0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πέρσι οι αποσπάσεις στη Δευτεροβάθμια ανακοινώθηκαν τέλος Ιουνίου αν δεν κάνω λάθος. Η ερώτησή μου είναι: πότε και πού πρέπει να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία οι αποσπασμένοι; Ειδικά αν πάρουν απόσπαση στις Κυκλάδες όπου μετά πρέπει να ζητήσουν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ για να πάνε στο σχολείο που επιθυμούν;
Αναρωτιέμαι εάν αξίζει να υποβάλλω την αίτηση απόσπασης στο νομό μου. Δεν έχω και πολλές ελπίδες για ικανοποίηση, ειδικά τώρα που οι μεταθέσεις ήταν ελαχιστότατες, γύρω στο 1/3 των συνταξιοδοτήσεων της ειδικότητάς μου. Πάλι με το σταγονόμετρο θα γίνουν και οι αποσπάσεις, οι οποίες λογικά θα είναι πολύ περισσότερες ελέω των φετινών μεταθέσεων.
Τέλος, σκέφτομαι να αιτηθώ απόσπαση και στην πρωτοβάθμια. Εάν ικανοποιηθεί, μετά τις 21/6 που κλείνουν τα δημοτικά, πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο της οργανικής μου ως τις 30/6;
Η αποστολή των δικαιολογητικών μέσω email στην οικεία διεύθυνση της οργανικής αφορά όλους τους αιτούντες ή μόνο όσους αιτούνται απόσπαση σε μουσικά/καλλιτεχνικά σχολεία; Εάν κατάλαβα καλά, φορτώνουμε μέσω opsyd τα δικαιολογητικά μας. Στις μεταθέσεις τα είχαμε στείλει μέσω email στη διεύθυνσή μας. Εδώ καλυπτόμαστε από τη μεταφόρτωση στον ΟΠΣΥΔ;Σχετικά με την αποστολή των δικαιολογητικών σε έντυπη μορφή: για τις σοβαρές ασθένειες από α'/β' επιτροπές, με εξαίρεση τις αποφάσεις ΚΕΠΑ για τις οποίες αρκεί η αναγραφή των στοιχείων της εκάστοτε απόφασης, ή ό,τι άλλο σχετικό ζητά η προκήρυξη, απαιτείται και αποστολή σε έντυπη μορφή. Μόνο για το ΚΕΠΑ δε χρειάζεται η έγχαρτη αποστολή στη διεύθυνση, γιστί καλύπτεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου κοκ. Είναι το μόνο διακαιολογητικό που αναφέρεται ρητά ότι δεν αποστέλλεται σε έγχαρτη μορφή. Συνεπώς, τα δικαιολογητικά που αποστέλλονται με σφραγισμένο φάκελο στην οικεία διεύθυνση αφορούν μόνο τις υγειονομικές επιτροπές, πλην ΚΕΠΑ, ή όλα όσα μας δίνουν μόρια;Επομένως, το πιστοποιητικό εντοπιότητάς μου θα αποσταλεί μόνο μία φορά, μέσω ΟΠΣΥΔ, αλλά όχι και σε έντυπη μορφή. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είναι υποχρεωτικό για όλους μας, όπως στις μεταθέσεις; Δε μου δίνει κάποιο μόριο. Τέλος, σκέφτομαι να αιτηθώ απόσπαση και στην πρωτοβάθμια. Εάν ικανοποιηθεί, μετά τις 21/6 που κλείνουν τα δημοτικά, πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο της οργανικής μου ως τις 30/6;
Μέχρι πότε μπορούμε να κάνουμε ανάκληση της αίτησής μας;
Οχι, δεν στέλνουμε δικαιολογητικά στη Διεύθυνση. Αυτό, όπως γράφεις κι εσύ, γίνεται στις μεταθέσεις.Στις αποσπάσεις τα μεταφορτώνεις σε ένα pdf στην Αίτηση Απόσπασης στο κατάλληλο πεδίο και τα αναφέρεις στις Παρατηρήσεις.Από ότι βέπω το ίδιο ισχύει και για τις αιτήσεις σε Μουσικά - Καλλιτεχνικά, απλά εκεί θέλει και Βιογραφικό:δ) Για τις αποσπάσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μεταφορτώσουν στην αίτηση απόσπασης βιογραφικό σημείωμα και σχετικά δικαιολογητικά σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου γ. Τα δικαιολογητικά που μεταφορτώνονται από τους εκπαιδευτικούς πρέπει να αναγράφονται και στις παρατηρήσεις της ηλεκτρονικής αίτησης.Μόνο σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου μεταφόρτωσης, σε παραπέμπει σε σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου. Όσον αφορά τα δικαιολογητικά για τις ασθένειες είναι όπως τα κατάλαβες. Σε κλειστό φάκελο αποστέλλονται μόνο οι γνωματεύσεις των Υγειονομικών επιτροπών.Τα πιστοποιητικά δεν είναι υποχρεωτικό να μεταφορτωθούν . Αν δεν σου δίνουν μόρια -δεν είσαι παντρεμένη, δεν έχεις εντοπιότητα εκεί που αιτείσαι απόσπαση- δεν χρειάζονται.Για την απόσπαση στην Πρωτοβάθμια ό,τι είπε ο/η sliver.
Επομένως, απλώς μεταφορτώνω το πιστοποιητικό εντοπιότητας, το επιλέγω στα δικαιολογητικά της τελευταίας σελίδας και τέλος.