτάς αυτό προφανώς)

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #471 στις: Αυγούστου 13, 2025, 05:22:23 pm »
Διάβασε καλά την πρόσκληση για διορισμό.
Για 2 χρόνια (2 σχολικά έτη) δεν πας πουθενά εκτός αν εμπίπτεις στις εξαιρέσεις (λόγοι υγείας κλπ αλλά δεν ρωτάς αυτό προφανώς)
Ναι είναι 2 χρόνια, ήθελα να ξέρω αν για ΑΕΙ (που ήδη εργάζομαι κάποια χρόνια με συμβάσεις) υπάρχει κάποιο άλλο νομικό καθεστώς και παρακάμπτει τη διετία.

Αποσυνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: Αυγούστου 13, 2025, 05:28:05 pm »
Ναι είναι 2 χρόνια, ήθελα να ξέρω αν για ΑΕΙ (που ήδη εργάζομαι κάποια χρόνια με συμβάσεις) υπάρχει κάποιο άλλο νομικό καθεστώς και παρακάμπτει τη διετία.
Όχι δεν υπάρχει. Διορισμός 2 χρόνια και μετά απόσπαση.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: Αυγούστου 13, 2025, 05:28:41 pm »
Όχι, δεν υπάρχει τρόπος, με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος Johnnyb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Αυγούστου 13, 2025, 05:29:31 pm »
Όχι, δεν υπάρχει τρόπος, με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

Αποσυνδεδεμένος Matina7

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #475 στις: Αυγούστου 14, 2025, 08:54:45 pm »
Υπάρχει κάποια εγκύκλιος που καθορίζει με σειρά τοποθετούνται οι νεοδιόριστοι, οι αποσπασμένοι και οι αναπληρωτές; Βλέπω ότι κάποιες διευθύνσεις τποποθέτησαν πρώτα τους αποσπασμένους και τώρα τρέχςι το σύστημα των διορισμών, άλλες πρώτα τους διορισμούς και μετά τις αποσπάσεις, αλλού τοποθετήθηκαν οι αποσπασμένοι ΕΑΕ, σε πρότυπα κτλ, ψηφιακό και εκκρεμούν τα κανονικά σχολεία. Πώς γίνεται αυτό; Αν καλυφθούν τα "βολικά" (γεωργραφικά) λειτουργικά κενά από νεοδορίστους, οι αναπληρωτές θα τρέχουν τέρμα Θεού, λες και είναι μόνιμοι 2ης διαλογής στην ίδια μοίρα με τους αναπληρωτές; Πόσο μαγείρεμα γίνεται σε κάποιες διευθύνσεις για να βολέψουν τους δικούς τους;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2025, 08:56:36 pm από Matina7 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 434
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144