*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 19902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 05, 2025, 05:51:58 pm »
Ναι όλα από την αρχή. Οι μεταθέσεις δεν έχουν σχέση με τις αποσπάσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:36:41 »

Αποσυνδεδεμένος Logikos-3

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 05, 2025, 09:20:04 pm »
Μπορείς. Τουλάχιστον μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι γνωρίζω αρκετούς όπως περιγράφεις παραπάνω. Στα ΠΕΙ.Σ και Π.Σ ψάχνουν κόσμο. Δεν βάζουν σχεδόν καθόλου φραγμούς. 8)

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 05, 2025, 10:17:20 pm »
Εεπιδή με ρώτησε συνάδελφος. Υπάρχει κάπου η νομοθεσία (εκτος από την εγκύκλιο) για την μοριοδότηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών που έχουν γονέα καρκινοπαθή;
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος georgia4

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 06, 2025, 12:19:58 am »
Εγώ έχω πρόβλημα υγείας με το πόδι μου! Έχω πάθει ατύχημα αλλά δεν έμεινα ανάπηρη! Κυκλοφορώ ακόμη με πατερίτσα!
Πώς θα μπορώ να ζω αυτόνομα σε περιοχή μακρυά από την οικογένεια μου; Πονάω πολύ όταν κάνω τις δουλειές του σπιτιού και το πόδι μου πρήζεται. Κάνω μεγάλο αγώνα και κάθε ημέρα πηγαίνω στο σχολείο και δείχνω και στους μαθητές ότι όλα μου πάνε καλά! Δεν θέλω να στενοχωριούνται οι μαθητές που με βλέπουν με την πατερίτσα! Όταν γυρίζω σπίτι, κάνω δουλειές και το πόδι μου πρήζεται στενοχωριέμαι πολύ. Ούτε στους γονείς μου και στην αδερφή μου δε λέω πόσο πρήζεται το πόδι μου όταν κάνω δουλειές στο σπίτι για να μη στενοχωριούνται!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:36:41 »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 06, 2025, 08:58:31 am »
Οι λόγοι υγείας μοριοδοτούνται σύμφωνα με την υπ’αριθμ. πρωτ. 34882/Ε2/04-04-2024  Εγκύκλιο αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.( βλ. σελ. 10) ,Παράγραφ. «5) Σοβαροί λόγοι υγείας:

α. των ίδιων των εκπαιδευτικών, των τέκνων ή/και συζύγων τους (μονάδες 5 για ποσοστό αναπηρίας 50-66%, μονάδες 20 για ποσοστό 67-79% και μονάδες 30 για ποσοστό 80% και άνω)

β. των γονέων των ίδιων των εκπαιδευτικών (και όχι των συζύγων τους), που είναι δημότες από διετίας και διαμένουν σε δήμο της περιοχής, όπου ζητείται η απόσπαση, (μονάδα 1 για ποσοστό αναπηρίας 50-66% και μονάδες 3 για ποσοστό 67% και άνω)

γ. αδελφών τους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλειά τους (δικαστικοί συμπαραστάτες) (μονάδες 5).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:  1. Για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας των ανωτέρω περιπτώσεων απαιτείται εν ισχύ γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας ή Ανώτατης Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), που εκδίδεται βάσει του Ενιαίου Κανονισμού Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως ισχύει κάθε φορά [άρθρο 7 του ν. 3863/2010 (Α΄115). Στις  γνωματεύσεις που δεν έχουν εκδοθεί από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται η ασθένεια και το ποσοστό αναπηρίας και ισχύουν για ένα (1) έτος από την έκδοσή τους, εάν σε αυτές δεν αναφέρεται η διάρκεια ισχύος. 2. Η μοριοδότηση των σοβαρών λόγων υγείας δεν γίνεται προσθετικά εντός της ίδιας κατηγορίας στην περίπτωση που συντρέχει λόγος μοριοδότησης σε περισσότερα του ενός συγγενικά άτομα. δ. η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση (μονάδες 3). Τη μοριοδότηση αυτή λαμβάνουν και οι σύζυγοι των εκπαιδευτικών. Για την απόδειξη του κριτηρίου αυτού απαιτείται βεβαίωση από Ειδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης δημόσιο ή ιδιωτικό».

Αποσυνδεδεμένος georgia4

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 06, 2025, 12:20:31 pm »
topsy τι να σου πω! Πολύ σκληρή απάντηση μου έδωσες! Γνωρίζεις την αξία του ανθρωπισμού και της ενσυναίσθησης;;;

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 06, 2025, 02:24:47 pm »
topsy τι να σου πω! Πολύ σκληρή απάντηση μου έδωσες! Γνωρίζεις την αξία του ανθρωπισμού και της ενσυναίσθησης;;;
Στο gismix απάντησε. Όχι σ' εσένα.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 06, 2025, 03:41:16 pm »
Στο gismix απάντησε. Όχι σ' εσένα.
Ακριβως

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 06, 2025, 05:04:55 pm »
Αυτά είπα και εγώ στον συνάδελφο. Αυτος επιμένει ότι πρέπει να πάρει 40 μόρια λόγο καρκινοπαθούς μητέρας,όπως του είπαν στην α/θμια. Του εξήγησα ότι δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό. Γι αυτό ρώτησα  μηπως ισχύει κάτι που δεν το ξέρουμε και δεν το γράφει η εγκύκλιος.

Αποσυνδεδεμένος vnikolitsa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 06, 2025, 05:36:43 pm »
Καλησπέρα.
Θέλω να κάνω αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και να πάρω τα μόρια συνυπηρέτησης. Ο σύζυγος εργαζόταν μέχρι τον Ιούνιο του 24 και τώρα είναι άνεργος. Εκτύπωσα από το e-EFKA την βεβαίωση προϋπηρεσίας στην οποία όμως  αναγράφεται η ονομασία της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν αλλά όχι η τοποθεσία της επιχείρησης. Εντωμεταξύ η επιχείρηση έχει κλείσει (μαγαζί). Πώς μπορώ να αποδείξω ότι εργαζόταν στην περιοχή για την οποία ζητώ συνυπηρέτηση;

Συνδεδεμένος Dean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 06, 2025, 06:16:25 pm »
Καλησπέρα.
Θέλω να κάνω αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και να πάρω τα μόρια συνυπηρέτησης. Ο σύζυγος εργαζόταν μέχρι τον Ιούνιο του 24 και τώρα είναι άνεργος. Εκτύπωσα από το e-EFKA την βεβαίωση προϋπηρεσίας στην οποία όμως  αναγράφεται η ονομασία της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν αλλά όχι η τοποθεσία της επιχείρησης. Εντωμεταξύ η επιχείρηση έχει κλείσει (μαγαζί). Πώς μπορώ να αποδείξω ότι εργαζόταν στην περιοχή για την οποία ζητώ συνυπηρέτηση;
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δε νομίζω να είναι δυνατή η συνυπηρέτηση με του ιδιωτικού τομέα. Με βάση το "Ο/η αιτών/ούσα πρέπει να είναι μόνιμος ή με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ υπάλληλος του Δημοσίου και να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4440/2016 και ο/η σύζυγος ή συμβιών κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α`181) να είναι δημόσιος υπάλληλος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δημόσιας υπηρεσίας, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. ή λειτουργός" https://mitos.gov.gr/index.php/%CE%94%CE%94:%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85_%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89_%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82
Δεύτερη ζωή δεν έχει

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 06, 2025, 06:52:28 pm »
Καλησπέρα.
οπως αναφερει και η εγκυκλιος αποσπασεων

α) Οι μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνονται για όλο το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (ένα), όπου ο/η σύζυγος εργάζεται κατά το τελευταίο ένα (1) έτος στον ιδιωτικό τομέα, στο οποίο έτος δύνανται να περιληφθούν και διαστήματα ανεργίας επιδοτούμενης ή μη. Η προϋπόθεση του ενός έτους στο κατά περίπτωση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να συντρέχει κατά τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων απόσπασης.

β) Δεν απαιτείται ενεργός σύμβαση εργασίας κατά την υποβολή των αιτήσεων, αλλά θα πρέπει κατά το τελευταίο έτος να έχουν εργαστεί έστω και μία (1) ημέρα εντός του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ζητείται η συνυπηρέτηση. Το υπόλοιπο διάστημα θα πρέπει να αποδεικνύεται με βεβαίωση ανεργίας (την οποια θα την παρεις ηλεκτρονικα απο το site της ΔΥΠΑ). Επομένως οι εκπαιδευτικοί δεν θα λαμβάνουν μονάδες συνυπηρέτησης αν, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου έτους, οι σύζυγοί τους βρίσκονταν σε ανεργία (επιδοτούμενη ή μη).

Επισης οπως αναφερεται στην εγκυκλιο μεταθεσεων και στην οποια παραπέμπει η εγκ αποσπασεων,  θα χρειαστει να καταθεσεις μια βεβαιωση που θα παρεις απο τον ΕΦΚΑ (της μονιμης κατοικίας σου) οπου να αναγραφεται το χρονικο διαστημα κατα το οποιο εργαστηκε ο συζυγος στην συγκεκριμενη επιχειρηση, καθως και η εδρα της επιχειρησης.
Για να σου δωσουν αυτη τη βεβαιωση θα πρεπει να αναφερεις τα δυο προηγουμενα στοιχεια στην αιτηση που θα τους καταθεσεις και στην οποια να γραφεις επιπλεον οτι θα προσκομισεις τη βεβαιωση στην υπηρεσία σου προκειμενου να λαβεις μορια συνυπηρετησης στην αίτηση απόσπασής σου στη διευθυνση εκπαιδευσης της μονιμης κατοικίας σου
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2025, 06:54:33 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος vnikolitsa

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 06, 2025, 09:29:15 pm »
οπως αναφερει και η εγκυκλιος αποσπασεων

α) Οι μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνονται για όλο το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (ένα), όπου ο/η σύζυγος εργάζεται κατά το τελευταίο ένα (1) έτος στον ιδιωτικό τομέα, στο οποίο έτος δύνανται να περιληφθούν και διαστήματα ανεργίας επιδοτούμενης ή μη. Η προϋπόθεση του ενός έτους στο κατά περίπτωση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να συντρέχει κατά τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων απόσπασης.

β) Δεν απαιτείται ενεργός σύμβαση εργασίας κατά την υποβολή των αιτήσεων, αλλά θα πρέπει κατά το τελευταίο έτος να έχουν εργαστεί έστω και μία (1) ημέρα εντός του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ζητείται η συνυπηρέτηση. Το υπόλοιπο διάστημα θα πρέπει να αποδεικνύεται με βεβαίωση ανεργίας (την οποια θα την παρεις ηλεκτρονικα απο το site της ΔΥΠΑ). Επομένως οι εκπαιδευτικοί δεν θα λαμβάνουν μονάδες συνυπηρέτησης αν, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου έτους, οι σύζυγοί τους βρίσκονταν σε ανεργία (επιδοτούμενη ή μη).

Επισης οπως αναφερεται στην εγκυκλιο μεταθεσεων και στην οποια παραπέμπει η εγκ αποσπασεων,  θα χρειαστει να καταθεσεις μια βεβαιωση που θα παρεις απο τον ΕΦΚΑ (της μονιμης κατοικίας σου) οπου να αναγραφεται το χρονικο διαστημα κατα το οποιο εργαστηκε ο συζυγος στην συγκεκριμενη επιχειρηση, καθως και η εδρα της επιχειρησης.
Για να σου δωσουν αυτη τη βεβαιωση θα πρεπει να αναφερεις τα δυο προηγουμενα στοιχεια στην αιτηση που θα τους καταθεσεις και στην οποια να γραφεις επιπλεον οτι θα προσκομισεις τη βεβαιωση στην υπηρεσία σου προκειμενου να λαβεις μορια συνυπηρετησης στην αίτηση απόσπασής σου στη διευθυνση εκπαιδευσης της μονιμης κατοικίας σου

Ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος regi84

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 07, 2025, 02:14:31 pm »
Ερώτηση: όταν κάποιος δικαιούται κατά προτεραιότητα πρέπει να συμπληρωσει κ τα στοιχεία μοριοδοτησης ή μόνο το πεδίο κατά προτεραιότητα?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)